Distribuera onlineordrar med lokal leverans

Från Shopify POS-appen kan du hantera ordrar med lokal leverans, förbereda dem för leverans och uppdatera deras orderstatus.

Innan du kan hantera ordrar från din Shopify POS måste du ställa in lokal leverans från din Shopify-administratör.

Arbetsflöde och status för lokal leverans

När du distribuerar dina order med lokal leverans går de igenom följande orderstatus:

• Ej distribuerad: Orderförberedelse och distribution har inte påbörjats. Nästa steg är att förbereda ordern för leverans genom att välja och packa artiklarna. Du kan också skriva ut följesedlar som ska inkluderas i ordern. Markera ordern som Redo för leverans för att slutföra.

• Redo för leverans: Ordern ska levereras eller är ute för leverans. Ordrar kan också ha den statusen om leverans försöktes men ordern inte levererades. När ordern har levererats är nästa steg att markera den som levererad.

• Levererad: När du har markerat ordern som levererad ändras orderstatusen till Distribuerad och distributionsprocessen är klar.

Om du behöver avbryta en leverans kan du göra det från Shopify-administratören.

Aktivera meddelanden för lokal leverans

Du kan aktivera eller inaktivera pushnotiser från Shopify POS på din enhet för att meddela dig när du får en ny leveransorder. När meddelanden har aktiverats kan du trycka på meddelandet för att påbörja leveransarbetsflödet.

Steg

1. Från Shopify POS, klicka på > Inställningar > Aviseringar.

2. Tryck på växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera aviseringar.

Hantera ordrar med lokal leverans

Läs om hur du snabbt kan komma åt ordar med lokala leverans från Shopify POS.

Filtrera ordrar för lokal leverans

Från sidan Ordrar kan du filtrera onlineordrar för att se alla ordrar med lokal leverans.

Steg:

1. Tryck på Ordrar på startskärmen för Shopify POS-appen.

2. Tryck på Online under FÖRSÄLJNINGSTYP.

3. Tryck på Lokal leverans under LEVERANSTYP.

Lägg till en panel med ett smart rutnät för distribution av lokala leveranser

Lägg till en panel i ditt smarta rutnät för att snabbt se ordrar med lokal leverans som måste distribueras.

Klicka på panelen för att se en lista över ordrar med lokal leverans som är Ej distribuerade och Redo för frakt. Du kan använda den här listan för att förbereda ordrar för leverans.

Steg:

1. På startskärmen i appen Shopify POS klickar du på Lägg till bricka i rutnätet.

2. Klicka på Åtgärd.

3. Tryck på Lägg till bredvid Visa ordrar med lokal leverans under DISTRIBUTION.

4. Klicka på Klar.

Visa leveransinstruktioner

Dina kunder har möjligheten att lägga till leveransinstruktioner till ordrar i kassan. Dessa instruktioner kan hjälpa dig att hitta leveransplatser och ge dig extra information om var du ska lämna paketet.

Steg:

1. Tryck på Ordrar på startskärmen för Shopify POS-appen.
  1. Klicka på ordern som du vill öppna.

2. Bläddra till Leveransanvisningar. Härifrån kan du läsa alla anvisningar som din kund lämnar i kassan.

Förbered en order för leverans

När en kund gör en order online med lokal leverans måste du eller en medarbetare samla och packa artiklarna.

Du kan även skriva ut en följesedel från kvittoskrivaren för att bifoga till ordern. Din kvittoskrivare måste ställas in innan du kan skriva ut följesedlar. Din kvittoskrivare måste ställas in innan du kan skriva ut följesedlar.

När du har förberett en order ska du markera den som redo för leverans.

Steg:

1. Tryck på Ordrar på startskärmen för Shopify POS-appen.
  1. Tryck på den order du vill distribuera.

2. Tryck på Förbered för frakt.

3. Valfritt: Klicka på Skriv ut följesedel om du vill skriva ut en följesedel.

4. Välj och packa artiklarna för leverans.

5. Klicka på Markera som redo för leverans.

Markera en order som levererad

När en order har levererats måste du markera ordern som levererad. Detta ändrar orderstatusen och signalerna till dig och din medarbetare att ordern levererades och ingen ytterligare åtgärd krävs.

Att markera ordern som levererad skickar också en avisering till din kund så att de vet att ordern anlände.

Steg:

1. Tryck på Ordrar på startskärmen för Shopify POS-appen.
  1. Klicka på ordern som du vill markera som levererad.

2. Tryck på Markera som levererad.