Köpa retursedlar för Shopify Shipping

Returetiketter hjälper dig att återställa inventering som en kund inte längre vill ha. Om ditt företag låter kunder returnera produkter kan du skicka en returfraktsedel till kunden för att de ska kunna skicka tillbaka produkten till dig.

Om din standardplats är i USA kan du skapa och skicka retursedlar i din Shopify-administratör. När du har skapat en retursedel kan du skicka den via e-post direkt från Shopify-administratörskontot eller kopiera en länk genom vilken kunden kan skriva ut sedeln. Retursedlar är endast tillgängliga för inrikesordrar i USA.

Om din standardplats inte är i USA måste du köpa retursedlar direkt via ett budföretag eller via en leveransapp.

Adresser som stöds

Retursedlar är endast tillgängliga för inrikesordrar i USA. De är inte tillgängliga för amerikanska militära adresser, amerikanska territorier eller internationella adresser.

För att skapa retursedlar för internationella adressater, amerikanska militära adresser eller amerikanska territorier som kräver ett tullformulär kan du välja ett av följande alternativ:

• Beställ en direkt från ett budföretag.
  • Använd en tredjepartstjänst.
  • Använd en app från Shopify App Store.

Budföretag som stöds

Du kan köpa returetiketter från USPS till rabatterade priser via Shopify Shipping.

Om du har anslutit ditt UPS-konto till Shopify kan du skapa UPS-retursedlar med dina egna kontopriser och du debiteras direkt av UPS.

Ställ in din returpolicy

Om ditt företag erbjuder returer, lägg till information om returer till din återbetalningspolicy i din Shopify-butik. Kunderna kan läsa och förstå din returpolicy innan de beställer från ditt företag så att de vet vad de kan förvänta sig om de vill returnera en produkt.

Betala för retursedlar

Retursedlar genereras genom en teknik som kallas för pay on scan. Det innebär att transportören väger och mäter paketet när de tar emot det och beräknar sedan kostnaden. En retursedel betraktas inte som köpt förrän den skannas av en transportör och du debiteras inte för sedeln förrän leveransen har markerats som levererad.

Kostnaden för en retursedel läggs till på ditt Shopify-konto efter att transportföretaget har skannat paketet. Ditt konto debiteras när du når en faktureringströskel som bestäms av din nuvarande Shopify-prenumerationsplan. Om du vill veta mer om hur du debiteras för fraktsedlar så kan du kontakta Shopify Support.

Skapa och skicka en retursedel

Du kan skapa en retursedel från ordersidan i din Shopify-admin eller i Shopify-appen. För att skapa en retursedel behöver minst en artikel i din order ha distribuerats. Efter att du har skapat en returetikett kan du skicka den till dina kunder eller skicka en länk genom vilken en kund kan skriva ut returetiketten.

Steg:

Skicka tillbaka en retursedel

Du kan när som helst skicka e-postmeddelandet igen eller kopiera länken till etiketten.

Steg:

Anpassa din retursedels instruktioner

Om du vill ha mer information om hur du använder Liquid-variabler för att automatiskt lägga till information i instruktionerna för returetiketten se referens för aviseringsvariabler.