Teste egendefinerte piksler

Når du har opprettet en piksel, må du teste den for å sikre at kundehendelser utløses på riktig måte i nettbutikken. Gå gjennom følgende tips til testing og feilsøking av egendefinerte piksler.

Kontroller at en egendefinert piksel er tilkoblet

1. Gå til Innstillinger > Kundehendelser fra Shopify-administrator.
  2. Kontroller at kolonnen Status inneholder Tilkoblet i raden for pikselen du tester.
  3. Hvis pikselen ikke er tilkoblet, klikker du på , og deretter på Koble til.

Teste den egendefinerte pikselen ved hjelp av konsolloggen i nettleseren

Du kan teste om en egendefinert piksel lastes inn og henter en kundehendelse ved å bruke konsolloggen i nettleseren. Trinnene for å kontrollere konsollen avhenger av hvilken nettleser du bruker. For å finne ut hvordan du bruker konsollen for Google Chrome, kan du for eksempel se Konsolloversikten i Chrome for utviklere.

Det kan ta en stund før hurtigbufferet i nettleseren tømmes, så det kan hende du må kontrollere konsollen flere ganger, eller bruke et annet nettleservindu eller en annen enhet før en piksel lastes inn.

Teste om en egendefinert piksel lastes inn

Enkelte faktorer, som GDPR-innstillinger eller et tredjepartsskript, kan blokkere en piksel fra å lastes inn. Du kan legge til en kodebit for en piksel for å teste om den lastes inn riktig. Denne kodebiten legger til en melding som er lesbar i nettleserkonsollen. Hvis meldingen er synlig i nettleserkonsollen, betyr det at pikselen lastes inn på riktig måte på nettstedet.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundehendelser fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på pikselen du tester, og angi deretter følgende erklæring på første linje før noe kode i seksjonen Kode: console.log("loaded");.
  3. Klikk på Lagre.
  4. Besøk nettbutikken, og bruk nettleserkonsollen for å bekrefte at erklæringen i console.log vises.

Feilsøke pikselen når den ikke lastes inn

Hvis pikselen ikke lastes inn etter testing med console.log("loaded");- koden, kan det hende at innstillinger for kundepersonvern forhindrer den fra å lastes inn.

Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administrator for å kontrollere kundepersonverninnstillinger i Shopify-administrator som kan gjelde for økten. Følg disse trinnene, avhengig av innstillingene for kundepersonvern:

• Hvis du har innstillinger for kundepersonvern som krever samtykke i ditt område, må du kontrollere at du har gitt samtykke gjennom informasjonskapselbanneret.
  • Hvis du ikke har noen innstillinger for kundepersonvern som blokkerer pikselen fra å lastes inn, må du slette informasjonskapsler i nettleseren for å tilbakestille informasjonskapselbanneret og gi samtykke.

Hvis du bruker et tredjepartsverktøy for å administrere samtykker, må du kontakte tredjepartsleverandøren for å få hjelp.

Test hvorvidt en piksel registrerer en kundehendelse

For å teste at en egendefinert piksel registrerer en kundehendelse, kan du legge til følgende kode i den egendefinerte pikselen, og erstatte page_viewed med hendelsen du ønsker å teste:

analytics.subscribe("page_viewed", async (event) => { console.log(event); });

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundehendelser fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på pikselen du tester, og angi deretter testkoden for registrering av kundehendelsen i seksjonen Kode.
  3. Klikk på Lagre.
  4. Besøk nettbutikken, og kontroller deretter nettleserkonsollen for å bekrefte at informasjonen fra console.log vises.

Ytterligere feilsøking

Hvis det fortsatt er uklart om den egendefinerte pikselen registrerer en kundehendelse riktig, må du prøve følgende feilsøkingstrinn:

• Slett informasjonskapsler i nettleseren.
  • Hvis du tester en standardhendelse, må du gå gjennom Shopifys utviklerdokumentasjon med beskrivelser av standardhendelser for å sikre at du gjennomfører de nødvendige trinnene for å utløse hendelsen.
  • Hvis du tester en egendefinert hendelse, må du kontrollere at koden publish() kjøres ved å legge inn en console.log-erklæring før og etter publiseringskoden i theme.liquid-filene eller kasseutvidelsene. For eksempel:
    console.log("før publisering"); Shopify.analytics.publish("my_custom_event", myCustomData); console.log("etter publisering");

Testing av piksel-SDK for tredjeparter

Et piksel-SDK (software development kit, programvareutviklingspakke) inneholder verktøy som lar pikselen innhente informasjon om kundeadferd. Du kan teste følgende adferder for et piksel-SDK for tredjeparter:

Test hvorvidt et piksel-SDK for tredjeparter er lastet inn

Trinnene for å kontrollere nettverksfanen avhenger av hvilken nettleser du bruker. For å finne ut hvordan du kontrollerer nettverksfanen i Google Chrome, kan du for eksempel se dokumentasjonen for inspeksjon av nettverksaktivitet fra Chrome for utviklere.

For å teste at en piksel-SDK for tredjeparter er lastet inn, må du først hente tredjepartsleverandørens kode for SDK-ens URL-adresse, slik at du kan legge den inn i pikselkoden. Hvis du trenger hjelp, må du kontakte leverandøren av tredjepartspikselen.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundehendelser fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på den egendefinerte pikselen du ønsker å teste.
  3. Skriv inn piksel-SDK-en fra tredjepartsleverandøren på slutten av pikselkoden i seksjonen Kode.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Besøk nettbutikken, og kontroller deretter nettverksfanen for å sikre at URL-adressen til tredjepartsleverandørens SDK lastes inn.
  6. Valgfritt: Hvis piksel-SDK-en for tredjeparter ikke lastes inn, må du se etter JavaScript-kjøretidsfeil i sandkassen. I Chrome kan du for eksempel velge en bestemt iFrame du vil se konsollogger for, og deretter filtrere loggene til den spesifikke pikselen du tester. Hvis du vil finne ut mer om hvordan du ser etter JavaScript-kjøretidsfeil i Chrome, kan du se Chrome-dokumentasjonen om feilsøking av JavaScript.

Hvis piksel-SDK-en for tredjeparter ikke lastes inn under testing, må du ta kontakt med leverandøren av tredjepartspikselen for å få hjelp.

Testing av andre SDK-er for tredjepartspiksler

For å teste om en piksel-SDK for tredjeparter er initialisert eller registrerer hendelser, må du se dokumentasjonen fra leverandøren av tredjepartspikselen.

For å teste om en piksel-SDK registrerer hendelser, kan du bli bedt om å se i nettverksfanen i nettleseren. Trinnene for å kontrollere nettverksfanen avhenger av hvilken nettleser du bruker. For å finne ut hvordan du kontrollerer nettverksfanen i en Google Chrome-nettleser, kan du se dokumentasjonen fra Chrome for utviklere om Inspeksjon av nettverksaktivitet.