Att sälja ett presentkort på Shopify POS

Du kan aktivera funktionen för presentkort i din butik. Presentkort kommer automatiskt läggas till din produktlista och du kan sedan sälja dem personligen med hjälp av Shopify POS.

Välj ett presentkortsformat

Med Shopify POS för iPad kan du sälja presentkort i något av dessa format:

• ett fysiskt presentkort
  • Ett presentkort via e-post som du skickar till kunden
  • En papperskopia som du skriver ut från din kvittoskrivare

Om du vill veta mer om kraven för att använda presentkort i Shopify POS, se krav för att sälja och lösa in presentkort med Shopify POS.

Sälj ett presentkort på Shopify POS

Obs! Presentkort finns tillfälligt tillgängliga för försäljning i alla Shopifys prenumerationsplaner för att hjälpa dig att minska effekterna av nya händelser i din butik. Mer information finns under Vanliga frågor om presentkort. Om du vill lägga till presentkort i din butik, se Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Om du vill att presentkortskoder ska genereras automatiskt av Shopify och att de ska visas på ett utskrivet kvitto eller i ett e-postmeddelande måste du aktivera presentkort som betalningsmetod.

Om du väljer att köpa fysiska presentkort (av plast eller papper) med befintliga koder måste du aktivera presentkort och aktivera fysiska presentkort.

Det utskrivna eller skickade kvittot för presentkortet har följande information:

• namnet på din butik
  • det monetära värdet på kortet
  • valideringskoden
  • en tvådimensionell streckkod.

Återbetala inköp av ett presentkort på Shopify POS

Du kan återbetala inköpet av ett presentkort från Shopify POS, men du måste inaktivera kortet innan du gör återbetalningen:

Relaterade ämnen