Hantera dina anpassade pixlar

Du kan hantera dina anpassade pixlar i Kundhändelser i Shopify-administratören. Innan du lägger till en pixel i din Shopify-butik måste du skapa koden för din anpassade pixel.

Lägg till en anpassad pixel

När du har skapat koden för din anpassade pixel kan du lägga till den i din Shopify-butik.

Ta bort eller ändra befintliga pixlar innan du lägger till en anpassad pixel, för att säkerställa att kundhändelser inte räknas två gånger. Befintlig pixelkod ska tas bort manuellt från alla platser, såsom theme.liquid, checkout.liquid (endast Plus-handlare) och Ytterligare skript i kassainställningarna.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Kundhändelser.
  2. Ge din pixel ett unikt namn. Om du anger namnet på en anpassad pixel som redan finns kommer du att bli uppmanad att ge din pixel ett annat namn.
  3. Klicka på Lägg till pixel för att öppna evenemangsredigeraren.
  4. Klistra in din anpassade Javascript-pixelkod i Kodfönstret.
  5. Klicka på Spara för att spara din anpassade pixel. Om du är redo att ansluta din anpassade pixel nu kan du klicka på Anslut pixel för att börja spåra dina händelser.

Anslut en anpassad pixel

När en anpassad pixel har lagts till måste du ansluta pixeln till din butik så att den kan börja spåra kundhändelser.

Steg:

1. Klicka på Anpassade pixlar på sidan Kundhändelser i din Shopify-administratör.
  2. Anpassade pixlar som för närvarande inte är anslutna visas under rubriken Bortkopplade pixlar. Klicka på Anslut på lämplig anpassad pixel-rad.
  3. Granska Shopifys användarvillkor. Klicka på Anslut om din pixel uppfyller tjänstekraven.

Koppla bort en anpassad pixel

Om du inte längre vill spåra händelser för vilka du har lagt till en anpassad pixel, måste du manuellt koppla bort pixeln från din webbshop. Om du kopplar bort pixeln raderas inte pixeln.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Kundhändelser.
  2. Klicka på Anpassade pixlar.
  3. Klicka på Koppla bort på den anpassade pixel som du vill koppla bort.

Radera en anpassad pixel

Du kan radera anpassade pixlar som du inte längre behöver. Borttagning av en anpassad pixel kan inte ångras, så se till att du raderar rätt pixel.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Kundhändelser.
  2. Klicka på Anpassade pixlar.
  3. Klicka på knappen ... på den anpassade pixelrad som du vill radera.
  4. Klicka på Radera och sedan klickar du på Radera i dialogrutan.

Testa en anpassad pixel

Varje tredjepartstjänst har sitt eget sätt att testa om en pixel är korrekt inställd. Följande lista innehåller några av de vanliga Google Chrome-tilläggen för test av pixlar:

Dessa tillägg stöds inte av Shopify. Kontakta leverantören direkt för att begära support för ett tredjepartstillägg.