Verzendlabels in bulk kopen met Shopify Shipping

Je kunt maximaal vijftig verzendlabels tegelijk kopen en afdrukken vanaf de pagina Bestellingen in het Shopify-beheercentrum.

Afhankelijk van je fulfilmentlocaties, kun je bij de volgende vervoerders labels kopen via Shopify Shipping:

Beschikbare vervoerders per regio
Fulfilmentlocatie Vervoerders
Verenigde Staten
  • USPS
  • UPS (niet beschikbaar in Puerto Rico)
  • DHL Express (alleen op het vasteland van de Verenigde Staten)
  • FedEx door Shippo
  • Canada
  • Canada Post
  • UPS
  • Australië
  • Sendle
  • Verenigd Koninkrijk
  • Evri (voor bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd)
  • DPD (voor bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd)
  • Frankrijk
  • Colissimo (voor bedrijven die in Frankrijk zijn gevestigd)
  • Mondial Relay (voor bedrijven die in Frankrijk zijn gevestigd)
  • Chronopost (voor bedrijven die in Frankrijk zijn gevestigd)
  • Italië
  • Poste Italiane (voor bedrijven die in Italië zijn gevestigd)
  • Spanje
  • Correos (voor bedrijven die in Spanje zijn gevestigd)
  • Aandachtspunten bij het kopen van verzendlabels

Bekijk de volgende aandachtspunten als je verzendlabels koopt:

• Shopify Shipping ondersteunt DDP (invoerrechten bij bezorging betalen) niet. Als je invoerrechten en -belasting int bij de checkout, dan kun je geen Shopify Shipping-label kopen voor bestellingen waarbij invoerrechten zijn geïnd. Je dient het label extern aan te kopen of de bestelling terug te betalen.
    • Als je met Shopify Shipping international verzendt, mag de aangegeven waarde van je verzending niet meer zijn dan 2500 USD.
    • Je kunt je verzendlabels afdrukken tijdens de aankoopflow van het label of vanaf de pagina Verzendlabels op elk moment nadat je je labels hebt gekocht.

Verzendlabels in bulk kopen en afdrukken

De volgende bestellingen worden niet meegenomen bij het in bulk kopen van verzendlabels:

• bestellingen die alleen artikelen bevatten die niet hoeven te worden verzonden;
    • bestellingen die geen geldig bezorgadres hebben
    • bestellingen die al zijn uitgeleverd
    • artikelen in gedeeltelijk openstaande bestellingen die nog niet zijn afgehandeld

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Optioneel: klik op het tabblad Openstaand om alleen de bestellingen te bekijken die moeten worden afgehandeld.

3. Schakel het selectievakje in naast elke bestelling waarvoor je een verzendlabel wilt maken.

4. Klik op Verzendlabels aanmaken. Als je meerdere locaties afhandelt, selecteer je de juiste locatie en klik je op Doorgaan.

5. Optioneel: verifieer het gewicht van de artikelen in elke zending door op het veld Artikelen voor een bestelling te klikken. Voer het gewicht voor elke zending in het veld Totaalgewicht in om het totale pakketgewicht aan te passen.

6. Controleer of voeg ontbrekende informatie toe aan het douane-aangifteformulier voor internationale zendingen. Doe het volgende:

1. Klik op het veld Artikelen voor een bestelling.
      2. Klik op Douaneaangifte bewerken.
      3. Verifieer of voeg informatie toe voor elk artikel.
      4. Optioneel: Selecteer Verzendgegevens opslaan bij productgegevens.
      5. Selecteer onder Douane-aangifteformulier bijwerken een optie om meerdere bestellingen of alleen deze bestelling bij te werken.
      6. Klik op Opslaan.
    7. Bewerk je labels op de pagina Verzendlabels aanmaken.

8. Optioneel: gebruik de selectievakjes op de pagina Verzendlabel maken om de bestellingen te selecteren waarvoor je labels wilt kopen als je alleen labels wilt kopen voor specifieke bestellingen.

9. Klik op ## labels controleren.

10. Optioneel: wijzig de verzenddatum.

11. Optioneel: wijzig of een e-mail over de afhandeling van een bestelling naar je klanten wordt verzonden.

12. Klik op Verzendlabels kopen.

13. Kies of je je verzendlabels samen met douaneformulieren of pakbonnen wilt afdrukken en druk vervolgens je verzendlabels en verzenddocumenten af.

Voorgestelde verzendservices

Wanneer je Shopify Shipping-labels koopt, wordt mogelijk automatisch een voorgestelde verzendservice geselecteerd. Deze voorgestelde service is gebaseerd op services die je in het verleden voor soortgelijke bestellingen hebt gebruikt. Nadat je meer Shopify Shipping-labels hebt gekocht, wordt er voor meer bestellingen een service voorgesteld.

De verzendlabels bewerken

Als je een pc gebruikt, kun je meerdere verzendlabels tegelijk bewerken. Als je een mobiel apparaat gebruikt, kun je elk label afzonderlijk bekijken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Eén verzendlabel bewerken

1. Klik op de pagina Verzendlabels aanmaken op het veld dat je wilt bewerken.
    2. Breng de wijzigingen in de cellen aan.

Meerdere verzendlabels tegelijk bewerken

Op de pc kun je op de pagina Verzendlabels aanmaken een waarde voor meerdere verzendlabels tegelijk instellen. Je kunt bijvoorbeeld het totale gewicht wijzigen, de verzendservice aanpassen of aangepaste pakketafmetingen invoeren en die waarde toepassen op meerdere labels.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Verzendlabels aanmaken de bestellingen die je wilt wijzigen.
    2. Klik op de koptekst voor de details van het label dat je wilt wijzigen.
    3. Breng de gewenste wijziging aan. Als je het totale gewicht of de verzendservice wijzigt, klik dan op Toepassen nadat je de wijziging hebt ingevoerd.

Een label uit de bulkaankoop verwijderen

1. Selecteer op de pagina Verzendlabels aanmaken de bestelling die je wilt verwijderen.
    2. Klik op de vervolgkeuzelijst Bestelling X geselecteerd en klik vervolgens op Bestelling X verwijderen.

Fouten verhelpen

Als er een probleem is met een verzendlabel, wordt er een foutpictogram weergegeven naast het label:

• Waarschuwing: er wordt een geel cirkelpictogram weergegeven met een uitroepteken. Deze fout verhindert niet dat je het label koopt, maar het kan problemen veroorzaken met de vervoerder of de douane.
    • Kritieke fout - Er wordt een rood pictogram in de vorm van een ruit met een uitroepteken erin weergegeven. Met deze fout kun je het label niet kopen. Los eerst de fout op, dan kun je daarna doorgaan met de aankoop.

Als je op het veld met het foutpictogram klikt, wordt het foutbericht weergegeven.

Als een van je labels een kritieke fout heeft, wordt de knop Controleren en kopen gedeactiveerd. Los de fout op of verwijder het label uit de bulkaankoop.