Selge et gavekort på Shopify POS

Du kan aktivere gavekortfunksjonen i butikken din. Gavekort vil automatisk bli lagt til i produktlisten din, og du kan selge dem fysisk ved å bruke Shopify POS.

Velg et gavekortformat

Med Shopify POS for iPad kan du selge gavekort i alle disse formatene:

• et fysisk gavekort
  • et nettbasert gavekort som du sender på e-post til kunden
  • en papirkopi som du skriver ut fra kvitteringsskriveren

For å finne ut mer om kravene for bruk av gavekort i Shopify POS, kan du se Kravene for å selge og innløse gavekort med Shopify POS.

Selg et gavekort på Shopify POS

Hvis du vil at gavekortkoder skal genereres automatisk av Shopify og skal vises på en utskrevet kvittering eller e-post, må du aktivere gavekort som betalingsmåte.

Hvis du selger fysiske gavekort (plast eller papir) med eksisterende koder på dem, må du aktivere gavekort og aktivere fysiske gavekort.

1. Fra skjermen med produkter og handlekurv for Shopify POS trykker du på gavekortproduktet.

2. Velg en forhåndsdefinert verdi for gavekortet fra rullegardinmenyen eller opprett et Egendefinert beløp.

3. Hvis du angir en tilpasset verdi for gavekortet, angir du beløpet i boksen som vises og trykker på Neste.

4. Hvis du har aktivert et fysisk gavekort, må du aktivere gavekort ved hjelp av et av følgende alternativer:

- Skann kortet med frontkameraet på iPaden. - Bruk den støttede 2D-strekkodeskanneren til å skanne strekkoden til kortet (1D-skanneren fungerer ikke). - Angi gavekortets nummer.

1. Trykk på Opprett

2. Gavekortproduktet legges til i handlekurven. Trykk på Gå til kassen for å fortsette til kassen.

3. Velg kundens betalingsmetode og trykk på Godta.

4. Valgfritt: På skjermen etter betaling kan du gi kunden en kvittering.

Den trykte eller ettersendte kvitteringen for gavekortet viser følgende informasjon:

• navnet på butikken din
  • pengeverdien på kortet
  • valideringskoden
  • en todimensjonal strekkode

Refunder kjøpet av et gavekort på Shopify POS

Du kan refundere kjøpet av et gavekort fra Shopify POS, men du må deaktivere kortet før du gjør refusjonen:

1. Fra Shopify POS Bestillinger-skjermen trykker du på bestillingen som har gavekortet du vil refundere.

2. Trykk på gavekortnummeret.

3. Trykk på Deaktiver gavekortog deretter på Bekreft.

4. På skjermbildet for bestillingsinformasjon trykker du på Retur.

5. Bruk knappene - og + ved siden av hvert produkt i bestillingen for å angi antallet som skal refunderes.

6. Trykk på Refusjon.

7. Når refusjonen er ferdig, trykker du på Ferdig.

Relaterte emner