Opsætning af Shopify Payments til POS

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Shopify Payments er den mest enkle måde at acceptere betalinger på. Det fjerner besværet med at skulle opsætte en tredjepartsbetalingsudbyder eller shopejerkonto og indtaste legitimationsoplysningerne i Shopify. Med Shopify Payments er du automatisk opsat til at acceptere alle større betalingsmetoder, så snart du opretter din Shopify-butik.

Når du har opsat Shopify Payments, kan dine kunder foretage kreditkortbetalinger i din butik. Du kan aktivere Shopify Payments på siden Betalingsudbydere i Shopify-indstillingerne. Når du opsætter Shopify Payments, skal du bruge følgende oplysninger:

• dit Employer Identification Number (EIN)
  • dine bankoplysninger
  • den gennemsnitlige pris for dine ordrer
  • den gennemsnitlige leveringstid for dine ordrer

Shopify Payments er kun tilgængelig for butikker i visse lande og regioner. Med Shopify Payments er du automatisk opsat til at acceptere alle større betalingsmetoder, så snart du opretter din Shopify-butik.

Aktivér Shopify Payments i POS-appen

Hvis Shopify Payments er opsat for din butik, kan du acceptere kreditkortbetalinger ved fysisk salg. Du skal aktivere Shopify Payments i Shopify POS-appen, når du har opsat det.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger > Betalingsindstillinger i Shopify POS.
  2. Kontrollér, at valgmuligheden Kredit/debet viser Accepteret i afsnittet Standard betalingstjenester.

Acceptér kortbetalinger uden underskrift

Du kan acceptere kortbetalinger uden en kundes underskrift, hvis du opfylder følgende krav:

• Din butik ligger i USA.
  • Du bruger Shopify Payments.
  • Du bruger en EMV-kortlæser.

Denne indstilling er som standard slået fra, men du kan aktivere den på siden Betalingsindstillinger i Shopify POS.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger > Betalingsindstillinger i Shopify POS.
  2. Tryk på Kredit/debet i afsnittet Standard betalingstjenester.
  3. Tryk på til/fra-knappen for at aktivere eller deaktivere Udelad kundeunderskrift når muligt.

Understøttede lande og områder

På følgende liste kan du se, om Shopify Payments kan bruges sammen med Shopify POS-appen i det land, hvor din virksomhed opererer:

Hvis det land, hvor din virksomhed opererer, ikke understøttes af Shopify Payments, kan du gennemgå listen over andre betalingsgateways, som Shopify understøtter.

Overholdelse af regler for land og valuta ved fysisk salg

Når du behandler en POS-transaktion fysisk ved hjælp af Shopify Payments og en Shopify-kortlæser, skal du følge betalingsreglerne for det land, hvor du behandler transaktionen. Hvis du vil acceptere fysiske POS-betalinger i flere lande, skal du oprette en separat Shopify-butik og en separat Shopify Payments-konto for hvert yderligere land.

Betingelser

Shopify POS hjælper din virksomhed med at overholde landespecifikke krav, når blot din virksomhed overholder følgendehelps your business adhere to country requirements as long as your business meets the following requirements:

• dit Shopify-butiksland skal svare til landet for din fysiske butiks lokation
  • din Shopify-kontovaluta skal svare til valutaen for din fysiske butiks lokation

Hvis du vil acceptere betalinger med en Shopify-kortlæser, skal din Shopify-konto og din Shopify Payments-konto have samme indstillinger for valuta, lokation og land.

Konfigurer en ny Shopify-butik for at acceptere POS-betalinger i et andet land

Du kan kun acceptere fysiske POS-betalinger med Shopify Payments og en Shopify-kortlæser i ét land pr. Shopify-konto. Du behøver ikke at konfigurere yderligere butikker for internationale lokationer, hvor du ikke accepterer fysiske POS-betalinger, som f.eks. lokationer til lager eller lagerstyring. Accept af betalinger online fra andre lande kræver heller ikke andre Shopify-konti.

Janes detailforretning ligger f.eks. i USA, og hun har et lager til opbevaring af lagerbeholdning i Canada. Jane behøver ikke at oprette en ny butik til hendes lager i Canada, fordi hun ikke accepterer fysiske betalinger i Canada. Hvis Jane vil begynde af sælge fysisk via Shopify POS i Storbritannien, skal hun oprette en ny Shopify-butik, der er ligger i Storbritannien og sælger i GBP.

Fremgangsmåde:

1. Opret en ny butik, der er registreret i det land, hvor du vil acceptere fysiske POS-betalinger, og som har den relevante valuta.
  2. Konfigurer den nye butik. Du kan eksportere dine produktoplysninger fra din oprindelige butik ved hjælp af CSV-filer.
  3. Opret en ny Shopify Payments-konto, der er registreret i det land, hvor du vil acceptere fysiske POS-betalinger, og med den relevante valuta.

Bankkontokrav til Shopify Payments

Sørg for, at din bankkonto opfylder følgende krav, før du knytter den til Shopify Payments:

• Kontoen er en komplet checkkonto eller en aktuel konto i Storbritannien eller Irland.
  • Kontoen bruger udbetalingsvalutaen for din region.
  • Kontoen kan acceptere elektroniske bankoverførsler.

Bemærk: Opsparingskonti, konti med fleksibel valutakurs, virtuelle konti og pengeoverførselstjenester, som efterligner bankkonti, understøttes ikke af Shopify Payments.

Hver enkelt region har også lokale krav, som bankkontoen skal overholde:

• Australien – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Australien, være i valutaen AUD og være berettiget til BECS-overførsler.
  • Østrig – Bankkontoen skal være i valutaen EUR, være kvalificeret til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med følgende bogstaver: AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK.
  • Belgien – bankkontoen skal være en almindelig bankkonto i valutaen EUR, være berettiget til SEPA overførsler og have et IBAN, der starter med AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK. Andre typer bankkonti og konti med virtuelle tjenester understøttes, men det kan medføre øgede udbetalingsfejl.
  • Canada – Hvis din udbetalingsvaluta er CAD, skal bankkontoen være oprettet i en fysisk bank i Canada, være i valutaen CAD og være berettiget til ACH-overførsler.
    Hvis din udbetalingsvaluta er USD, skal bankkontoen være oprettet i en fysisk bank i Canada eller USA, være i valutaen USD og være berettiget til ACH-overførsler.
  • Danmark – Hvis din valuta til udbetalinger er EUR, skal bankkontoens valuta være EUR, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med en af følgende bogstavkombinationer: AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK. Hvis din valuta til udbetalinger er DKK, skal bankkontoens valuta være DKK, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med DK.
  • Tyskland – Bankkontoen skal være i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med følgende bogstaver: AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK.
  • Hongkong SAR – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Hongkong SAR og være i valutaen HKD.
  • Irland – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Irland, være i valutaen EUR og være berettiget til FPS-overførsler.
  • Italien – Bankkontoen skal være en erhvervsbankkonto i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med: AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK.
  • Japan – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Japan, være en Futsu-konto og være i valutaen JPY.
  • Holland (Nederlandene) – Bankkontoen skal være en erhvervsbankkonto i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med: AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK.
  • New Zealand – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i New Zealand, være i valutaen NZD og være berettiget til BECS-overførsler.
  • Singapore – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Singapore og være i valutaen SGD.
  • Spanien – Bankkontoen skal være i valutaen EUR, være berettiget til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der starter med følgende bogstaver: AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK.
  • Sverige – Hvis din valuta til udbetalinger er EUR, skal bankkontoens valuta være EUR, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med en af følgende bogstavkombinationer: AT, BE, BG, CH, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GR, GI, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, NO, PL, PT, RO, SE, SI eller SK. Hvis din valuta til udbetalinger er SEK, skal bankkontoens valuta være SEK, den skal kunne bruges til SEPA-overførsler og have et IBAN-nummer, der begynder med SE.
  • Storbritannien – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i Storbritannien, være i valutaen GBP og være berettiget til FPS-overførsler.
  • USA – Bankkontoen skal være oprettet i en fysisk bank i USA, være i valutaen USD og være berettiget til ACH-overførsler.

De fleste checkkonti kan acceptere de typer af elektronisk bankoverførsel, som er angivet herover. Checkkonti, som er opsat til kun at acceptere elektroniske bankoverførsler, fungerer ikke sammen med Shopify Payments. Kontakt din bank for at finde ud af, om din konto kan acceptere den overførselstype, som er angivet for dit område.

Rediger bankkontooplysninger

Hvis du skifter bank, eller hvis dine bankkontooplysninger ændres, kan du opdatere oplysningerne i dine indstillinger for Shopify Payments.

Du kan ikke bruge forudbetalte bankkort som bankkontooplysninger til at modtage udbetalinger fra Shopify Payments.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Betalingsudbydere i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  3. Klik på Skift bankkonto under Bankkonto til udbetaling i afsnittet Detaljer om udbetaling.
  4. Angiv dine bankkontooplysninger, og klik derefter på Gem.

Forbudte virksomheder

Nogle typer af virksomheder og tjenester har ikke tilladelse til at bruge Shopify Payments. Du kan se, om du kan bruge Shopify Payments, i listen over forbudte virksomhedstyper for det land, hvor din virksomhed opererer:

Du kan finde flere oplysninger i Servicevilkår for Shopify Payments og Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments.

Hvis din virksomhedstype ikke understøttes af Shopify Payments, kan du gennemgå listen over andre betalingsgateways, som Shopify understøtter.

Få mere at vide