Testa anpassade pixlar

När du har skapat en anpassad pixel måste du testa den för att se till att din pixel skickar data korrekt när händelser inträffar på din webbplats.

Du kan använda Shopify Pixel Helper för att testa om dina pixelhändelser läses in och att du prenumererar på Shopify-händelser på rätt sätt. Med Shopify Pixel Helper kan du testa pixeln i webbshoppen för att se händelser som tas emot i realtid, samt data för dessa händelser.

Om din anpassade pixel integreras med en tredjepartsplattform som har ett eget pixelhjälpverktyg så kan du använda pixelhjälpverktyget från tredjepart utöver Shopify Pixel Helper för att testa om dina pixelhändelser behandlas och tas emot av tredjepartsplattformen. Om du till exempel lägger till en anpassad TikTok-pixel i butiken så kan du använda både Shopify Pixel Helper och TikTok-pixelhjälpverktyget för att testa din pixel.

Du kan använda Shopify Pixel Helper i samma webbläsarsession som en tredjeparts pixelhjälpverktyg för att testa händelser för båda plattformarna samtidigt.

Här är ett anpassat pixelskript som kommer att köra alla standardhändelser i sandlådan och logga händelsedata till konsolen. Standardhändelserna kommer visas i Shopify Pixel Helper. Du kan även prenumerera på andra massprenumerationer, all_events, all_custom_events och all_dom_events för att upptäcka allt som webbpixlar kan tillhandahålla. Besök API för webbpixlar för mer information.

analytics.subscribe("all_standard_events", event => {
console.log("Event data ", event?.data);
});

Se till att en anpassad pixel är ansluten

Se till att den anpassade pixeln är ansluten innan du testar din anpassade pixel.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Kundhändelser.
  2. Bredvid den pixel som du vill testa verifierar du att pixeln visar statusen Ansluten i kolumnen Status.
  3. Om pixeln inte är ansluten så klickar du först på ... och sedan på Anslut.

Testa en anpassad pixel med hjälp av Shopify Pixel Helper

När du verifierat att din anpassade pixel är ansluten kan du använda Shopify Pixel Helper för att testa om din anpassade pixel skickar data och tar emot din butiks data. Du kan testa en anpassad pixel åt gången.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Kundhändelser.
  2. Klicka på den anpassade pixeln som du vill testa.
  3. Klicka på Test för att öppna den anpassade pixeln på din webbplats för testning.
  4. Valfritt: Beroende på din butiks samtyckesinställningar och den anpassade pixelns kundsekretessinställningar så kan dialogrutan Pixelhjälpverktyg visa Pixel väntar på samtycke. Gör något av följande för att fortsätta testa:

• Acceptera spårning på butikens cookie-banner eller preferenser.
    • Klicka på Ge samtycke för att fortsätta testa.
    • Om pixeln fortfarande inte laddas så bör du granska dina kundsekretessinställningar.
  5. Om du vill se vilka händelser som laddas så besöker du varje sida som du vill testa pixeln för. Granska dialogrutan Pixelhjälpverktyg för att säkerställa att prenumerationen av händelsen lyckades och att återanropsfunktionen lyckades i avsnittet Mottagna händelser:

• Gå till en ny sida för att testa händelsen page_viewed.
    • Klicka på en produkt för att testa händelsen product_viewed.
    • Lägg till en produkt i varukorgen för att testa händelsen product_added_to_cart.
    • Gå till kassan för att testa händelsen checkout_started.
    • Ange leveransinformation i kassan för att testa att händelsen checkout_shipping_info_submitted ersätter händelsen checkout_started.
    • Slutför betalningen för att testa att händelsen checkout_completed ersätter händelsen checkout_shipping_info_submitted. Mer information om att lägga en testorder.
  6. Om du vill visa mottagna händelsedata klickar du på knappen Maximera för att expandera dialogrutan för pixelhjälpverktyget.

Visa avsnittet Mottagna händelser

När du testar vilka händelser som laddas i steg 5 så visas en av följande statusar i avsnittet Mottagna händelser i dialogrutan Pixelhjälpverktyg:

• En grön punkt indikerar att prenumerationen av händelsen och återanropsfunktionen lyckades.
  • En röd punkt indikerar att prenumerationen av händelsen lyckades men återanropsfunktionen misslyckades. Mer information om hur du felsöker din anpassade pixel.

Felsökning av din anpassade pixel

Om pixeln inte laddas eller utlöses under testning, och du redan har felsökt händelsedata och pixelkod så ska du prova följande felsökningsåtgärder.

Granska dina kundsekretessinställningar

Om pixeln inte laddas eller utlöses under testning så kan det finnas kundsekretessinställningar som hindrar den från att laddas.

Från Shopify-admin går du till Inställningar > Kundsekretess för att kontrollera kundsekretessinställningar i Shopify-admin som kan gälla för din session. Vidta följande åtgärder beroende på dina kundsekretessinställningar:

• Om du har kundsekretessinställningar som kräver samtycke i din region så ska du se till att du har gett samtycke via cookie-bannern.
  • Om du inte har några kundsekretessinställningar som blockerar pixeln från att laddas så ska du rensa webbläsarens cookies för att återställa cookie-bannern och ge samtycke.

Om du använder ett tredjepartsverktyg för att hantera samtycke så ska du kontakta din tredjepartsleverantör för att få support.

Ytterligare felsökning

Om det fortfarande är oklart om den anpassade pixeln prenumererar på en kundhändelse på rätt sätt så kan du prova följande felsökningsåtgärder:

• Rensa webbläsarens cookies.
  • Om du testar en standardhändelse ska du granska Shopifys utvecklardokumentation om standardhändelsebeskrivningar för att säkerställa att du utför de nödvändiga stegen för att utlösa händelsen.

Test av pixelhjälpverktyg från tredjepart

Ett pixel-SDK (software development kit) innehåller verktygen som pixeln behöver för att samla in information om kundbeteende. Du kan använda pixelhjälpverktyget från din pixelleverantör från tredjepart för att testa följande beteenden för pixeln och se till att pixel-SDK fungerar som förväntat:

Testa om ett pixel-SDK från tredjepart laddas

Stegen för att kontrollera nätverksfliken beror på vilken webbläsare du använder. Om du till exempel vill veta hur du kontrollerar nätverksfliken i Google Chrome kan du läsa dokumentationen om att inspektera nätverksaktivitet hos Chrome för utvecklare.

Om du vill testa att ett pixel-SDK från tredjepart laddas så måste du först hämta din tredjepartsleverantörs kod för SDK-URL:en så att du kan lägga till den i pixelkoden. Kontakta leverantören av pixel från tredjepart för att få support.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Kundhändelser i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den anpassade pixeln som du vill testa.
  3. I avsnittet Kod anger du det pixel-SDK som tredjepartsleverantören tillhandahöll till slutet av din pixelkod.
  4. Klicka på Spara.
  5. Besök webbshoppen och kontrollera sedan nätverksfliken för att säkerställa att tredjepartsleverantörens SDK-URL laddas ner.
  6. Valfritt: Om pixel-SDK från tredjepart inte laddas så ska du kontrollera om det finns JavaScript-exekveringsfel i sandlådan. I Chrome kan du till exempel välja en viss iFrame att granska konsolloggar för och sedan begränsa loggarna till den specifika pixeln som du testar. Om du vill veta mer om att kontrollera JavaScript-exekveringsfel i Chrome, se Chromes dokumentation Felsökning av JavaScript.

Kontakta din leverantör av pixel från tredjepart för att få support om pixel-SDK från tredjepart inte laddas under testningen.

Annan testning av pixel-SDK från tredjepart

Se dokumentationen från pixelleverantören från tredjepart för att testa om en pixel-SDK från tredjepart initieras eller samlar in händelser.

Du kan bli instruerad att kontrollera webbläsarens nätverksflik för att testa om ett pixel-SDK samlar in händelser. Stegen för att kontrollera nätverksfliken beror på vilken webbläsare du använder. Om du till exempel vill lära dig hur du kontrollerar nätverksfliken i en webbläsare i Google Chrome för Google Chrome, se dokumentationen om nätverksaktivitet hos Chrome för utvecklare.