Online bestellingen afhandelen voor lokale bezorging

Vanuit de geheel vernieuwde Shopify POS-app kun je bestellingen met lokale bezorging beheren, ze voorbereiden op bezorging en de status van de bestelling bijwerken.

Voordat je bestellingen kunt beheren vanuit je Shopify POS, moet je lokale bezorging instellen via het Shopify-beheercentrum.

Workflow en status van lokale bezorging

Wanneer je je bestellingen met lokale bezorging afhandelt, gaan ze door de volgende bestelstatussen:

• In afwachting: voorbereiding en afhandeling van bestellingen zijn niet gestart. Je volgende stap is om de bestelling voor te bereiden op bezorging door de artikelen te pakken en te verpakken. Je kunt er ook voor kiezen om afleverbonnen af te drukken die je in de bestelling wilt opnemen. Markeer de bestelling als Klaar voor bezorging om af te ronden.

• Klaar voor bezorging: de bestelling staat op het punt bezorgd te worden of is klaar voor bezorging. Bestellingen kunnen ook deze status hebben als de levering is geprobeerd, maar de bestelling is niet bezorgd. Nadat de bestelling is bezorgd, is je volgende stap om deze als bezorgd te markeren.

• Afgeleverd: nadat je de bestelling hebt gemarkeerd als afgeleverd, wordt de status van de bestelling gewijzigd in Afgehandeld en is het afhandelingsproces voltooid.

Als je een bezorging wilt annuleren, kun je dit doen vanuit het Shopify-beheercentrum.

Schakel lokale bezorgmeldingen in

Je kunt pushmeldingen van Shopify POS op je apparaat in- of uitschakelen om je te waarschuwen wanneer je een nieuwe bezorgopdracht ontvangt. Als meldingen zijn ingeschakeld, kun je op de melding tikken om de bezorgworkflow te starten.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Meldingen.

2. Tik op de schakelaar om meldingen in of uit te schakelen.

Bestellingen met lokale bezorging beheren

Ontdek hoe je snel toegang hebt tot bestellingen met lokale bezorging vanuit je Shopify POS.

Filter op bestellingen met lokale bezorging

In het scherm Bestellingen kun je online bestellingen filteren om alle bestellingen met lokale bezorging te bekijken.

Stappen:

1. Tik op het startscherm van de Shopify POS-app op de knop en tik vervolgens op Bestellingen.

2. Tik onder TYPE VERKOOPop Online.

3. Tik onder AFLEVERTYPE op Lokale bezorging.

Voeg een Smart Grid-tegel toe voor afhandeling voor lokale bezorging

Voeg een tegel toe aan je Smart Grid om snel bestellingen met lokale bezorging te bekijken die moeten worden afgehandeld.

Tik op de tegel voor een lijst met bestellingen die in afwachting en klaar zijn voor bezorging zijn. Je kunt deze lijst gebruiken om bestellingen voor te bereiden op bezorging.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van de Shopify POS-app op Tegel toevoegen in de grid.

2. Tik op Actie.

3. Tik onder FULFILLMENT op Toevoegen naast Bestellingen met lokale bezorging weergeven.

4. Tik op Gereed.

Voeg een Smart Grid-tegel toe voor de Shopify Local Delivery-app

Voeg een tegel toe aan je Smart Grid om snel toegang te krijgen tot de Shopify Local Delivery-app.

Tik op de tegels om de app te openen en afleverlijsten en routes te beheren.

Stappen:

1. Download in de Shopify App Storede Shopify Local Delivery-app.

2. Tik in het startscherm van de Shopify POS-app op Tegel toevoegen in de grid.

3. Tik op App.

4. Tik naast Shopify lokale bezorging op Toevoegen.

5. Tik op Gereed.

Bezorginstructies weergeven

Je klanten hebben de mogelijkheid om bij het afrekenen bezorginstructies aan bestellingen toe te voegen. Deze instructies kunnen je helpen bij het vinden van bezorglocaties en bieden je extra informatie over waar je het pakket kunt achterlaten.

Stappen:

1. Tik vanaf het startscherm van de Shopify POS-app op > Bestellingen.
  1. Tik op de bestelling die je wilt openen.

2. Scrol naar Instructies voor bezorging. Hier kun je bij het afrekenen alle instructies lezen die je klant achterlaat.

Een bestelling voorbereiden voor bezorging

Nadat een klant online een bestelling heeft geplaatst voor lokale bezorging, moet jij of een medewerker de artikelen ophalen en inpakken.

Je kunt ook een afleverbon van je bonprinter afdrukken om ze aan de bestelling toe te voegen. Je printer voor ontvangstbewijzen moet worden ingesteld voordat u afleverbonnen kunt afdrukken.

Wanneer je klaar bent met het voorbereiden van een bestelling, markeer je deze als klaar voor bezorging.

Als je de Shopify Local Delivery-app hebt, kun je deze gebruiken om bezorgroutes voor jou of je medewerkers te optimaliseren.

Stappen:

1. Tik vanaf het startscherm van de Shopify POS-app op > Bestellingen.
  1. Tik op de bestelling die je wilt vervullen.

2. Tik op Voorbereiden op bezorging.

3. Optioneel: tik op Afleverbon afdrukken om een afleverbon af te drukken.

4. De artikelen picken en verpakken voor bezorging.

5. Tik op Markeren als klaar voor bezorging.

Een bestelling markeren als bezorgd

Nadat een bestelling is ontvangen, moet je de deze markeren als afgeleverd. Hiermee wordt de status van de bestelling gewijzigd. Je medewerkers en jij weten nu dat de bestelling is afgeleverd en er geen verdere actie nodig is.

Als je de bestelling markeert als afgeleverd, wordt ook een melding naar je klant verzonden, zodat ze weten dat de bestelling is aangekomen.

Stappen:

1. Tik vanaf het startscherm van de Shopify POS-app op > Bestellingen.
  1. Tik op de bestelling die je als afleverd wilt markeren.

2. Tik op Markeren als afgeleverd.