Hantera dina distributionsplatser i dina leveransprofiler

Alla dina platser som kan distribuera onlineordrar läggs till i profilen i samma grupp när du skapar en ny leveransprofil. Alla platser som kan distribuera onlineordrar blir möjliga distributionsplatser för produkterna i din profil och alla delar samma priser och zoner. Platser som inte distribuerar onlineordrar visas inte i dina leveransprofiler.

Platser som inaktiveras läggs till i leveransprofilen med en Inactive-märkning. Du kan lägga till zoner och priser på dessa platser men de kommer inte att användas i kassan förrän de har aktiverats. Se Inaktivera och återaktivera platser för att hantera vilka platser som är aktiva.

Du kan vidta följande åtgärder för att hantera dina platser i dina leveransprofiler:

• Ställ in olika priser beroende på vilken plats som ska distribuera en order, genom att lägga platserna i grupper. Det gör att olika grupper av platser kan ha olika fraktzoner och priser.
  • Ta bort en plats från en grupp så att inga priser tillämpas för platsen. Platser som inte ingår i en fraktgrupp listas i avsnittet Ingen leverans från. Se Ta bort en plats för mer information.
  • Skapa en ny plats och lägg till den i en befintlig grupp av platser eller skapa en ny uppsättning zoner och priser i en egen grupp.

Välja vilken plats som ska distribuera en order

Om en plats har tilldelats fraktkostnader, och kan distribuera en hel order, väljs den platsen för distribution. Om ingen plats har tilldelats fraktkostnader, eller inte kan distribuera en hel order, kommer platsen med högsta prioritet översälja produkten. Överförsäljning blockeras endast om lagervaror är slutsålda på alla dina distributionsplatser.

Om en order kan distribueras på en enda distributionsplats förs ordern till den distributionsplatsen. Om en order inte kan distribueras på platsen som du anger som högsta prioritet kontrolleras de andra platserna för tillgängliga lagervaror.

Om du hanterar leveranser från flera platser kan en order delas upp mellan flera platser för att distribueras. Uppdelade leveranser sker om en order med flera radartiklar inte kan distribueras fullt ut på en leveransplats. Varukorgen debiteras en fraktavgift för varje plats.

Till exempel: en order läggs med produkt A och produkt B. Din distributionsplats i Paris kan endast uppfylla produkt A och din distributionsplats i Lyon kan endast uppfylla produkt B. Produkt A dirigeras till platsen i Paris och produkt B dirigeras till din plats i Lyon.

Skapa en ny grupp av platser

Om du skapar en ny grupp av platser i din leveransprofil kan du ange zoner och priser för platser i den gruppen.

Antag till exempel att du har två leveranssprungsplatser i New York och London som levererar dina produkter över hela världen. Du har också ett tredje leveranssprung i Kansas City som endast levererar till USA. Du kan flytta den platsen i Kansas City som endast levererar till USA till en ny leveransursprungsgrupp och skapa zoner och priser som endast gäller för distributioner från detta leveransursprung.

Observera att detta inte tar bort USA från fraktzonerna i den första leveransursprungsgruppen för New York och London. USA kommer att finnas i fraktzonerna för båda grupperna och kan distribueras av endera av platsgruppen. Om du vill att frakt till USA endast ska distribueras av det nya leveransursprunget i Kansas City måste du ta bort USA från fraktzonen för den första platsgruppen i New York och London.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Leverans klickar du på den leveransprofil som du vill redigera.

3. Flytta platsen till en ny grupp:

• Om platsen redan tillhör en grupp av platser gör du följande:
      1. Klicka på Visa informationi platsgruppen.
      2. Klicka på Hanterabredvid den plats som du vill ändra.
      3. Välj alternativet Skapa nya priser och klicka sedan på Klar.

- Gör följande om platsen inte finns i avsnittet Ingen frakt från: 1. Klicka på Lägg till priser bredvid den plats som du vill ändra. 2. Välj alternativet Skapa nya priser och klicka sedan på Klar.

1. Lägg till zoner och priser och klicka sedan på Spara.

Ta bort en plats

Om du tar bort den sista platsen från en grupp raderas de fraktzoner och priser som är associerade med gruppen.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Leverans klickar du på den leveransprofil som du vill uppdatera.

3. I avsnittet Leveransursprung, klicka på Visa detaljer.

4. För varje plats som du vill ta bort klickar du på Hantera, väljer alternativet Ta bort priser och klickar sedan på Klar.

5. Klicka på Spara.

Lägg till en plats till en befintlig grupp av platser

Om du skapar en ny plats efter det att en leveransprofil har skapats, läggs den automatiskt till i alla leveransprofiler i avsnittet Frakta inte från.

Om du vill ändra vilken uppsättning zoner och priser en plats erbjuder kan du lägga till den platsen till en befintlig grupp av platser så att den delar samma fraktzoner och priser.

Anta till exempel att du har en leveransprofil för din T-shirtkollektion som distribueras från ett lager i Los Angeles. Du har nyligen utökat ditt företag med ett lager i San Francisco och lägger till det som en plats i din Shopify-admin. Om du vill erbjuda samma fraktalternativ som ditt lager i Los Angeles kan du lägga till din plats i San Francisco till samma grupp som Los Angeles.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Leverans klickar du på den leveransprofil som du vill uppdatera.

3. Bredvid profilen du vill ändra klickar du på något av följande:

• Om platsen redan har zoner och priser klickar du på Hantera.
    • Klicka på Lägg till priserom platsen ligger under avsnittet Ingen frakt från.
  4. I Använd samma priser som väljer du den platsgrupp som du vill lägga till platsen i och klickar sedan på Klar.