Lösa in ett presentkort på Shopify POS

Om din butik säljer presentkort kan du acceptera dem som betalning med Shopify POS. Du kan lösa in en kunds presentkort oavsett om det köptes online eller personligen.

Lös in ett presentkort med Shopify POS

Så här löser du in ett presentkort med Shopify POS:

1. Lägg till produkter i varukorgen i Shopify POS på vanligt sätt och tryck sedan på Kassa.
  2. Tryck på Presentkort (om alternativet Presentkort inte visas kan du aktivera det från sidan Betalningsinställningar).
  3. Ange presentkortets nummer med hjälp av något av följande alternativ:

4. Tryck på Lös in.

5. Om det finns ett återstående saldo som kunden behöver betala, tryck på följande alternativ:

• Tryck på lägg till betalning för att lägga till en annan betalningsmetod.
    • Klicka på Markera som partiell för att markera ordern som delvis betald och ta ytterligare betalning vid ett senare tillfälle.
  6. Valfritt: Ge kunden ett kvitto på sidan efter kassan.

7. Tryck på Klar för att återgå till sidan med produktdetaljer.

Kvittot visar de sista fyra siffrorna på presentkortet som används för betalningen, tillsammans med det återstående saldot på kortet.

Se saldot på ett presentkort med Shopify POS

Från Shopify POS kan du se det återstående saldot på ett presentkort från den order i vilken presentkortet såldes.

För att se det återstående saldot på ett presentkort skannar du kortet med den främre kameran på din iPad.