Verzendlabels in bulk kopen met Shopify Shipping

Je kunt maximaal 20 verzendlabels tegelijk kopen en afdrukken via de pagina Bestellingen in je Shopify-beheercentrum. Als je je in de Verenigde Staten bevindt, kun je maximaal 50 labels tegelijk kopen en afdrukken.

De volgende bestellingen worden niet meegenomen bij het in bulk kopen van verzendlabels:

• bestellingen die alleen artikelen bevatten die niet hoeven te worden verzonden
  • bestellingen die geen geldig bezorgadres hebben
  • bestellingen die al zijn uitgeleverd
  • artikelen in gedeeltelijk openstaande bestellingen die nog niet zijn afgehandeld

Afhankelijk van je fulfilmentlocaties, kun je bij de volgende vervoerders labels kopen via Shopify Shipping:

Beschikbare vervoerders per regio
Fulfilmentlocatie Vervoerders
Verenigde Staten
  • USPS
  • UPS (niet beschikbaar in Puerto Rico)
  • DHL Express (alleen op het vasteland van de Verenigde Staten)
  • Canada
  • Canada Post
  • Australië
  • Sendle
  • Verenigd Koninkrijk
  • Evri (voor bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd)
  • DPD (voor bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd)
  • Frankrijk
  • Colissimo (voor bedrijven die in Frankrijk zijn gevestigd)
  • Mondial Relay (voor bedrijven die in Frankrijk zijn gevestigd)
  • Chronopost (voor bedrijven die in Frankrijk zijn gevestigd)
  • Italië
  • Poste Italiane (voor bedrijven die in Italië zijn gevestigd)
  • Spanje
  • Correos (voor bedrijven die in Spanje zijn gevestigd)
  • Aandachtspunten bij het kopen van verzendlabels

Bekijk de volgende aandachtspunten als je verzendlabels koopt:

• Shopify Shipping ondersteunt DDP (invoerrechten bij bezorging betalen) niet. Als je invoerrechten en -belasting int bij de checkout, dan kun je geen Shopify Shipping-label kopen voor bestellingen waarbij invoerrechten zijn geïnd. Je dient het label extern aan te kopen of de bestelling terug te betalen.
    • Je kunt je verzendlabels samenvoegen met douaneformulieren en pakbonnen en deze samen afdrukken tijdens de aankoop van een label. Wanneer je je verzendlabels samenvoegt met andere verzenddocumenten, combineer je ze en pas je deze aan op het geselecteerde afdrukformaat. Als je de verzenddocumenten niet afdrukt tijdens de aankoop van een verzendlabel, kun je ze alleen afzonderlijk afdrukken en niet samenvoegen.

Meerdere labels kopen en afdrukken

Wanneer je labels koopt voor internationale zendingen, komt het vaak voor dat er een foutmelding wordt weergegeven dat de douane-informatie ontbreekt. Als er geen fout is opgetreden, kun je de douanegegevens nog steeds controleren en bewerken. Je kunt bijvoorbeeld de productbeschrijving bewerken. Je kunt updates opslaan van de huidige bestelling of ook van de productgegevens en van andere bestellingen in de huidige bulkworkflow die dezelfde gegevens missen.

Vooraf ingestelde afhandelingsinstellingen voor verzending gebruiken

Wanneer je Shopify Shipping-labels in bulk koopt, kun je de vooraf ingestelde verzendafhandeling gebruiken om waarden te maken die automatisch worden toegepast op je verzendlabels.

Je kunt de volgende waarden instellen voor je vooraf ingestelde waarden:

• pakkettype
    • verzendservice
    • verzekering (de vooraf ingestelde verzekering is alleen beschikbaar voor winkels met fulfilmentlocaties in de Verenigde Staten)

Als je een groot aantal bestellingen afhandelt, kun je de vooraf ingestelde instellingen voor verzendingsafhandeling gebruiken om je aankopen van verzendlabels te automatiseren.

Een voorinstelling aanmaken

Je kunt een onbeperkt aantal instellingen vooraf maken voor je Shopify Shipping-labels.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de selectievakjes naast de openstaande bestellingen die in aanmerking komen voor Shopify-verzendlabels.

3. Klik op Verzendlabels aanmaken. Als je meerdere locaties afhandelt, selecteer dan de juiste locatie en klik op Doorgaan.

4. Schakel het selectievakje naast een bestelling in.

5. Klik op 1 bestelling geselecteerd en klik vervolgens op Nieuwe vooraf ingestelde waarde aanmaken.

6. Geef een naam aan de vooraf ingestelde waarde en klik vervolgens op Optie toevoegen.

7. Selecteer een optie, zoals pakket, verzendservice of verzekering.

8. Klik op Toevoegen.

9. Voeg eventuele andere opties toe die je op deze vooraf ingestelde waarde wilt toepassen en klik vervolgens op Opslaan.

Een vooraf ingestelde waarde beheren

Je kunt je vooraf ingestelde waarden bewerken of verwijderen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de selectievakjes naast de openstaande bestellingen die in aanmerking komen voor Shopify-verzendlabels.

3. Klik op Verzendlabels aanmaken. Als je meerdere locaties afhandelt, selecteer dan de juiste locatie en klik op Doorgaan.

4. Schakel het selectievakje naast een bestelling in.

5. Klik op 1 bestelling geselecteerd en klik vervolgens op Beheren.

6. Beheer je vooraf ingestelde waarde door een van de volgende dingen te doen:

• Als je de vooraf ingestelde waarden wilt bewerken, klik je op het potloodpictogram naast de vooraf ingestelde waarde, wijzig je de vooraf ingestelde waarde en klik je op Opslaan.
      • Als je de vooraf ingestelde waarde wilt verwijderen, klik je op het prullenbakpictogram naast de vooraf ingestelde waarde.
    7. Klik op Opslaan.

De verzendlabels bewerken

Als je een pc gebruikt, kun je meerdere verzendlabels tegelijk bewerken. Als je een mobiel apparaat gebruikt, kun je elk label afzonderlijk bekijken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Een enkel verzendlabel bewerken

Meerdere verzendlabels bewerken

Op de pc kun je op de pagina Verzendlabels aanmaken een waarde voor meerdere verzendlabels tegelijk instellen. Je kunt bijvoorbeeld het totale gewicht wijzigen, de verzendservice aanpassen of aangepaste pakketafmetingen invoeren en die waarde toepassen op meerdere labels.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Verzendlabels aanmaken de bestellingen die je wilt wijzigen.
    2. Klik op de koptekst voor de details van het label dat je wilt wijzigen.
    3. Breng de wijziging aan. Als je het gewicht of de verzendservice wijzigt, klik je op Toepassen nadat je je wijziging hebt aangebracht.

Een label verwijderen uit de bulkaankoop

Fouten aanpakken

Als er een probleem is met een verzendlabel, wordt er een foutpictogram weergegeven naast het label:

• Waarschuwing: er wordt een geel cirkelpictogram weergegeven met een uitroepteken. Deze fout verhindert niet dat je het label koopt, maar het kan problemen veroorzaken met de vervoerder of de douane.
    • Kritieke fout - Er wordt een rood pictogram met een uitroepteken weergegeven. Met deze fout kun je het label niet kopen, maar nadat je de fout hebt opgelost, kun je doorgaan met de aankoop van het label.

Als je op het veld met het foutpictogram klikt, wordt het foutbericht weergegeven.

Als een van je labels een kritieke fout heeft, wordt de knop Controleren en kopen gedeactiveerd. Los de fout op of verwijder het label uit de bulkaankoop.