Aktiver fleropprinnelses-frakt

Fleropprinnelsesfrakt er aktivert for alle nye Shopify-butikker som standard. Hvis du ikke kan opprette en ny fraktprofil i Frakt og leveranse-innstillingene, bruker butikken enkeltopprinnelsesfrakt.

Hvis du ønsker å bytte fra enkeltopprinnelsesfrakt til fleropprinnelsesfrakt, må du aktivere fleropprinnelsesfrakt manuelt.

Før du setter i gang

Det er en rekke hensyn du bør være oppmerksom på før du aktiverer fleropprinnelses-frakt.

Apper som kontrollerer og redigerer fraktpriser i Shopify-administratoren

Noen fraktapper tilbyr lignende funksjoner som fraktprofiler, som fraktpriser per produkt, sammenslåing av fraktpriser eller fraktrabatter. Hver fraktapp integreres ulikt med fraktprofiler. Kontakt utviklerne av fraktappen du ønsker å bruke for å finne ut hvordan appen kan integreres med fleropprinnelses-frakt.

Flere steder for bestillingsoppfyllelse på nett

Etter at du har aktivert fleropprinnelses-frakt, kan innfrielsen av bestillinger deles mellom lokalisasjoner. Hvis du har mer enn én aktiv plassering som oppfyller nettbestillinger, blir bestillingene delt for innfrielse i kassen basert på produktets lagerbeholdning.

Når produktene i en bestilling ligger i ulike fraktprofiler eller må sendes fra ulike steder, vil en frakt- eller leveringskostnad beregnes for hver vare, og alle fraktavgiftene legges sammen. Kunden vises kun de totale fraktkostnadene i kassen. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan prisene legges sammen, kan du se Kombinerte priser i kassen.

Ingen steder for bestillingsoppfyllelse på nett

Hvis du ikke har noen aktive lokalisasjoner som innfrir nettbestillinger, kan du ikke aktivere fleropprinnelses-frakt. For å endre hvorvidt lokalisasjonene dine kan innfri nettbestillinger, se Sette opp lokalisasjonene dine.

Steg 1: Bestem om du vil aktivere fleropprinnelses-frakt

Du kan velge om eller når du vil begynne å bruke fleropprinnelses-frakt i butikken din. Du trenger ikke å aktivere det umiddelbart.

Vurder å aktivere fleropprinnelses-frakt hvis du driver butikken på følgende måter:

• Du har flere utsalgssteder eller steder der du oppfyller bestillinger.
  • Du sender nettbestillinger fra ett eller flere steder, som kan inkludere innfrielsestjenester.

Steg 2: Aktiver fleropprinnelses-frakt

Hvis du velger å aktivere fleropprinnelses-frakt, må du følge disse stegene..

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Frakt og leveranse.

2. Klikk Administrer i Frakt-seksjonen.

3. I Send fra-seksjonen klikker du Aktiver utsending av fleropprinnelsfrakt.

4. Klikk på Fortsett.

5. Klikk Lagre for å opprette den nye fraktprofilen.

6. Klikk på Lagre for å bekrefte aktiveringen av frakt med flere opprinnelser.