Lähetystarrojen ostaminen joukkotoimintona Shopify Shippingin avulla

Voit ostaa ja tulostaa jopa 100 lähetystarraa kerralla Shopify Adminin Tilaukset-sivulta.

Jakelupaikoistasi riippuen voit ostaa tarroja seuraavilta kuljetuspalveluilta Shopify Shipping -palvelun kautta:

Alueittain käytettävissä olevat kuljetuspalvelut
Jakelupaikka Kuljetuspalvelut
Yhdysvallat
  • USPS
  • UPS (ei Puerto Ricossa)
  • DHL Express (vain Yhdysvaltain mantereella)
  • FedEx by Shippo
  • Kanada
  • Canada Post
  • UPS
  • Australia
  • Sendle
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Evri (Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiville yrityksille)
  • DPD (Isossa-Britanniassa toimiville yrityksille)
  • Ranska
  • Colissimo (Ranskassa toimiville yrityksille)
  • Mondial Relay (Ranskassa toimiville yrityksille)
  • Chronopost (Ranskassa toimiville yrityksille)
  • Italia
  • Poste Italiane (Italiassa toimiville yrityksille)
  • Espanja
  • Correos (Espanjassa toimiville yrityksille)
  • Lähetystarrojen ostamisessa huomioitavaa

Jos ostat lähetystarroja, huomioi seuraavat seikat:

• Shopify Shipping ei tue Toimitettuna tullattuna (DDP) ‑toimituslauseketta. Jos perit tulleja ja tuontiveroja kassalla, et voi ostaa Shopifyn lähetystarraa sellaisille tilauksille, joista tullit on peritty. Sinun on ostettava tarra ulkoisesta lähteestä tai palautettava tilauksen maksu.
    • Jos lähetät tuotteitasi kansainvälisesti Shopify Shippingin avulla, lähetystesi ilmoitettu arvo ei voi olla yli 2 500 USD.
    • Voit tulostaa lähetystarrasi tarrojen ostovaiheessa tai koska tahansa niiden ostamisen jälkeen Lähetystarrat-sivulta.

Lähetystarrojen ostaminen ja tulostaminen joukkotoimintona

Seuraavanlaisia tilauksia ei sisällytetä, kun ostat lähetystarroja suurina erinä:

• tilaukset, jotka sisältävät vain tuotteita, joita ei tarvitse lähettää
    • tilaukset, joilla ei ole voimassa olevaa toimitusosoitetta
    • tilaukset, joiden jakelu on jo tehty
    • osittain jaelluissa tilauksissa olevat tuotteet, joita ei ole vielä jaeltu.

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valinnainen: Jos haluat nähdä vain jaeltavat tilaukset, klikkaa Ei jaeltu -välilehteä.

3. Napauta valintaruutua niiden tilausten vieressä, joille haluat luoda lähetystarran.

4. Klikkaa Luo lähetystarrat. Jos jakelet useista sijainneista, valitse sopiva sijainti ja klikkaa sitten Jatka.

5. Valinnainen: Vahvista kaikkien lähetyksen tuotteiden paino klikkaamalla tilauksessa Tuotteet-kenttää. Voit muokata paketin kokonaispainoa kirjoittamalla kunkin lähetyksen painon Kokonaispaino-kenttään.

6. Kansainvälisten lähetysten kohdalla muista tarkistaa tulli-ilmoituslomakkeen tiedot tai lisätä puuttuvat tiedot. Toimi näin:

1. Klikkaa tilauksen Tuotteet-kenttää.
      2. Klikkaa Muokkaa tulli-ilmoitusta.
      3. Vahvista tai lisää kunkin kohteen tiedot.
      4. Valinnainen: Valitse Tallenna toimitustiedot tuotetietoihin.
      5. Valitse Päivitä tullausilmoituslomake ‑kohdassa vaihtoehto useiden tilausten tai vain tämän tilauksen päivittämiseksi.
      6. Klikkaa Tallenna.
    7. Tee tarroihin muutoksia Luo lähetystarroja -sivulla.

8. Valinnainen: Jos haluat ostaa tarroja vain tietyille tilauksille Luo lähetystarra -sivulla, valitse valintaruutujen avulla tilaukset, joille haluat ostaa tarroja.

9. Klikkaa Tarkista ## tarraa.

10. Valinnainen: Muuta toimituspäivää.

11. Valinnainen: Muuta, lähetetäänkö asiakkaille tilauksen jakelua koskeva sähköpostiviesti.

12. Klikkaa Osta lähetystarroja.

13. Valitse, tulostetaanko lähetystarrojesi kanssa tullilomakkeita tai pakkausluetteloja ja tulosta sen jälkeen lähetystarrat ja toimitusasiakirjat.

Ehdotettu kuljetuspalvelu

Kun ostat Shopify Shipping -lähetystarroja, Ehdotettu kuljetuspalvelu saatetaan valita automaattisesti. Tämä Ehdotettu palvelu valitaan aiemmin samankaltaisiin tilauksiin valitsemiesi palvelujen perusteella. Ehdotettu palvelu on saatavilla muihin tilauksiin, kun olet ostanut lisää Shopify Shipping -lähetystarroja.

Lähetystarrojen muokkaaminen

Jos käytät pöytätietokonetta, voit muokata useita lähetystarroja samanaikaisesti. Jos käytät mobiililaitetta, voit tarkastella jokaista tarraa yksitellen ja tehdä tarvittavat muutokset.

Yksittäisen lähetystarran muokkaaminen

1. Klikkaa Luo lähetystarroja -sivulla kenttää, jota haluat muokata.
    2. Tee muutokset soluun.

Useiden lähetystarrojen muokkaaminen

Työpöydän Luo lähetystarra -sivulla voit samanaikaisesti määrittää arvon useille lähetystarroille samanaikaisesti. Voit esimerkiksi muuttaa kokonaispainoa, muuttaa toimituspalvelun tai antaa pakkaukselle mukautetut mitat sekä määrittää, että arvo koskee useita tarroja.

Tee näin:

1. Valitse Luo lähetystarroja -sivulta tilaukset, joita haluat muuttaa.
    2. Klikkaa sen tarran ylätunnistetta, jota haluat muokata.
    3. Tee muutos. Tee muutos. Jos muutat kokonaispainoa tai kuljetuspalvelua, klikkaa muutoksen jälkeen Käytä.

Tarran poistaminen joukko-ostosta

1. Klikkaa Luo lähetystarroja -sivulla tilausta, jonka haluat poistaa.
    2. Klikkaa X tilaus valittu ja klikkaa sitten Poista X tilaus.

Virheiden käsitteleminen

Jos lähetystarrassa on virhe, tarran vieressä näkyy virhekuvake:

• Varoitus - Näkyviin tulee keltainen pyöreä kuvake, jossa on huutomerkki. Tämä virhe ei estä sinua ostamasta tarraa, mutta se saattaa aiheuttaa ongelmia kuljetuspalvelun tai tullin kanssa.
    • Kriittinen virhe – Näkyviin tulee punainen vinoneliön muotoinen kuvake sekä huutomerkki. Tämä virhe estää sinua ostamasta tarraa, mutta virheen korjaamisen jälkeen voit jatkaa tarraostosta.

Näet virheilmoituksen klikkaamalla virhekuvakkeen kenttää.

Jos jossakin tarrassasi on kriittinen virhe, Tarkista ja osta -painike deaktivoituu. Sinun on joko korjattava virhe tai poistettava tarra joukko-ostosta.