Leveringsforsikring

Du kan beskytte dine afsendte ordrer ved at købe en forsikringsdækning op til 5.000 USD. Du kan tilføje leveringsforsikring, og indsende dine krav direkte fra Shopify-administratoren.

Shipsurance er forsikringsadministratoren for dækning, som du køber gennem Shopify Shipping. Da bestemte betingelser er gældende, skal du kontrollere, at dine afsendte produkter er kvalificeret til dækning.

Køb leveringsforsikring

Du kan føje leveringsforsikring til din levering, når du køber en fragtlabel. Fragtlabelen skal indeholde trackingoplysninger for at være kvalificeret til leveringsforsikring.

Når du køber en fragtlabel, skal du angive dækningsbeløbet, du vil føje til din levering. Dette beløb kan inkludere hele eller en del ordrens vareværdi og eventuelle leveringsomkostninger. Forsikringen er aktiv for din levering, når du har afsendt ordren.

Forsikringspræmier

Priserne for forsikringspræmierne ved indenrigslevering er:

• Et fast beløb på 0,60 USD ved en dækning på 50 USD eller lavere
  • 0,75 USD pr. dækning for 100 USD.

Priserne for forsikringspræmierne ved international levering er:

• Et fast beløb på 1,00 USD ved en dækning på 50 USD eller lavere
  • 1,25 USD pr. dækning på 100 USD.

Hvis du f.eks. vil forsikre dine varer til en samlet værdi på 250 USD og benytter international levering til 20,50 USD, kan du føje forsikring på 270,50 USD til din fragtlabel. Prisen på forsikringspræmien er 1,25 USD x 3 (pr. dækning på 100 USD) til en samlet pris på 3,75 USD.

Du kan også vælge at forsikre en del af ordrens værdi. Et fast beløb på 1,00 USD med en dækning på 50 USD ved international levering kan f.eks. være nok for en ordre på 75 USD eller til en ordre, hvor den samlede værdi af varerne og levering er under de 50 USD.

Når du anmelder et forsikringskrav, kan du ikke anmelde mere end det dækningsbeløb, du har betalt for.

Leveringstjenester, der inkluderer leveringsforsikring

Nogle leveringsfirmaer inkluderer deres egen forsikringsdækning. Beløbet for din købte dækning føjes derfor ikke til det beløb, der allerede er inkluderet i leveringstjenesten, når denne allerede inkluderer en forsikringsdækning. Dette gælder, når du køber en Shipsurance-forsikring via Shopify. Det betyder også, at du skal købe en forsikring for hele leveringens værdi og ikke blot differencen, såfremt dækningen, der er inkluderet i leveringstjenesten ikke dækker leveringens værdi, og du ønsker at dække hele beløbet.

USPS Priority Mail inkluderer f.eks. en forsikringsdækning på 100 USD. Hvis du ønsker at forsikre hele ordrens værdi på 120 USD og sender med USPS Priority Mail, skal du derfor købe en forsikring, der er høj nok til at dække de 120 USD. Prisen på forsikringspræmien er 0,75 USD x 2 (pr. dækning på 100 USD) til en samlet pris på 1,50 USD. Hvis du køber leveringsforsikring fra Shipsurance, skal du derfor ikke anmelde et krav hos transportfirmaet, men bare hos Shipsurance.

Du kan kun anmelde et forsikringskrav hos én forsikringsudbyder. Hvis USPS f.eks. inkluderer en dækning på 100 USD for din levering, og du har købt en dækning på 150 USD hos Shipsurance, kan du kun anmelde et krav på 100 USD hos USPS eller på 150 USD hos Shipsurance – men ikke hos begge.

Hvis du køber en forsikring via Shipsurance og skal anmelde et forsikringskrav, kan du anmelde kravet direkte via Shopify-administratoren. Hvis din leveringstjeneste inkluderer forsikringsdækning, og du ikke har købt forsikring via Shipsurance, skal du kontakte leveringsfirmaet for at anmelde forsikringskravet.

Anmeld et forsikringskrav for levering

Du kan indsende de fleste forsikringskrav 24 timer efter ordrens afsendelse.

Du kan anmelde en mistet pakke 20 dage efter datoen for afsendelse, hvis du har sendt ordren med USPS-indenrigslevering. Du kan anmelde en mistet pakke 40 dage efter datoen for afsendelse, hvis du har sendt ordren med USPS-international levering.

Du kan ikke anmelde forsikringskrav for leveringer, når der er gået 120 dage.

Fremgangsmåde:

Kontrollér status for et krav

Når du har anmeldt dit krav, modtager du en e-mail med et kravs-id og et link til Shipsurances forsikringsportal. Klik på linket for at se status for dit krav. Du kan også se statussen ved at klikke på din ordres kravsoplysninger. Kontakt Shipsurance direkte, hvis du har brug for hjælp til et åbent krav.

Annuller forsikring

Du kan annullere en forsikring ved at annullere fragtlabelen. Når en fragtlabel med leveringsforsikring bliver annulleret, kan der ikke længere anmeldes krav. Labels og leveringsforsikring kan kun annulleres op til 30 dage efter datoen for afsendelse. Denne dato for afsendelse er den forventede dato for overdragelsen af en levering til et leveringsfirma og indstilles, når labelen oprettes.

Der føjes en kreditforsikringspræmie for levering til din konto, hvis du annullerer en forsikring. Kreditten kan kun bruges til at købe nye leveringsforsikringer. Kreditter for leveringsforsikring kan ikke bruges til at købe labels eller til betalig af pakkeafhentning.

Fakturering af forsikringsdækning

Beløbene for leveringsforsikring og fragtlabels fremgår separat på siden Fakturering i Shopify. Du kan se dine leveringsomkostninger på disen Fakturering i Shopify-administratoren.

Få hjælp til et åbent krav

Shipsurance giver hjælp til krav. Shopify yder ikke hjælp til forsikringskrav. Du skal kontakte Shipsurances support via e-mail på shopifyclaims@shipsurance.com eller telefon på 1-866-852-9956, hvis du har spørgsmål eller bekymringer omkring dit krav.