Je aangepaste pixels beheren

Je kunt je aangepaste pixels beheren in de sectie Klantgebeurtenissen van het Shopify-beheercentrum. Voordat je een pixel aan je Shopify-winkel toevoegt, maak je eerst de code voor de aangepaste pixel aan.

Een aangepaste pixel toevoegen

Nadat je de code voor je aangepaste pixel hebt aangemaakt, kun je deze toevoegen aan je Shopify-winkel.

Voordat je een aangepaste pixel toevoegt, verwijder of wijzig je eerst bestaande pixels om te voorkomen dat klantgebeurtenissen dubbel worden geteld. Verwijder alle bestaande pixelcode handmatig, bijvoorbeeld uit theme.liquid, checkout.liquid (alleen Plus-merchants) en de Aanvullende scripts in de checkoutinstellingen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantgebeurtenissen.
  2. Geef je pixel een unieke naam. Als je de naam van een al bestaande aangepaste pixel invoert, wordt je gevraagd je pixel een andere naam te geven.
  3. Klik op Pixel toevoegen om de gebeurtenis-editor te openen.
  4. Plak je aangepaste JavaScript-pixelcode in het venster Code.
  5. Klik op Opslaan om de aangepaste pixel op te slaan. Als je klaar bent om de aangepaste pixel te koppelen, kun je op Pixel koppelen klikken om de opgegeven gebeurtenissen te volgen.

Een aangepaste pixel koppelen

Nadat een aangepaste pixel is toegevoegd, koppel je de pixel aan je winkel, zodat deze klantgebeurtenissen kan beginnen te volgen.

Stappen:

1. Klik op Aangepaste pixels op de pagina Klantgebeurtenissen in het Shopify-beheercentrum.
  2. Aangepaste pixels die momenteel niet zijn gekoppeld, worden weergegeven onder de kop Losgekoppelde pixels. Klik op Verbinden op de regel van de desbetreffende aangepaste pixel.
  3. Lees de Servicevoorwaarden van Shopify door. Als je pixel aan de servicevereisten voldoet, klik je op Verbinden.

Een aangepaste pixel loskoppelen

Als je de gebeurtenissen waarvoor je een aangepaste pixel hebt toegevoegd niet meer wilt volgen, ontkoppel je de pixel handmatig van je webshop. Als je de pixel loskoppelt, wordt deze niet verwijderd.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantgebeurtenissen.
  2. Klik op Aangepaste pixels.
  3. Klik op Loskoppelen op de aangepaste pixel die je wilt loskoppelen.

Een aangepaste pixel verwijderen

Als je een aangepaste pixel niet meer nodig hebt, kun je deze verwijderen. Het verwijderen van een aangepaste pixel kan niet ongedaan worden gemaakt. Zorg er dus voor dat je de juiste pixel verwijdert.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantgebeurtenissen.
  2. Klik op Aangepaste pixels.
  3. Klik op de knop ... op de regel met de aangepaste pixel die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen en daarna in het dialoogvenster op Verwijderen.

Een aangepaste pixel testen

Elke externe service heeft een eigen manier om te testen of een pixel correct is ingesteld. De volgende lijst bevat enkele veelgebruikte Google Chrome-extensies voor het testen van pixels:

Deze extensies worden niet ondersteund door Shopify. Neem rechtstreeks contact op met de provider om ondersteuning te vragen voor een externe extensie.