Een cadeaubon verkopen via Shopify POS

Je kunt de cadeaubonfunctie activeren voor je winkel. Cadeaubonnen worden automatisch aan je productlijst toegevoegd en je kunt deze vervolgens persoonlijk met Shopify POS verkopen.

Een type cadeaubon kiezen

Met Shopify POS voor iPad kun je deze typen cadeaubonnen verkopen:

• een fysieke cadeaubon
  • een onlinecadeaubon die je naar de klant e-mailt
  • een papieren exemplaar dat je afdrukt vanaf je bonprinter

Zie Vereisten voor het verkopen en verzilveren van cadeaubonnen met Shopify POS voor meer informatie over de vereisten voor het gebruik van cadeaubonnen in Shopify POS.

Een cadeaubon verkopen via Shopify POS

Als je wilt dat cadeauboncodes automatisch door Shopify worden gegenereerd en op een afgedrukte bon of e-mail worden weergegeven, moet je cadeaubonnen inschakelen als betaalmethode.

Als je fysieke cadeaubonnen (plastic of papier) verkoopt met reeds bestaande codes erop, moet je cadeaubonnen inschakelen en fysieke cadeaubonnen inschakelen.

1. Tik in het scherm met producten en de winkelwagen van Shopify POS op de cadeaubon.

2. Kies een vooraf ingestelde waarde voor de cadeaubon in het vervolgkeuzemenu of maak een Aangepast bedrag:

3. Als je een aangepaste waarde instelt voor de cadeaubon, voer het bedrag in het weergegeven vak in en tik op Volgende.

4. Als je een fysieke cadeaubon verkoopt, activeer de cadeaubon dan via een van de volgende opties:

- Scan de kaart met de camera aan de voorkant van je iPad. - Gebruik onze ondersteunde 2D-streepjescodescanner om de streepjescode van de kaart te scannen (de 1D-scanner werkt niet). - Voer het nummer van de cadeaubon in.

1. Tik op Maken.

2. De cadeaubon wordt toegevoegd aan de winkelwagen. Tik op Afrekenen om door te gaan met betalen.

3. Selecteer de betaalmethode van de klant en tik op Accepteren.

4. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan.

De afgedrukte of per e-mail ontvangen bon voor de cadeaubon bevat de volgende informatie:

• de naam van je winkel
  • de geldwaarde van de cadeaubon
  • de validatiecode
  • een tweedimensionale streepjescode.

De aankoop van een cadeaubon terugbetalen op Shopify POS

Je kunt de aankoop van een cadeaubon terugbetalen vanuit Shopify POS, maar je moet de cadeaubon uitschakelen voordat u de terugbetaling doet:

1. Tik in het scherm Bestellingen van Shopify POS op de bestelling met de cadeaubon die je wilt terugbetalen.

2. Tik op het cadeaubonnummer.

3. Tik op Cadeaubon uitschakelen en tik op Bevestigen.

4. Tik in het scherm met bestelgegevens op Retourneren.

5. Gebruik de knoppen + en - naast elk product in de bestelling om de hoeveelheid in te voeren die je terugbetaalt.

6. Tik op Terugbetalen.

7. Wanneer de terugbetaling is uitgevoerd, tik op Gereed.