Aktiver fleropprinnelses-frakt

Fleropprinnelsesfrakt er aktivert for alle nye Shopify-butikker som standard. Hvis du ikke kan opprette en fraktprofil i Frakt og leveranse-innstillingene, bruker butikken enkeltopprinnelsesfrakt.

Hvis du ønsker å bytte fra enkeltopprinnelsesfrakt til fleropprinnelsesfrakt, må du aktivere fleropprinnelsesfrakt manuelt.

Før du setter i gang

Det er en rekke hensyn du bør være oppmerksom på før du aktiverer fleropprinnelses-frakt.

Apper som kontrollerer og redigerer fraktpriser i Shopify-administratoren

Noen fraktapper tilbyr lignende funksjoner som fraktprofiler, som fraktpriser per produkt, sammenslåing av fraktpriser eller fraktrabatter. Hver fraktapp integreres ulikt med fraktprofiler. Kontakt utviklerne av fraktappen du ønsker å bruke for å finne ut hvordan appen kan integreres med fleropprinnelses-frakt.

Flere steder for bestillingsoppfyllelse på nett

Etter at du har aktivert fleropprinnelses-frakt, kan innfrielsen av bestillinger deles mellom lokalisasjoner. Hvis du har mer enn én aktiv plassering som oppfyller nettbestillinger, blir bestillingene delt for innfrielse i kassen basert på produktets lagerbeholdning.

Når produktene i en bestilling ligger i ulike fraktprofiler eller må sendes fra ulike steder, vil en frakt- eller leveringskostnad beregnes for hver vare, og alle fraktavgiftene legges sammen. Kunden vises kun de totale fraktkostnadene i kassen. For mer informasjon om hvordan priser legges sammen, kan du se Kombinerte fraktpriser.

Ingen steder for bestillingsoppfyllelse på nett

Hvis du ikke har noen aktive lokalisasjoner som innfrir nettbestillinger, kan du ikke aktivere fleropprinnelses-frakt. For å endre hvorvidt lokalisasjonene dine kan innfri nettbestillinger, se Sette opp lokalisasjonene dine.

Steg 1: Bestem om du vil aktivere fleropprinnelses-frakt

Du kan velge om eller når du vil begynne å bruke fleropprinnelses-frakt i butikken din. Du trenger ikke å aktivere det umiddelbart.

Vurder å aktivere fleropprinnelses-frakt hvis du driver butikken på følgende måter:

• Du har flere utsalgssteder eller steder der du oppfyller bestillinger.
  • Du sender nettbestillinger fra ett eller flere steder, som kan inkludere innfrielsestjenester.

Steg 2: Aktiver fleropprinnelses-frakt

Hvis du velger å aktivere fleropprinnelses-frakt, må du følge disse stegene..

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Frakt og leveranse.

2. Klikk Administrer i Frakt-seksjonen.

3. I Send fra-seksjonen klikker du Aktiver utsending av fleropprinnelsfrakt.

4. Klikk på Fortsett.

5. Klikk Lagre for å opprette den nye fraktprofilen.

6. Klikk på Lagre for å bekrefte aktiveringen av frakt med flere opprinnelser.