Platshantering

En plats är en fysisk plats eller en app där du gör någon av eller alla följande aktiviteter: säljer produkter, levererar eller distribuerar beställningar och lagervaror. En plats kan vara en detaljhandelsbutik, ett lager, en popup-butik eller en dropshipper. Med flera platser har du bättre översikt över företagets lagervaror.

Mest platshantering sker från din Shopify-administratör. Därifrån kan du lägga till, radera, redigera och aktivera/inaktivera dina platser efter behov. Du kan även hantera dina POS-prenumerationer från din Shopify-administratör.

Välj plats för Shopify POS-enhet

Du kan hantera dina enhetsplatser direkt i appen Shopify POS. Du kan även begränsa åtkomsten till platsinställningarna på din iPad genom att aktivera begränsade personalbehörigheter.

När du installerar Shopify POS-appen på en enhet ska du se till att du väljer din plats så att rätt skattesats tillämpas.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar i Shopify POS-appen.
  2. Bläddra ner till avsnittet Plats och tryck sedan på namnet på den aktuella kassasystemsplatsen.
  3. Tryck på namnet på den plats du vill byta och tryck sedan på Byt eller tryck på Avbryt för att gå tillbaka.

Hantera prenumerationsplanen för kassasystem för varje plats

Prenumerationsplanen för POS Lite inkluderar Shopify POS:s grundläggande funktioner och kan användas med varje Shopify-plan utan extra kostnad. För en extra månatlig kostnad per plats har Shopify POS Pro-prenumerationsplan extra detaljhandelsfunktioner för försäljningstransaktioner, lagerhantering, försäljningsrapporter och personalhantering. För var och en av dina platser väljer du den POS-prenumerationsplan som är lämplig. Du kan ändra POS-prenumerationsplanen för en plats när som helst.

Om du prenumererar på POS Pro och vill avinstallera POS-försäljningskanalen måste du ändra alla dina POS Pro-platser till POS Lite innan du avinstallerar kanalen.