Betaalmethoden inschakelen voor de Shopify POS-app

Je kunt verschillende betaalmethoden in Shopify POS inschakelen, zodat je klanten bij de checkout kunnen kiezen.

Contante betalingen inschakelen voor de Shopify POS-app

Contante transacties zijn standaard ingeschakeld. Als je niet langer contant geld wilt accepteren, kun je contante transacties uitschakelen. Bij contante transacties worden er geen extra kosten of toeslagen in rekening gebracht voor de klant of winkel.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.

2. Tik onder Andere betaalmethoden op Contant geld om het in- of uit te schakelen.

Betaling met cadeaubon inschakelen voor de Shopify POS-app

Cadeaubonnen zijn een goede manier om je sales te verhogen. Bovendien helpen cadeaubonnen je winkel te promoten wanneer je klanten ze kopen voor hun familie en vrienden.

Als je fysieke cadeaubonnen wilt verkopen, moet je deze kopen bij de Shopify Hardware Store.

Voordat je betalingen met een cadeaubon kunt accepteren, moet je cadeaubonnen inschakelen als betaalmethode in de Shopify POS-app.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Schakel de volgende opties in:

- Betalingen met cadeaubonnen accepteren voor cadeaubonnen die je kunt afdrukken en naar klanten kunt e-mailen. - Fysieke cadeaubonnen accepteren voor fysieke cadeaubonnen. Je moet hier een voorraad van bestellen als je dit nog niet hebt gedaan.

Fysieke cadeaubonnen bestellen

Je kunt je ontwerp kiezen en fysieke cadeaubonnen bestellen bij de Shopify Hardware Store.

Beschikbaarheid van fysieke cadeaubonnen per land.
Cadeaubonoptie Beschikbaarheid
Op maat gemaakte plastic cadeaubonnen Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Australië
Door Shopify ontworpen plastic cadeaubonnen Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Australië
Op maat gemaakte papieren cadeaubonnen Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland
Door Shopify ontworpen papieren cadeaubonnen Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland
Hoesjes voor cadeaubonnen Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland

Aangepaste betalingen inschakelen voor de Shopify POS-app

Als je handmatige betalingen wilt accepteren die niet door Shopify worden verwerkt, zoals cheques, winkeltegoeden of een terminal van een andere aanbieder, kun je een aangepaste betaalmethode instellen.

Shopify volgt de volgende bestelgegevens voor aangepaste betaalmethoden:

• bestelnummer
  • gekoppelde klantgegevens
  • orderregels
  • totaal bestelling, inclusief belastingen
  • besteldatum en tijdstempels
  • aangepast betaaltype gebruikt

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.

2. Tik onder Aangepaste betaalinstellingen op Aangepast betalingstype toevoegen.

3. Typ de naam van het betalingstype in het veld en tik op Opslaan.

4. Tik op de schakelaar om het aangepaste betaaltype in of uit te schakelen.

Aangepaste betalingen uitschakelen voor de Shopify POS-app

Als een betaalmethode is uitgeschakeld, wordt deze niet weergegeven als betaaloptie bij de checkout.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.

2. In het scherm Betaaltypen tik je op de schakelaar om het betaaltype in of uit te schakelen.