Salg af et gavekort i Shopify POS

Du kan aktivere gavekortfunktionen i din butik. Gavekort føjes automatisk til din produktliste, og du kan derefter sælge dem personligt via Shopify POS.

Bemærk: Kan du ikke genkende Shopify POS? Du bruger måske Shopify POS Classic.

Vælg et gavekortformat

Med Shopify POS til iPad kan du sælge gavekort i et hvilket som helst af disse formater:

• et fysisk gavekort
  • et onlinegavekort, som du har sender til kunden i en e-mail
  • en papirkopi, som du udskriver fra din kvitteringsprinter

Du kan få mere at vide om kravene til brug af gavekort i Shopify POS under Krav til salg og indløsning af gavekort med Shopify POS.

Sælg et gavekort i Shopify POS

Bemærk: Vi vil gerne hjælpe med at minimere konsekvenserne af de seneste hændelser for din butik. Derfor er gavekort midlertidigt tilgængelige for salg på alle abonnementer. Du kan finde flere oplysninger under Tilføjelse eller opdatering af gavekortprodukter.

Hvis du vil have, at gavekortkoder skal genereres automatisk af Shopify og vises på en udskrevet kvittering eller i en e-mail, skal du aktivere gavekorte som betalingsmetode.

Hvis du sælger fysiske gavekort (plastik eller papir) med eksisterende koder påtrykt, skal du aktivere gavekort og aktivere fysiske gavekort.

1. Tryk på gavekortproduktet på siden med produkter og indkøbskurv i Shopify POS.

2. Vælg en foruddefineret værdi for gavekortet på rullelisten, eller opret et Tilpasset beløb.

3. Hvis du angiver en tilpasset værdi for gavekortet, skal du skrive beløbet i det viste felt og trykke på Næste.

4. Hvis du sælger et fysisk gavekort, skal du aktivere gavekortet på en af følgende måder:

- Scan kortet med det fremadvendte kamera på din iPad. - Brug vores understøttede 2D stregkodescanner til at scanne kortets stregkode (1D-scanneren fungerer ikke). - Indtast gavekortnummeret.

1. Tryk på Opret

2. Gavekortproduktet lægges i indkøbskurven. Tryk på Betaling for at fortsætte til betalingsprocessen.

3. Vælg kundens betalingsmetode, og tryk på Acceptér.

4. Valgfrit: Du kan give kunden en kvittering på siden efter betalingsprocessen.

Bemærk: Når du forlader denne side, kan du ikke hente valideringskoden til gavekort. Dette er en sikkerhedsfunktion, der forhindrer, at dine gavekort bliver vist, hvis der er sikkerhedsbrud på din konto.

Den udskrevne eller e-mailede kvittering for gavekortet indeholder følgende oplysninger:

• navnet på butikken
  • den pengemæssige værdi af kortet
  • valideringskoden
  • en todimensional stregkode.

Bemærk: Fysiske gavekort i Shopifys hardwarebutik har allerede fået tildelt tal, men du kan tilpasse resten af designet, hvis det ønskes.

Tilbagebetal køb af et gavekort i Shopify POS

Du kan tilbagebetale købet af et gavekort i Shopify POS, men du skal deaktivere kortet, før du foretager tilbagebetalingen:

1. På siden Ordrer i Shopify POS skal du trykke på ordren med det gavekort, du vil tilbagebetale.

2. Tryk på gavekortnummeret.

3. Tryk på Deaktiver gavekort, og tryk derefter på Bekræft.

4. Tryk på Returnering på siden med ordreoplysninger.

5. Brug knapperne + og - ud for hvert produkt i ordren til at angive det antal, du refunderer.

6. Tryk på Tilbagebetal.

7. Når tilbagebetalingen er gennemført, skal du trykke på Udført.

Relaterede emner