Sette opp Shopify Payments for POS

Shopify Payments er den enkleste måten for å godta betalinger på nett. Det fjerner bryet med å sette opp en tredjeparts betalingsleverandør eller kjøpmannskonto, og deretter angi påloggingsinformasjonen i Shopify. Med Shopify Payments får du automatisk satt opp alle store betalingsmåter så snart du oppretter Shopify-butikken.

Etter du setter opp Shopify Payments kan kundene gjøre kredittkortbetalinger i butikken. Du kan aktivere Shopify Payments fra Betalingsleverandører-siden i Shopify-innstillingene. Når du setter opp Shopify Payments, trenger du følgende informasjon:

• ditt ansattnummer (EIN)
  • bankinformasjonen din
  • gjennomsnittsprisen på bestillingene dine
  • gjennomsnittlig leveringstid for bestillingene dine

Shopify Payments er bare tilgjengelig for butikker i bestemte land og regioner. Med Shopify Payments får du automatisk satt opp alle velkjente betalingsmåter så snart du oppretter Shopify-butikken.

Aktiver Shopify Payments i POS-appen

Hvis Shopify Payments er konfigurert for butikken kan du godta fysiske kredittkort. Når du har konfigurert Shopify Payments må du aktivere det i Shopify POS-appen.

Steg:

1. Trykk på > Innstillinger > Betalingstyper fra Shopify POS.
  2. I seksjonen Standard betalingstyper må du bekrefte at kreditt/debet-alternativet viser Godtatt.

Aksepter kortbetalinger uten signatur

Du kan akseptere kortbetalinger uten en kundes underskrift hvis du oppfyller følgende krav:

• Butikken din er lokalisert i USA.
  • Du bruker Shopify Payments.
  • Du bruker en EMV-kortleser.

Dette alternativet er deaktivert som standard, men du kan aktivere det fra skjermbildet Shopify POS Payment-betalingstyper.

Steg:

1. Trykk på > Innstillinger > Betalingstyper fra Shopify POS.
  2. Trykk på Kreditt/debet i seksjonen Standard betalingstyper.
  3. Trykk på veksleknappen for å aktivere eller deaktivere Hopp over kundesignaturer når det er mulig.

Støttede land og områder

Bare land der Shopify Payments støtter både nettbasert og fysisk behandling er tilgjengelig. Bruk følgende liste for å finne ut om Shopify Payments er tilgjengelig for bruk med Shopify POS-appen i landet der bedriften din driver:

Land- og valutasamsvar for fysiske salg

Når du behandler en fysisk POS-transaksjon med Shopify Payments og en Shopify-kortleser, må du følge betalingsreglene for landet du behandler transaksjonen i.

For å godta fysiske POS-betalinger i flere land må du opprette en separat Shopify-butikk og Shopify Payments-konto for hvert tilleggsland, med mindre butikken din befinner seg i EU. Hvis butikken din er i EU og selger i euro (EUR), trenger du ikke å opprette separate kontoer, og kan ha POS-lokalisasjoner i andre EU-land administrert fra samme Shopify-butikk.

Krav

For å overholde landets krav ved fysiske salg, må bedriften din oppfylle følgende forpliktelser:

• Shopify-butikklandet må samsvare med landet der det fysiske utsalgsstedet ligger.
  • Shopify-butikkvalutaen din må samsvare med den lokale valutaen til den fysiske butikkens lokalisasjoner.

Disse kravene gjelder ikke i følgende tilfeller:

• Butikken din ligger i et EU-land, og selger i euro (EUR). Du kan akseptere betalinger fra en POS-plassering i et annet EU-land som støttes av Shopify Payments for POS uten å måtte sette opp en ny Shopify-butikk. Se listen over støttede land.
  • Du aksepterer ikke fysiske POS-betalinger på de internasjonale lokalisasjonene dine som steder for lagerbeholdning eller lagerbeholdningsstyring. Disse kravene gjelder bare for fysiske steder der du godtar betalinger.
  • Du selger kun til ulike internasjonale markeder på nett. Disse kravene gjelder for fysiske salg.

Eksempler

Drew har en bedrift i Washington og selger med USD som butikkvaluta. Hvis Drew åpner utsalgssteder i Los Angeles og New York, vil butikkens land og valuta samsvare med utsalgsstedene, da alle er i USA og bruker amerikanske dollar. Hvis Drew senere åpner et utsalgssted i Storbritannia, overholder de imidlertid ikke lenger kravene fordi butikkens land er USA (som ikke samsvarer med POS-plasseringen i Storbritannia), og POS-plasseringen selger i USD (ikke GBP, som er den lokale valutaen).

Tabell med eksempel 1
Butikklokalisasjon Valuta Samsvarlig
USA USD Ja
Storbritannia USD Nei

Sasha har en butikk i Berlin og selger fysisk i EUR. Sasha kan åpne en detaljhandel i Nederland som selger i EUR og fremdeles overholde kravene. Dette fordi både Tyskland og Nederland er medlemsland i EU som støttes av Shopify Payments, og begge utsalgsstedene selger i EUR. Sasha kan imidlertid ikke etablere et utsalgssted i Sveits, fordi Shopify Payments ikke er tilgjengelig for fysiske salg i Sveits.

Tabell med eksempel 2
Butikklokalisasjon Valuta Samsvarlig
Tyskland EUR Ja
Nederland EUR Ja
Sveits EUR Nei

Janes detaljhandel er i USA og hun har et lager i Canada. Jane trenger ikke å opprette en ny butikk for lageret i Canada, fordi hun ikke godtar fysiske betalinger i Canada. Dersom Jane ønsker å begynne å selge fysisk ved hjelp av Shopify POS i Canada, må Jane imidlertid opprette en ny Shopify-butikk som er basert i Canada og selger i CAD.

Tabell med eksempel 3
Butikklokalisasjon Valuta Samsvarlig
USA USD Ja
Canada USD Nei

Konfigurer en ny Shopify-butikk for å godta POS-betalinger i et annet land

Du kan bare godta fysiske POS-betalinger ved hjelp av Shopify Payments og en Shopify-kortleser i ett land per Shopify-konto, med mindre butikken din befinner seg i EU. Hvis butikken din er i EU og selger i euro (EUR), trenger du ikke å opprette separate kontoer, og kan ha POS-lokalisasjoner i andre EU-land administrert fra samme Shopify-butikk.

Steg:

1. Opprett en ny butikk som er registrert i det landet du ønsker å godta fysiske POS-betalinger, og med tilhørende valuta.
  2. Konfigurer den nye butikken. Du kan eksportere produktinformasjonen fra den opprinnelige butikken med CSV-filer.
  3. Opprett en ny Shopify Payments-konto, som er registrert i det landet du ønsker å godta fysiske POS-betalinger i, og med tilhørende valuta.
  4. Sett opp Shopify POS for den nye butikken.

Bankkontokrav for Shopify Payments

Kravene til bankkonto avhenger av hvilket land butikken din er basert i. Se krav for hvert støttede land.

Redigere bankkontoinformasjon

Hvis du bytter bank eller hvis kontoopplysningene dine endres, kan du oppdatere opplysningene i Shopify Payments-innstillingene.

Du kan ikke bruke forhåndsbetalte bankkort som påloggingsinformasjon for bankkontoen for å motta utbetalinger fra Shopify Payments.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Betalingsleverandører.
  2. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  3. Under Utbetalingskonto i Utbetalings informasjon-seksjonen klikker du på Endre bankkonto.
  4. Angi bankkontoopplysningene og klikk på Lagre.

Les mer