Selge et gavekort på Shopify POS

Du kan aktivere gavekortfunksjonen i butikken din. Gavekort vil automatisk bli lagt til i produktlisten din, og du kan selge dem fysisk ved å bruke Shopify POS.

Velg et gavekortformat

Med Shopify POS for iPad kan du selge gavekort i alle disse formatene:

• et fysisk gavekort
  • et nettbasert gavekort som du sender på e-post til kunden
  • en papirkopi som du skriver ut fra kvitteringsskriveren

For å finne ut mer om kravene for bruk av gavekort i Shopify POS, kan du se Kravene for å selge og innløse gavekort med Shopify POS.

Selg et gavekort på Shopify POS

Hvis du ønsker at gavekortkode automatisk skal genereres av Shopify og vises på kvitteringsutskrifter eller i e-postmeldinger må du aktivere gavekort som betalingsmåte.

Hvis du selger fysiske gavekort (plast eller papir) med forhåndstrykte koder må du aktivere gavekort og aktivere utstedelse av fysiske gavekort.

1. Fra skjermen med produkter og handlekurv for Shopify POS trykker du på gavekortproduktet.

2. Velg Digitalt gavekort eller Fysisk gavekort

3. Velg en forhåndsdefinert verdi for gavekortet fra rullegardinmenyen eller opprett et Egendefinert beløp.

4. Hvis du angir en egendefinert verdi for gavekortet skriver du beløpet i boksen som vises og trykker på Neste.

5. Hvis du selger et fysisk gavekort aktiverer du gavekortet ved hjelp av et av disse alternativene:

6. Trykk på Opprett.

7. Gavekortproduktet legges til i handlekurven. Trykk på Gå til kassen for å fortsette til kassen.

8. Velg kundens betalingsmåte og trykk på Godta.

9. Valgfritt: På skjermen etter betaling kan du gi kunden en kvittering.

Den trykte eller ettersendte kvitteringen for gavekortet viser følgende informasjon:

• navnet på butikken din
  • pengeverdien på kortet
  • valideringskoden
  • en todimensjonal strekkode

Refunder kjøpet av et gavekort på Shopify POS

Du kan refundere kjøpet av et gavekort fra Shopify POS, men du må deaktivere kortet før du gjør refusjonen:

1. Fra Shopify POS Bestillinger-skjermen trykker du på bestillingen som har gavekortet du vil refundere.

2. Trykk på gavekortnummeret.

3. Trykk på Deaktiver gavekortog deretter på Bekreft.

4. På skjermbildet for bestillingsinformasjon trykker du på Retur.

5. Bruk knappene - og + ved siden av hvert produkt i bestillingen for å angi antallet som skal refunderes.

6. Trykk på Refusjon.

7. Når refusjonen er ferdig, trykker du på Ferdig.

Relaterte emner