Activeer verzending van meerdere herkomsten

Voordat u Verzendprofielen kunt gebruiken om verzendkosten in rekening te brengen op basis van het product en de herkomst van verzending, moet u mogelijk de verzending van meerdere herkomsten inschakelen. Als verzending van meerdere herkomsten niet is geactiveerd, bevat uw algemene verzendprofiel al uw producten en uw verzendtarieven gebruiken allemaal dezelfde locatie voor herkomst van verzending.

Voordat u begint

Er zijn een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden voordat u verzending van meerdere herkomsten activeert.

Verzending van meerdere herkomsten en meerdere locaties

Voordat verzending van meerdere herkomsten activeert, moet u uw winkel in staat stellen voorraad op meerdere locaties bij te houden. Zie Locaties inschakelen voor meer informatie over dit proces.

Apps die verzendtarieven beheren en bewerken in de Shopify-beheerder

Sommige verzendapps bieden vergelijkbare functies als verzendprofielen, zoals verzendtarieven per product, het samenvoegen van verzendtarieven of het aanbieden van verzendkortingen. Elke verzendapp integreert op een andere manier met verzendprofielen. Neem contact op met de ontwikkelaars van verzendapps die u gebruikt om te ontdekken hoe je de app integreert met verzendingen met meerdere herkomsten.

Meerdere locaties voor orderverwerking van onlinebestellingen

Nadat u verzending van meerdere herkomsten heeft geactiveerd, kan de afhandeling van uw bestellingen worden gesplitst tussen locaties. Als u meer dan één actieve locatie heeft die online bestellingen afhandelt, worden uw bestellingen verdeeld voor afhandeling bij het afrekenen op basis van productvoorraadniveaus.

Wanneer producten in een bestelling zich in verschillende verzendprofielen bevinden, of ze vanaf verschillende locaties moeten worden verzonden, dan worden er verzend- of bezorgkosten berekend voor elk artikel en vervolgens worden alle verzendkosten samen toegevoegd. De klant krijgt alleen de uiteindelijke verzendkosten bij het afrekenen te zien. Zie Gecombineerde tarieven bij het afrekenen voor meer informatie over hoe tarieven bij elkaar worden opgeteld.

Geen locaties voor orderverwerking van onlinebestellingen

Als u geen actieve locaties heeft die onlinebestellingen vervullen, kunt u verzending van meerdere herkomsten niet activeren. Raadpleeg Uw locaties instellen om te wijzigen of uw locaties onlinebestellingen kunnen vervullen.

Stap 1: beslissen of u verzending van meerdere herkomsten wilt activeren

U kunt kiezen of en wanneer u wilt beginnen met verzending van meerdere herkomsten voor uw winkel. U hoeft deze niet onmiddellijk te activeren.

Als u uw winkel op de volgende manieren uitvoert, kunt u verzending van meerdere herkomsten inschakelen:

• U heeft meerdere winkellocaties of plaatsen waar u bestellingen vervult.
  • U verzendt online bestellingen van een of meer locaties, wat de locaties van de orderverwerking kan bevatten.

Stap 2: verzending van meerdere herkomsten activeren

Ga als volgt te werk om verzending van meerdere herkomsten te activeren.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen > Verzending.

2. Klik in het gedeelte Verzendprofielen op Tarieven beheren.

3. Klik in het gedeelte Verzenden van op Activeer verzending van meerdere herkomsten.

4. Klik op Doorgaan.

5. Klik op Opslaan om uw nieuwe verzendprofiel te maken.

6. Klik op Opslaan om de activering van verzending van meerdere herkomsten te bevestigen.