Snabbreferens - bearbeta en försäljning

Lås skärmen för iPad

Låsning av skärmen när du lämnar din iPad är en bra säkerhetspraxis.

För att låsa skärmen från Shopify POS-appen, tryck på och tryck sedan på Lås skärm.

Lägg till en artikel i varukorgen

Om du har flera platser så är bara de produkter som finns i lager på din Shopify POS-enhets tilldelade plats som är tillgängliga i produktvyn.

1. Tryck på > Produkter i appen Shopify POS.

2. Skriv in produktens namn i sökfältet.

3. Tryck på produkten.

4. Om produkten har varianter trycker du på en variant.

Produkten läggs till i varukorgen.

Lägg till en anpassad försäljningsartikel i varukorgen

Om en kund vill köpa en artikel men inte hittar den i appen Shopify POS kan du fortfarande sälja den till dem genom att skapa en anpassad försäljningsartikel.

Steg:

1. Tryck på > Startsida i Shopify POS-appen.

2. Tryck på Lägg till anpassad försäljning.

3. Valfritt: Lägg till ett namn och justera kvantiteten.

4. Lägg till priset.

5. Tryck på Lägg till i varukorgen.

Du kan nu slutföra försäljningen eller lägga till andra artiklar i kundvagnen.

Tillämpa en varukorgsrabatt

1. I Shopify POS, klicka på tillämpa rabatt.

2. Tryck på Belopp, Procentandel (%) eller Prisjustering.

3. Fyll i fälten och tryck på Spara.

Varukorgens rabatter ändrar delsumman som visas i varukorgen. Det vanliga detaljhandelspriset för ordern visas under delsumman.

Tillämpa en radartikelrabatt

1. I Shopify POS trycker du på produktens namn.

2. Tryck på Tillämpa rabatt.

3. Tryck på Belopp, Procentandel (%) eller Prisjustering.

4. Fyll i fälten och tryck på Spara.

5. Tryck på Spara.

Produktpriset i varukorgen uppdateras när rabatten tillämpas. Det vanliga detaljhandelsvärdet för produkten visas under det rabatterade priset.

Ta bort skatten för en artikel

Du kan ta bort skatten från en artikel som du vill sälja. Du kan behöva göra detta om kunden har en skattebefriad status eller om skatt inte är tillämplig för artikeln.

Steg:

1. Lägg till artikeln i varukorgen.

2. Klicka på artikeln.

3. Tryck på skatten för att inaktivera den.

Skriv ut ett kvitto igen

1. Tryck på och sedan på Ordrar i Shopify POS-appen.

2. Tryck på den beställning som du vill skriva ut ett kvitto för.

3. Tryck på Kvitto och tryck sedan på Skriv ut kvitto.

Skriv ut ett presentkvitto för en slutförd försäljning

Obs! Alternativet för presentkortskvitto kommer endast att visas om du har en kvittoskrivare.

Steg:

1. Tryck på och sedan på Ordrar i Shopify POS-appen.

2. Tryck på den beställning som du vill skriva ut ett kvitto för.

3. Tryck på Kvitto och sedan på Skriv ut kvitto.

Skicka varukorgsinformation till kunden

1. Från Shopify POS utcheckning, lägg till kundens val av produkter i varukorgen.

2. Valfritt: Anpassa varukorgen efter behov.

3. När du är redo att skicka ett e-postmeddelande med en varukorg trycker du på Fler åtgärder

4. Tryck på Skicka varukorg.

5. Ange kundens e-postadress.

OBS! Om du lägger till en kund i kundvagnen, är kundens e-postadress förifylld för dig. Om du anger en annan e-postadress ändras inte kunden som är kopplad till ordern.

1. Valfritt: Ange ett meddelande som kommer att ingå i e-postmeddelandet.
  1. Tryck på Skicka.