Selge et gavekort på Shopify POS

Du kan legge til gavekortfunksjonen i butikken. Gavekort vil automatisk bli lagt til i produktlisten din, og du kan selge dem fysisk ved å bruke Shopify POS.

Velg et gavekortformat

Med Shopify POS kan du selge gavekort i alle disse formatene:

• Et digitalt gavekort som du sender til kunden på e-post.
  • En papirkopi av et digitalt gavekort som du skriver ut fra kvitteringsskriveren.
  • Et fysisk gavekort med en kode tilordnet på forhånd.

Hvis du selger fysiske gavekort med eksisterende koder, må du aktivere utstedelse av fysiske gavekort.

Finn ut mer om kravene for bruk av gavekort i Shopify POS.

Selg et gavekort med et forhåndsinnstilt eller egendefinert beløp

Det er flere måter å legge til et gavekort i handlekurven på:

• Fra et felt i smart-rutenettet i Shopify POS-appen.
  • Ved å søke etter produktgavekortet ved hjelp av søkefeltet i POS.
  • Ved å trykke på Flere handlinger > Legg til gavekort.
  • Ved å trykke på Produkter og velge produktgavekortet. Med denne metoden kan du ikke angi et egendefinert beløp for gavekortet.

Trinn:

1. Trykk på produktgavekortet fra én av metodene som ble nevnt ovenfor.
  2. Hvis aktuelt, velg digitalt gavekort eller fysisk gavekort.
  3. Gjør én av følgende:

• Velg en verdi angitt på forhånd for gavekortet.
    • Trykk på Egendefinert gavekort. Skriv inn den egendefinerte verdien til gavekortet og trykk på Neste.
  4. Hvis du selger et fysisk gavekort aktiverer du gavekortet ved hjelp av et av disse alternativene:

5. Trykk på Legg til.

6. Gavekortproduktet legges til i handlekurven. Trykk på Gå til kassen for å fortsette til kassen.

7. Velg kundens betalingsmåte, og fullfør transaksjonen.

8. Valgfritt: På skjermen etter betaling kan du gi kunden en kvittering.

Den trykte eller ettersendte kvitteringen for gavekortet inneholder følgende informasjon:

• Navnet på butikken din.
  • pengeverdien på kortet.
  • valideringskoden.
  • en todimensjonal strekkode.

Refunder kjøpet av et gavekort på Shopify POS

Du kan refundere kjøpet av et gavekort fra Shopify POS, men du må deaktivere kortet før du gjør refusjonen:

1. Fra Shopify POS Bestillinger-skjermen trykker du på bestillingen som har gavekortet du vil refundere.
  2. Trykk på gavekortnummeret.
  3. Trykk på Deaktiver gavekortog deretter på Bekreft.
  4. På skjermbildet for bestillingsinformasjon trykker du på Retur.
  5. Bruk knappene - og + ved siden av hvert produkt i bestillingen for å angi antallet som skal refunderes.
  6. Trykk på Refusjon.
  7. Når refusjonen er ferdig, trykker du på Ferdig.

Relaterte emner