Lähetystarrojen ostaminen joukkotoimintona Shopify Shippingin avulla

Voit ostaa ja tulostaa enintään 20 lähetystarraa kerrallaan Shopify-ylläpidon Tilaukset-sivulta. Jos olet Yhdysvalloissa, voit ostaa ja tulostaa kerrallaan enintään 50 tarraa.

Seuraavanlaisia tilauksia ei sisällytetä, kun ostat lähetystarroja suurina erinä:

• vain sellaisia tuotteita sisältävät tilaukset, jotka eivät vaadi toimitusta
  • tilaukset, joilla ei ole voimassa olevaa toimitusosoitetta
  • tilaukset, joiden jakelu on jo tehty
  • osittain jaelluissa tilauksissa olevat tuotteet, joita ei ole vielä jaeltu.

Jakelupaikoistasi riippuen voit ostaa tarroja seuraavilta kuljetuspalveluilta Shopify Shipping -palvelun kautta:

Alueittain käytettävissä olevat kuljetuspalvelut
Jakelupaikka Kuljetuspalvelut
Yhdysvallat
  • USPS
  • UPS (ei Puerto Ricossa)
  • DHL Express (vain Yhdysvaltain mantereella)
  • Kanada
  • Canada Post
  • Australia
  • Sendle
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Evri (Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiville yrityksille)
  • DPD (Isossa-Britanniassa toimiville yrityksille)
  • Ranska
  • Colissimo (Ranskassa toimiville yrityksille)
  • Mondial Relay (Ranskassa toimiville yrityksille)
  • Chronopost (Ranskassa toimiville yrityksille)
  • Italia
  • Poste Italiane (Italiassa toimiville yrityksille)
  • Espanja
  • Correos (Espanjassa toimiville yrityksille)
  • Lähetystarrojen ostamisessa huomioitavaa

Jos ostat lähetystarroja, huomioi seuraavat seikat:

• Shopify Shipping ei tue Toimitettuna tullattuna (DDP) ‑toimituslauseketta. Jos perit tulleja ja tuontiveroja kassalla, et voi ostaa Shopifyn lähetystarraa sellaisille tilauksille, joista tullit on peritty. Sinun on ostettava tarra ulkoisesta lähteestä tai palautettava tilauksen maksu.
    • Voit yhdistää lähetystarroja tullilomakkeiden ja pakkausluetteloiden kanssa ja tulostaa ne yhdessä tarran ostoprosessin aikana. Kun yhdistät lähetystarroja muiden toimitusasiakirjojen kanssa, yhdistät ne ja muutat niiden kokoa niin, että ne sopivat valitsemaasi tulostusmuotoon. Jos et tulosta lähetystarroja lähetystarrojen ostoprosessin aikana, voit vain tulostaa ne erikseen etkä voi yhdistää niitä.

Useiden tarrojen ostaminen ja tulostaminen

Kansainvälisten lähetysten tarroja ostettaessa tulee usein virheilmoitus tullitietojen puuttumisesta. Vaikka et saisi virheilmoitusta, voit tarkastella ja muokata tullitietoja, jos esimerkiksi haluat muokata tuotekuvausta. Voit tallentaa päivityksiä nykyiseen tilaukseen tai myös tuotetietoihin ja muihin tilauksiin, jotka ovat nykyisessä joukkotyönkulussa ja joista puuttuu samat tiedot.

Toimitusten jakelun esiasetusten käyttäminen

Kun ostat Shopify Shipping -tarroja joukkotoimintona, voit luoda toimitusten jakelujen esiasetuksia käyttämällä arvoja, jotka lisätään automaattisesti lähetystarroihin.

Voit määrittää esiasetuksille seuraavat arvot:

• pakkauksen tyyppi
    • kuljetuspalvelu
    • vakuutus (vakuutuksen esiasetus on käytettävissä vain kaupoissa, joilla on jakelupaikkoja Yhdysvalloissa).

Jos jakelet suuren määrän tilauksia, harkitse lähetystarrojen ostojen automatisoimista käyttämällä toimitusten jakelun esiasetuksia.

Luo esiasetus

Voit luoda rajattoman määrän esiasetuksia Shopify Shipping -tarroillesi.

Tee näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Valitse valintaruudut niiden jakelemattomien tilausten vieressä, jotka ovat oikeutettuja Shopify Shipping -tarroihin.

3. Klikkaa Luo lähetystarrat. Jos jakelet useista sijainneista, valitse sopiva sijainti ja klikkaa sitten Jatka.

4. Klikkaa tilauksen vieressä olevaa valintaruutua.

5. Klikkaa 1 tilaus valittu ja klikkaa sitten Luo uusi esiasetus.

6. Anna esiasetukselle nimi ja klikkaa sitten Lisää vaihtoehto.

7. Valitse vaihtoehto, kuten paketti, kuljetuspalvelu tai vakuutus.

8. Klikkaa Lisää.

9. Lisää muut vaihtoehdot, joita haluat soveltaa tähän esiasetukseen ja klikkaa sitten Tallenna.

Esiasetuksen hallinnointi

Voit muokata esiasetusta tai poistaa sen.

Tee näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Valitse valintaruudut niiden jakelemattomien tilausten vieressä, jotka ovat oikeutettuja Shopify Shipping -tarroihin.

3. Klikkaa Luo lähetystarrat. Jos jakelet useista sijainneista, valitse sopiva sijainti ja klikkaa sitten Jatka.

4. Klikkaa tilauksen vieressä olevaa valintaruutua.

5. Klikkaa 1 tilaus valittu ja klikkaa sitten Hallinnoi.

6. Hallinnoi esiasetuksia tekemällä toinen seuraavista toimenpiteistä:

• Jos haluat muokata esiasetusta, klikkaa esiasetuksen vieressä olevaa kynäkuvaketta, tee muutokset esiasetukseen ja klikkaa sitten Tallenna.
      • Jos haluat poistaa esiasetuksen, klikkaa esiasetuksen vieressä olevaa roskakorikuvaketta.
    7. Klikkaa Tallenna.

Lähetystarrojen muokkaaminen

Jos käytät pöytätietokonetta, voit muokata useita lähetystarroja samanaikaisesti. Jos käytät mobiililaitetta, voit tarkastella jokaista tarraa yksitellen ja tehdä tarvittavat muutokset.

Yksittäisen lähetystarran muokkaaminen

Useiden lähetystarrojen muokkaaminen

Työpöydän Luo lähetystarra -sivulla voit samanaikaisesti määrittää arvon useille lähetystarroille samanaikaisesti. Voit esimerkiksi muuttaa kokonaispainoa, muuttaa toimituspalvelun tai antaa pakkaukselle mukautetut mitat sekä määrittää, että arvo koskee useita tarroja.

Tee näin:

1. Valitse Luo lähetystarroja -sivulta tilaukset, joita haluat muuttaa.
    2. Klikkaa sen tarran ylätunnistetta, jota haluat muokata.
    3. Tee muutos. Jos muutat painoa tai kuljetuspalvelua, klikkaa muutoksen jälkeen Käytä.

Tarran poistaminen joukko-ostosta

Virheiden ratkaiseminen

Jos lähetystarrassa on virhe, tarran vieressä näkyy virhekuvake:

• Varoitus - Näkyviin tulee keltainen pyöreä kuvake, jossa on huutomerkki. Tämä virhe ei estä sinua ostamasta tarraa, mutta se saattaa aiheuttaa ongelmia kuljetuspalvelun tai tullin kanssa.
    • Kriittinen virhe – Näkyviin tulee punainen vinoneliön muotoinen kuvake sekä huutomerkki. Tämä virhe estää sinua ostamasta tarraa, mutta virheen korjaamisen jälkeen voit jatkaa tarraostosta.

Näet virheilmoituksen klikkaamalla virhekuvakkeen kenttää.

Jos jossakin tarrassasi on kriittinen virhe, Tarkista ja osta -painike deaktivoituu. Sinun on joko korjattava virhe tai poistettava tarra joukko-ostosta.