Skriv ut Shopify-fraktsedlar och leveransdokument

Du kan skriva ut dina fraktsedlar, tulldeklarationsformulär och följesedlar på följande sätt:

• enskilt eller i bulk när du köper fraktsedlar
  • enskilt eller i bulk från sidan Fraktsedlar när som helst efter att du har köpt dina etiketter
  • individuellt från en beställningssida

För att skriva ut fraktdokument måste du använda en vanlig skrivare eller en etikettskrivare som stöds av Shopify.

Skriva ut fraktsedlar med tulldeklarationsformulär och följesedlar

Du kan skriva ut dina leveransdokument separat eller så kan du kombinera och ändra storlek på dem för att passa i ditt valda pappersformat för utskrift. Om du till exempel skriver ut din fraktsedel med en följesedel med ett A4-utskriftsformat, anpassas följesedeln för att få plats på samma sida som fraktsedeln.

Du kan välja ett av följande pappersformat för att skriva ut dina leveransdokument:

• Termopapper (4 × 6 tum / 100 × 150 mm/A6) för etikettskrivare
  • Letter (216 x 279 mm / 8,5 x 11 tum) för stationära skrivare
  • A4 (210 x 297 mm / 8,3 x 11,7 tum) för stationära skrivare

Granska följande exempel på en fraktsedel som har skrivits ut med en följesedel på pappersformatet letter.

Exempel på kombinerad fraktsedel och följesedel i formatet letter

Skriv ut dina fraktsedlar efter etikettköp

När du har köpt dina fraktsedlar kan du skriva ut fraktsedlar, följesedlar och tullformulär individuellt eller i bulk när som helst från sidan Fraktsedlar. Du kan även skriva ut dina leveransdokument igen. Du kan skriva ut max 100 fraktsedlar samtidigt.

Dina fraktsedlar kan ha status Utskriven eller Inte utskriven, vilket indikerar om du redan har skrivit ut dina fraktsedlar.

Steg:

1. Klicka på Ordrar > Fraktsedlar från din Shopify-admin.
  2. Välj vilka fraktsedlar du vill skriva ut.
  3. Klicka på Skriv ut dokument.
  4. Välj de fraktdokument som du vill skriva ut, till exempel fraktsedlar, följesedlar eller tullformulär.
  5. Välj den dokumentstorlek som matchar skrivaren du använder för att skriva ut etiketten och klicka sedan på Skriv ut xx dokument.

Du kan skriva ut dina fraktsedlar, följesedlar och tulldeklarationsformulär individuellt från en beställningssida. Du kan skriva ut dina leveransdokument separat och du kan inte kombinera dem.

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på den order du vill skriva ut en följesedel för.

3. Klicka på Fler åtgärder > Skriv ut följesedlar.

4. Skriv ut eller spara din följesedel.

Är du redo att börja sälja med Shopify?

Prova gratis