Ändra och annullera Shopify Shipping-etiketter

Om du behöver göra ändringar i dina fraktsedlar kan du annullera din fraktsedel genom att ogiltigförklara den, göra ändringarna i orderinformationen och sedan köpa etiketten igen. Du kan ogiltigförklara dina fraktsedlar på följande sätt:

• enskilt eller i bulk när du köper fraktsedlar
  • individuellt eller i bulk från sidan Fraktsedlar
  • individuellt från en beställningssida

Du kan annullera fraktsedlar inom 30 dagar från inköpsdatumet och om de inte har några spårningshändelser.

Format för fraktsedel

Fraktsedelns format beror på vilken transportör och vilken klass du väljer när du köper en sedel. Du kan inte redigera sedelformatet eftersom transportören har specifika krav för sina etiketter.

Om du köper en fraktsedel med hjälp av Shopify Shipping så ingår det ordernummer som finns i din Shopify-admin. Du kan använda ordernumret på fraktsedeln för att enklare matcha paket mot ordrar. Placeringen av ordernumret varierar mellan olika bud.

Highlighted order number location on an example USPS label
Highlighted order number location on an example DHL label

Ogiltigförklara fraktsedlar individuellt och i bulk

Du kan ogiltigförklara dina fraktsedlar individuellt eller i bulk från sidan Fraktsedlar. Du kan ogiltigförklara max 100 fraktsedlar samtidigt.

När du annullerar en fraktsedel krediteras kostnaden för sedeln till ditt konto. Detta belopp tillämpas på kostnaden för eventuella fraktsedlar som du köper i framtiden. Om paketet har skickats ska du kontakta budföretaget med paketreferensnumret för hjälp.

Steg:

1. Klicka på Ordrar > Fraktsedlar från din Shopify-admin.
  2. Välj de fraktsedlar som du vill ogiltigförklara.
  3. Klicka på Ogiltigförklara fraktsedlar.
  4. Välj en orsak till att du ogiltigförklarar fraktsedlarna.
  5. Klicka på Ogiltigförklara xx etiketter.

Ogiltigf;rklara fraktsedlar individuellt från sidan med orderinformation