Oppdatere fraktinnstillingene

De nyeste fraktinnstillingene er aktivert som standard i alle nye Shopify-butikker. Hvis du ikke kan opprette en fraktprofil i innstillingene for frakt og leveranse, bruker butikken din de eldre fraktinnstillingene.

Når du har oppdatert til de nyeste fraktinnstillingene, kan du bruke følgende funksjoner:

Før du begynner

Apper som kontrollerer og redigerer fraktpriser i Shopify-administrator

Noen fraktapper tilbyr lignende funksjoner som fraktprofiler, som fraktpriser per produkt, sammenslåing av fraktpriser eller fraktrabatter. Hver fraktapp integreres ulikt med fraktprofiler. Kontakt utviklerne av fraktappen du bruker for å finne ut hvordan du kan integrere appen med de nyeste fraktinnstillingene.

Flere steder for bestillingsoppfyllelse på nett

Når du har oppdatert fraktinnstillingene kan bestillingsoppfyllelse deles mellom lokalisasjoner, eller du kan fortsette å bruke én oppfyllelseslokalisasjon ved behov. Hvis du har mer enn én aktiv lokalisasjon som oppfyller bestillinger, deles bestillinger for oppfyllelse i kassen basert på lagernivåer for produkter. Når produktene i en bestilling ligger i ulike fraktprofiler, eller må sendes fra ulike lokalisasjoner, beregnes det et frakt- eller leveringsgebyr for hver vare, og deretter summeres alle fraktgebyrene. Den endelige fraktomkostningen vises til kundene i kassen. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan prisene legges sammen, kan du se kombinerte fraktpriser.

Ingen steder for bestillingsoppfyllelse på nett

Hvis du ikke har noen aktive lokalisasjoner som oppfyller nettbestillinger, kan du ikke bruke de nyeste fraktinnstillingene. For å endre hvorvidt lokalisasjonene dine kan oppfylle nettbestillinger, kan du se Konfigurere lokalisasjoner.

Oppdater fraktinnstillingene hvis du driver butikken på følgende måter

• Du har én lokalisasjon du oppfyller bestillinger fra.
  • Du har flere utsalgssteder eller steder der du oppfyller bestillinger.
  • Du sender nettbestillinger fra ett eller flere steder, som kan inkludere innfrielsestjenester.

Oppdater til de nyeste fraktinnstillingene

Følg disse trinnene for å oppdatere til de nyeste fraktinnstillingene.

Steg:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk Administrer i Frakt-seksjonen.

3. Klikk på Oppdater fraktinnstillinger i seksjonen Fraktopprinnelser*.

4. Klikk på Fortsett.

5. Klikk Lagre for å opprette den nye fraktprofilen.

6. Klikk på Lagre for å bekrefte aktivering av de nyeste fraktinnstillingene.