Teste egendefinerte piksler

Når du har opprettet en egendefinert piksel, må du teste den for å sikre at pikselen sender de riktige dataene når hendelser oppstår på nettstedet.

Du kan bruke Shopify Pixel Helper for å teste om pikselhendelsene dine lastes inn, og at du har abonnert på Shopify-hendelser på riktig måte. Med Shopify Pixel Helper kan du teste egendefinerte piksler i nettbutikken for å se at hendelsene registreres i sanntid, i tillegg til dataene for disse hendelsene.

Hvis den egendefinerte pikselen integreres med en tredjepartsplattform som har sitt eget hjelpeverktøy for piksler, kan du bruke pikselhjelperen fra tredjeparter i tillegg til Shopify Pixel Helper for å teste om pikselhendelsene dine behandles og mottas av tredjepartsplattformen. Hvis du for eksempel legger til en egendefinert TikTok-piksel i butikken, kan du bruke både Shopify Pixel Helper og TikTok Pixel-hjelperen til å teste pikselen.

Du kan bruke Shopify Pixel Helper i den samme nettleserøkten som en pikselhjelper fra tredjeparter for å teste hendelser for begge plattformene samtidig.

Her er et egendefinert pikselskript som utløser alle standardhendelser i sandkassen og logger hendelsesdata til konsollen. Standardhendelsene vises i Shopify Pixel Helper. I tillegg kan du abonnere på andre masseabonnementer, all_events, all_custom_events og all_dom_events, for å oppdage alle funksjonene i nettpiksler. Besøk API-et for nettpiksler for mer informasjon.

analytics.subscribe("all_standard_events", event => {
console.log("Event data ", event?.data);
});

Kontroller at en egendefinert piksel er tilkoblet

Før du tester den egendefinerte pikselen, må du sørge for at den egendefinerte pikselen er tilkoblet.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundehendelser fra Shopify-administrator.
  2. Ved siden av pikselen du vil teste, må du bekrefte at pikselen har statuen Tilkoblet som vises i Status-kolonnen.
  3. Hvis pikselen ikke er tilkoblet, klikker du på , og deretter på Koble til.

Test en egendefinert piksel med Shopify Pixel Helper

Når du har kontrollert at den egendefinerte pikselen er koblet til, kan du bruke Shopify Pixel Helper for å teste hvorvidt den egendefinerte pikselen sender og mottar data til og fra butikken. Du kan teste én egendefinert piksel om gangen.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundehendelser fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på den egendefinerte pikselen du ønsker å teste.
  3. Klikk på Test for å åpne den egendefinerte pikselen på nettstedet for testing.
  4. Valgfritt: Avhengig av samtykkeinnstillingene for butikken og innstillingene for kundepersonvern for den egendefinerte pikselen kan dialogboksen for pikselhjelperen vise Piksel venter på samtykke. Gjør en av følgende for å fortsette testing:

5. For å se hvilke hendelser som lastes inn, må du besøke hver side du vil teste pikselen for, og se gjennom dialogboksen for pikselhjelperen for å sikre at hendelsen ble abonnert på, og at tilbakekallingsfunksjonen var vellykket i Hendelser mottatt-delen:

• Gå til en ny side for å teste page_viewed-hendelsen.
    • Klikk på et produkt for å teste product_viewed-hendelsen.
    • Legg til et produkt i handlekurven for å teste product_added_to_cart-hendelsen.
    • Gå til kassen for å teste checkout_started-hendelsen.
    • Angi fraktinformasjonen din i kassen for å teste at checkout_shipping_info_submitted erstatter checkout_started-hendelsen.
    • Fullfør kassen for å teste at checkout_completed erstatter checkout_shipping_info_submitted-hendelsen. Finn ut mer om å legge inn en testbestilling.
  6. Klikk på Maksimer-knappen for å utvide dialogboksen for pikselhjelperen til å vise hendelsesdataene som er mottatt.

Vise Hendelser mottatt-delen

Når du tester hvilke hendelser som lastes inn i trinn 5, vises en av de følgende statusene Hendelser mottatt-delen av dialogboksen for pikselhjelperen:

• En grønn prikk indikerer at hendelsen var abonnert på og tilbakekallingsfunksjonen var vellykket.
  • En rød prikk indikerer at hendelsen var abonnert på, men tilbakekallingsfunksjonen mislyktes. Finn ut hvordan du feilsøker den egendefinerte pikselen.

Feilsøk den egendefinerte pikselen

Hvis pikselen ikke lastes inn eller startes under testing, og du allerede har gått gjennom hendelsesdataene og pikselkoden for feil, kan du prøve de følgende feilsøkingstiltakene.

Gå gjennom innstillingene for kundepersonvern

Hvis pikselen ikke lastes inn eller startes under testing, kan det hende at innstillingene for kundepersonvern forhindrer den fra å lastes inn.

Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administrator for å kontrollere kundepersonverninnstillinger i Shopify-administrator som kan gjelde for økten. Følg disse trinnene, avhengig av innstillingene for kundepersonvern:

• Hvis du har innstillinger for kundepersonvern som krever samtykke i ditt område, må du kontrollere at du har gitt samtykke gjennom informasjonskapselbanneret.
  • Hvis du ikke har noen innstillinger for kundepersonvern som blokkerer pikselen fra å lastes inn, må du slette informasjonskapsler i nettleseren for å tilbakestille informasjonskapselbanneret og gi samtykke.

Hvis du bruker et tredjepartsverktøy for å administrere samtykker, må du kontakte tredjepartsleverandøren for å få hjelp.

Mer feilsøking

Hvis det fortsatt er uklart om den egendefinerte pikselen registrerer en kundehendelse riktig, må du prøve følgende feilsøkingstrinn:

• Slett informasjonskapsler i nettleseren.
  • Hvis du tester en standardhendelse, må du gå gjennom Shopifys utviklerdokumentasjon med beskrivelser av standardhendelser for å sikre at du gjennomfører de nødvendige trinnene for å utløse hendelsen.

Testing med pikselhjelper fra tredjeparter

En piksel-SDK (utviklingssett for programvare) inneholder verktøyene som pikselen kan bruke til å samle inn informasjon om kundeatferd. Du kan bruke pikselhjelperen fra en tredjepartsleverandør av piksler for å teste følgende atferd i pikselen og sørge for at piksel-SDK-en fungerer som forventet:

Test hvorvidt et piksel-SDK for tredjeparter er lastet inn

Trinnene for å kontrollere nettverksfanen avhenger av hvilken nettleser du bruker. For å finne ut hvordan du kontrollerer nettverksfanen i Google Chrome, kan du for eksempel se dokumentasjonen for inspeksjon av nettverksaktivitet fra Chrome for utviklere.

For å teste at en piksel-SDK for tredjeparter er lastet inn, må du først hente tredjepartsleverandørens kode for SDK-ens URL-adresse, slik at du kan legge den inn i pikselkoden. Hvis du trenger hjelp, må du kontakte leverandøren av tredjepartspikselen.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundehendelser fra Shopify-administratoren.
  2. Klikk på den egendefinerte pikselen du ønsker å teste.
  3. Skriv inn piksel-SDK-en fra tredjepartsleverandøren på slutten av pikselkoden i seksjonen Kode.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Besøk nettbutikken, og kontroller deretter nettverksfanen for å sikre at URL-adressen til tredjepartsleverandørens SDK lastes inn.
  6. Valgfritt: Hvis piksel-SDK-en for tredjeparter ikke lastes inn, må du se etter JavaScript-kjøretidsfeil i sandkassen. I Chrome kan du for eksempel velge en bestemt iFrame du vil se konsollogger for, og deretter filtrere loggene til den spesifikke pikselen du tester. Hvis du vil finne ut mer om hvordan du ser etter JavaScript-kjøretidsfeil i Chrome, kan du se Chrome-dokumentasjonen om feilsøking av JavaScript.

Hvis piksel-SDK-en for tredjeparter ikke lastes inn under testing, må du ta kontakt med leverandøren av tredjepartspikselen for å få hjelp.

Testing av andre SDK-er for tredjepartspiksler

For å teste om en piksel-SDK for tredjeparter er initialisert eller registrerer hendelser, må du se dokumentasjonen fra leverandøren av tredjepartspikselen.

For å teste om en piksel-SDK registrerer hendelser, kan du bli bedt om å se i nettverksfanen i nettleseren. Trinnene for å kontrollere nettverksfanen avhenger av hvilken nettleser du bruker. For å finne ut hvordan du kontrollerer nettverksfanen i en Google Chrome-nettleser, kan du se dokumentasjonen fra Chrome for utviklere om Inspeksjon av nettverksaktivitet.