Een bestellingsartikel omruilen

Met de Shopify POS-app kun je een teruggestuurd artikel omruilen. Als er een prijsverschil tussen de twee artikelen is, verreken je het verschil tijdens het omruilen door het bedrag in rekening te brengen of uit te betalen.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Bestellingen.
  2. Tik op de bestelling waarvoor je een omruiling of retourzending wilt maken.
  3. Tik op Omruilen, selecteer het artikel dat wordt omgeruild en tik daarna op Volgende. Geretourneerde artikelen worden toegevoegd aan de voorraad van de toegewezen locatie voor je POS-apparaat.
  4. Optioneel: Klik op Reden selecteren om een lijst met keuzeopties voor de retour weer te geven.

• Als je op Volgende klikt na het scherm met redenen voor retour, wordt je gevraagd een Onbekende reden voor retour te accepteren. Je kunt bij elke reden optioneel een notitie toevoegen.
    • Als je Anders selecteert als reden voor retour, moet je een reden invoeren. Redenen voor retour worden niet weergegeven voor bestellingen waarbij er artikelen zijn die niet zijn afgehandeld. In plaats daarvan is er voorzien in een vrij tekstveld voor opmerkingen over terugbetalingen.
  5. Optioneel: Als je een artikel niet naar je voorraad wilt retourneren, tik je op Herbevoorraden op deze locatie, deactiveer je de optie voor herbevoorraden en tik je op Opslaan.

6. Tik op Volgende.

7. Selecteer in de lijst met beschikbare producten een artikel dat je wilt ruilen voor het geretourneerde artikel.

8. Werk de hoeveelheid van het geselecteerde artikel bij, voeg desgewenst extra artikelen toe en klik dan op Volgende.

9. Optioneel: Schakel de optie Artikel als openstaand markeren in om aan te geven dat het artikel op een later tijdstip naar de klant moet worden gestuurd. Er wordt een nieuwe bestelling aangemaakt voor de artikelen.

10. Als er nog saldo openstaat, tik je op Terugbetalen of Innen en voltooi je de transactie. Als er geen saldo meer openstaat, tik je op Omruilen.

11. Tik op Gereed.