Platshantering

En plats är en fysisk plats eller en app där du gör någon av eller alla följande aktiviteter: säljer produkter, levererar eller distribuerar beställningar och lagervaror. En plats kan vara en detaljhandelsbutik, ett lager, en popup-butik eller en dropshipper. Med flera platser har du bättre översikt över företagets lagervaror.

Mest platshantering sker från din Shopify-administratör. Därifrån kan du lägga till, radera, redigera och aktivera/inaktivera dina platser efter behov. Du kan även hantera dina POS-prenumerationer från din Shopify-administratör.

Observera: Känns inte Shopify POS igen? Du kanske använder Shopify POS Classic.

Välj plats för Shopify POS-enhet

Du kan hantera dina enhetsplatser direkt i appen Shopify POS. Du kan även begränsa åtkomsten till platsinställningarna på iPad genom att aktivera begränsade personaltillstånd.

När du installerar Shopify POS-appen på en enhet ska du se till att duväljer din plats så att rätt skattesats tillämpas.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på > Inställningar > Alla platser.

2. Tryck på namnet på POS-platsen.

3. Tryck på Byt för att bekräfta ändringen eller Avbryt för att gå tillbaka.

Hantera POS-prenumerationsplanen för varje plats (Shopify-administratör)

Obs! Det är endast butiksägaren som kan hantera POS-prenumerationer.

Prenumerationsplanen för POS Lite inkluderar Shopify POS:s grundläggande funktioner och kan användas med varje Shopify-plan utan extra kostnad. För en extra månatlig kostnad per plats har Shopify POS Pro-prenumerationsplan extra detaljhandelsfunktioner för försäljningstransaktioner, lagerhantering, försäljningsrapporter och personalhantering. För var och en av dina platser väljer du den POS-prenumerationsplan som är lämplig. Du kan ändra POS-prenumerationsplanen för en plats när som helst.

Alla har tillgång till den kostnadsfria testversionen av POS Pro som upphör den 31 oktober 2020.

Om du bestämmer dig för att inte prenumerera på POS Pro efter den 31 oktober 2020 så förlorar du åtkomst till alla POS Pro-funktioner som du har använt under den kostnadsfria provperioden.

Om du väljer POS Lite som prenumerationsplan för en plats före den 31 oktober 2020, och sedan träder i kraft omedelbart, har du inte längre tillgång till funktionerna i POS Pro för den platsen. Ändra platsens prenumerationsplan till POS Pro för att få åtkomst till de kostnadsfria POS Pro-funktionerna.

Varning! Kom ihåg att ändra platsens prenumerationsplan till POS Lite före den 31 oktober 2020 om du inte vill debiteras för POS Pro.

Om du väljer POS Pro som prenumerationsplan för en plats före den 31 oktober 2020 kommer du inte att debiteras den extra månatliga prenumerationsavgiften förrän din första faktura efter den 31 oktober 2020.

Om du inte väljer en prenumerationsplan för varje plats före utgången av den kostnadsfria provperioden kommer platsen att vara standard för POS Lite-planen, som är gratis.