Een cadeaubon verzilveren via Shopify POS

Als je winkel cadeaubonnen verkoopt, kun je deze als betaling accepteren met Shopify POS. Je kunt de cadeaubon van een klant verzilveren, ongeacht of deze online of persoonlijk is gekocht.

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS:

1. Voeg producten toe aan de Shopify POS-winkelwagen zoals je dat altijd doet en tik op Afrekenen.

2. Tik op Cadeaubon (als je de optie Cadeaubon niet ziet, schakel deze in via het scherm Betaalinstellingen).

3. Voer op een van de volgende manieren het cadeaubonnummer in:

- Voer de code in die de klant je geeft. - Gebruik onze ondersteunde 2D-streepjescodescanner om de streepjescode te scannen (de 2D-scanner is de enige ondersteunde scanner die de QR-streepjescode van een cadeaubon kan lezen). - Gebruik de camera aan de voorkant van je iPad.

1. Tik op Verzilveren.

2. Als er een saldo overblijft dat de klant moet betalen, tik op een van de volgende opties:

- Tik op Betaling toevoegen om een andere betaalmethode toe te voegen. - Tik op Markeren als gedeeltelijk om de bestelling als gedeeltelijk betaald te markeren en een extra betaling op een later tijdstip te ontvangen.

1. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan.

2. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten.

Op het ontvangstbewijs staan de laatste vier cijfers van de cadeaubon die bij de betaling is gebruikt, samen met het resterende saldo op de cadeaubon.

Het saldo van een cadeaubon bekijken met Shopify POS

Vanuit Shopify POS kun je het resterende saldo van een cadeaubon bekijken vanuit de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

Het resterende saldo op een cadeaubon bekijken:

1. Tik in Shopify POS op Bestellingen.

2. Zoek en tik op de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

3. Tik op het cadeaubonnummer.

4. Inhet modale venster dat wordt weergegeven, zie je het resterende saldo op de cadeaubon. Tik op Annuleren om terug te gaan naar de bestelgegevens.

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS:

1. Voeg producten toe aan de Shopify POS-winkelwagen zoals je dat altijd doet en tik op Afrekenen.

2. Tik op Cadeaubon (als je de optie Cadeaubon niet ziet, schakel deze in via het scherm Betaalinstellingen).

3. Voer op een van de volgende manieren het cadeaubonnummer in:

- Voer de code in die de klant je geeft. - Gebruik onze ondersteunde 2D-streepjescodescanner om de streepjescode te scannen (de 2D-scanner is de enige ondersteunde scanner die de QR-streepjescode van een cadeaubon kan lezen). - Gebruik de camera aan de voorkant van je iPad.

1. Tik op Verzilveren.

2. Als er een saldo overblijft dat de klant moet betalen, tik op een van de volgende opties:

- Tik op Betaling toevoegen om een andere betaalmethode toe te voegen. - Tik op Markeren als gedeeltelijk om de bestelling als gedeeltelijk betaald te markeren en een extra betaling op een later tijdstip te ontvangen.

1. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan.

2. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten.

Op het ontvangstbewijs staan de laatste vier cijfers van de cadeaubon die bij de betaling is gebruikt, samen met het resterende saldo op de cadeaubon.

Het saldo van een cadeaubon bekijken met Shopify POS

Vanuit Shopify POS kun je het resterende saldo van een cadeaubon bekijken vanuit de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

Het resterende saldo op een cadeaubon bekijken:

1. Tik in Shopify POS op Bestellingen.

2. Zoek en tik op de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

3. Tik op het cadeaubonnummer.

4. Inhet modale venster dat wordt weergegeven, zie je het resterende saldo op de cadeaubon. Tik op Annuleren om terug te gaan naar de bestelgegevens.

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS

Met Shopify POS kun je via e-mail verzonden, afgedrukte en fysieke cadeaubonnen verzilveren. Als de cadeaubon een streepjescode heeft, kun je de code van de cadeaubon invoeren door de streepjescode te scannen met de camera van je apparaat. Je kunt de code van een cadeaubon ook handmatig invoeren.

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS:

1. Voeg vanuit de Shopify POS-kassa op de gebruikelijke manier producten toe aan de winkelwagen en tik op Afrekenen.

2. Tik in het scherm Betalingsoptie selecteren op Cadeaubon.

3. Voer het cadeaubonnummer in dat de klant je hebt gegeven.

4. Tik op Verzilveren.

5. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan.

6. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten.