Köpa fraktsedlar i bulk med hjälp av Shopify Shipping

Du kan köpa och skriva ut upp till 20 fraktsedlar åt gången från Order-sidan i din Shopify-administratör. Om du befinner dig i USA kan du köpa och skriva ut upp till 50 fraktsedlar åt gången.

Följande ordrar omfattas inte när du köper fraktsedlar i bulk:

• order som endast innehåller artiklar som inte kräver frakt
  • order som inte har en giltig leveransadress
  • order som redan är distribuerade
  • artiklar i delvis odistribuerade ordrar som inte har distribuerats fullt ut än

Beroende på dina distributionsplatser kan du köpa sedlar från följande transportörer via Shopify Shipping:

Transportföretag som är tillgängliga per region
Distributionsplats Transportörer
USA
  • Usps
  • UPS (ej tillgängligt i Puerto Rico)
  • DHL Express (endast USA:s fastland)
  • Kanada
  • Canada Post
  • Australien
  • Sendle
  • Storbritannien
  • Evri (för företag baserade i Storbritannien)
  • DPD (för företag baserade i Storbritannien)
  • Frankrike
  • Colissimo (för företag baserade i Frankrike)
  • Mondial Relay (för företag baserade i Frankrike)
  • Chronopost (för företag baserade i Frankrike)
  • Italien
  • Poste Italiane (för företag baserade i Italien)
  • Spanien
  • Correos (för företag baserade i Spanien)
  • Överväganden vid köp av fraktsedlar

Granska följande överväganden när du köper fraktsedlar:

• Shopify-leverans stödjer inte DDP (delivered duty paid). Om du hämtar in tullavgifter och importskatter i kassan kan du inte köpa en fraktsedel för Shopify-leverans för ordrar där tull har hämtats in. Du måste köpa etiketten externt eller betala tillbaka för ordern.
    • Du kan samla dina fraktsedlar med tullformulär och följesedlar och skriva ut dem tillsammans under etikettköpsprocessen. När du sorterar dina fraktsedlar med andra leveransdokument kombinerar du och ändrar storlek på dem så att de ryms i ditt valda utskriftsformat. Om du inte skriver ut dina leveransdokument under fraktsedelköpprocessen kan du bara skriva ut dem separat och du kan inte sortera dem.

Köp och skriv ut flera etiketter

När du köper etiketter för internationella leveranser är det vanligt att stöta på ett fel som indikerar att tullinformation saknas. Om det inte finns något fel kan du fortfarande granska och redigera tullinformation - till exempel kan du redigera produktbeskrivningen. Du kan spara uppdateringar till den aktuella ordern eller även till produktdetaljerna och till andra ordrar i det aktuella bulkarbetsflödet som saknar samma information.

Använda förinställningar för leveransdistribution

När du köper Shopify-fraktsedlar i bulk kan du använda förinställningarna för leveransdistribution för att skapa värden som tillämpas automatiskt på dina fraktsedlar.

Du kan ställa in följande värden för dina förinställningar:

• förpackningstyp
    • leveranstjänst
    • försäkring (den förinställda försäkringen är endast tillgänglig för butiker som har distributionsplatser i USA)

Om du distribuerar ett stort antal ordrar kan du överväga att använda förinställningar för leveransdistributioner för att automatisera inköp av fraktsedlar.

Skapa en förinställning

Du kan skapa ett obegränsat antal förinställningar för dina Shopify-fraktsedlar.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Markera kryssrutorna som ligger intill de odistribuerade ordrarna som är berättigade till Shopify-fraktsedlar.

3. Klicka på Skapa fraktsedlar. Om du distribuerar från flera platser så ska du välja rätt plats och sedan klicka på Fortsätt.

4. Markera kryssrutan intill en order.

5. Klicka på 1 order markerad och klicka sedan på Skapa ny förinställning.

6. Namnge din förinställning och klicka sedan på Lägg till alternativ.

7. Välj ett alternativ, till exempel förpackning, leveranstjänst eller försäkring.

8. Klicka på Lägg till.

9. Lägg till andra alternativ som du vill tillämpa för den här förinställningen och klicka sedan på Spara.

Hantera en förinställning

Du kan redigera eller radera din förinställning.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Markera kryssrutorna som ligger intill de odistribuerade ordrarna som är berättigade till Shopify-fraktsedlar.

3. Klicka på Skapa fraktsedlar. Om du distribuerar från flera platser så ska du välja rätt plats och sedan klicka på Fortsätt.

4. Markera kryssrutan intill en order.

5. Klicka på 1 order markerad och klicka sedan på Hantera.

6. Hantera din förinställning genom att göra något av följande:

• Om du vill redigera din förinställning klickar du på pennikonen bredvid förinställningen, gör ändringar i förinställningen och klickar sedan på Spara.
      • Om du vill radera förinställningen klickar du på papperskorgen bredvid den.
    7. Klicka på Spara.

Redigera fraktsedlarna

Om du använder en stationär dator kan du redigera flera fraktsedlar samtidigt. Om du använder en mobil enhet kan du visa varje fraktsedel individuellt och göra nödvändiga justeringar.

Redigera en enda fraktsedel

Redigera flera fraktsedlar

På datorn kan du ställa in ett värde för flera fraktsedlar samtidigt på sidan Skapa fraktsedlar. Du kan till exempel ändra den totala vikten, ändra leveranstjänst eller ange anpassade förpackningsmått och få det värdet att gälla för flera fraktsedlar.

Steg:

1. På sidan Skapa fraktsedlar väljer du de ordrar som du vill ändra.
    2. Klicka på rubriken för informationen på sedeln som du vill ändra.
    3. Gör ändringen. Om du ändrar vikt eller leveranstjänst klickar du på Tillämpa när du har gjort ändringen.

Ta bort en sedel från massköpet

Åtgärda fel

Om det uppstår problem med en fraktsedel visas en felikon intill sedeln:

• Varning – En gul cirkulär ikon med ett utropstecken visas. Det här felet hindrar dig inte från att köpa sedeln, men det kan orsaka problem hos transportören eller i tullen.
    • Kritiskt fel - En röd diamantformad ikon med ett utropstecken visas. Det här felet hindrar dig från att köpa etiketten, men när du har åtgärdat felet kan du fortsätta med ditt etikettköp.

Om du klickar på fältet med felikonen visas felmeddelandet.

Om någon av dina sedlar har ett kritiskt fel inaktiveras knappen Granska och köp. Du måste antingen åtgärda felet eller ta bort sedeln från massköpet.