Selge gavekort på Shopify POS

Gavekort er tilgjengelig for salg med alle Shopify-abonnementstyper. Du kan legge til produktgavekort i Shopify-administrator, og selge dem fysisk med Shopify POS.

Du kan selge digitale eller fysiske gavekort med Shopify POS. Du har følgende alternativer for salg av fysiske gavekort:

• Du kan bestille fra et utvalg forhåndsutformede design, eller laste opp ditt eget gavekortdesign i Shopify-maskinvarebutikken i støttede land. Gavekort som kjøpes fra Shopify-maskinvarebutikken kan ha en QR-kode på baksiden som kan skannes med Shopify POS-appen, eller med en støttet 2D-strekkodeskanner.
  • Du kan kjøpe fysiske gavekort fra en tredjepartsleverandør. Gavekort som er kjøpt fra en tredjepartsleverandør må ha en unik kode trykket på kortet, og du kan deretter angi denne koden i Shopify POS-appen. Koden må være fra 8 til 20 siffer i lengde.

Velg et gavekortformat

Med Shopify POS kan du selge gavekort i alle disse formatene:

• Et digitalt gavekort som du sender til kunden på e-post.
  • En papirkopi av et digitalt gavekort som du skriver ut fra kvitteringsskriveren.
  • Et fysisk gavekort med en kode tilordnet på forhånd.

Hvis du selger fysiske gavekort med eksisterende koder, må du aktivere utstedelse av fysiske gavekort.

Finn ut mer om kravene for bruk av gavekort i Shopify POS.

Selg et gavekort med et forhåndsinnstilt eller egendefinert beløp

1. Trykk på Flere handlinger > Legg til gavekort i Shopify POS-appen.
  2. Hvis aktuelt, velg Digitalt gavekort eller Fysisk gavekort.
  3. Gjør én av følgende:

• Trykk på gavekortverdien du ønsker å bruke for å velge en forhåndsinnstilt verdi for et gavekort.
    • For å velge en tilpasset gavekortverdi, trykker du på Tilpasset gavekort, angir en tilpasset verdi og trykker deretter på Neste.
  4. Hvis du selger et fysisk gavekort, åpnes kameraet på enheten, og du kan aktivere gavekortet ved hjelp av et av følgende alternativer:

5. Trykk på Legg til.

6. Trykk på Gå til kassen for å fortsette til kassen.

7. Velg kundens betalingsmåte, og fullfør transaksjonen.

8. Valgfritt: På skjermen etter betaling kan du gi kunden en kvittering.

Den trykte eller ettersendte kvitteringen for gavekortet inneholder følgende informasjon:

• Navnet på butikken din.
  • pengeverdien på kortet.
  • valideringskoden.
  • en todimensjonal strekkode.

Refunder kjøpet av et gavekort på Shopify POS

Du kan refundere kjøpet av et gavekort fra Shopify POS, men du må deaktivere kortet før du gjør refusjonen:

1. Fra Shopify POS Bestillinger-skjermen trykker du på bestillingen som har gavekortet du vil refundere.
  2. Trykk på gavekortnummeret.
  3. Trykk på Deaktiver gavekortog deretter på Bekreft.
  4. På skjermbildet for bestillingsinformasjon trykker du på Retur.
  5. Bruk knappene - og + ved siden av hvert produkt i bestillingen for å angi antallet som skal refunderes.
  6. Trykk på Refusjon.
  7. Når refusjonen er ferdig, trykker du på Ferdig.

Relaterte emner