Salg af et gavekort i Shopify POS

Du kan aktivere gavekortfunktionen i din butik. Gavekort føjes automatisk til din produktliste, og du kan derefter sælge dem fysisk via Shopify POS.

Vælg et gavekortformat

Med Shopify POS til iPad kan du sælge gavekort i et hvilket som helst af disse formater:

• et fysisk gavekort
  • et onlinegavekort, som du har sender til kunden i en mail
  • en papirkopi, som du udskriver fra din kvitteringsprinter

Du kan få mere at vide om kravene til brug af gavekort i Shopify POS under Krav til salg og indløsning af gavekort med Shopify POS.

Sælg et gavekort i Shopify POS

Hvis du vil have, at gavekortkoder skal genereres automatisk af Shopify og vises på en udskrevet kvittering eller i en mail, skal du aktivere gavekort som betalingsmetode.

Hvis du sælger fysiske gavekort (plastik eller papir) med eksisterende koder påtrykt, skal du aktivere gavekort og aktivere udstedelse af fysiske gavekort.

1. Tryk på gavekortproduktet på siden med produkter og indkøbskurv i Shopify POS.

2. Vælg Digitalt gavekort eller Fysisk gavekort

3. Vælg en foruddefineret værdi for gavekortet på rullelisten, eller opret et Tilpasset beløb.

4. Hvis du angiver en tilpasset værdi for gavekortet, skal du skrive beløbet i det viste felt og trykke på Næste.

5. Hvis du sælger et fysisk gavekort, skal du aktivere gavekortet på en af følgende måder:

6. Tryk på Opret.

7. Gavekortproduktet lægges i indkøbskurven. Tryk på Betaling for at fortsætte til betalingsprocessen.

8. Vælg kundens betalingsmetode, og tryk derefter på Acceptér.

9. Valgfrit: Du kan give kunden en kvittering på siden efter betalingsprocessen.

Den udskrevne eller sendte kvittering (mail) for gavekortet indeholder følgende oplysninger:

• navnet på butikken
  • den pengemæssige værdi af kortet
  • valideringskoden
  • en todimensional stregkode.

Refunder køb af et gavekort i Shopify POS

Du kan refundere købet af et gavekort i Shopify POS, men du skal deaktivere kortet, før du foretager refusionen:

1. På siden Ordrer i Shopify POS skal du trykke på ordren med det gavekort, du vil refundere.

2. Tryk på gavekortnummeret.

3. Tryk på Deaktiver gavekort, og tryk derefter på Bekræft.

4. Tryk på Returnering på siden med ordreoplysninger.

5. Brug knapperne + og - ud for hvert produkt i ordren til at angive det antal, du refunderer.

6. Tryk på Refunder.

7. Når refusionen er gennemført, skal du trykke på Udført.

Relaterede emner