Markera en Shopify POS-order som distribuerad eller inte distribuerad

Du kan manuellt markera ordrar som distribuerade i din Shopify-admin men det innebär att du måste ändra orderstatusen för varje köp som görs i din butik. Om dina kunder tar sina inköp med dem när de lämnar butiken är det lättare att automatiskt markera dina ordrar som distribuerade från Shopify POS-appen.

Obs! Du kan inte markera ordrar som uppfyllda i Shopify POS-appen. Du kan göra det från din Shopify-admin.

Förstå automatiskt distributionsbeteende

Shopify POS automatiska distributionsbeteende beror på hur du använder dina distributionsinställningar:

Distributionsbeteende i Shopify POS, baserat på inställningar
Markera som distribuerad Distributionsstatus
Order markerad som Distribuerad
(Med undantag för leverans till kundorder. De måste alltid markeras som distribuerad manuellt.)
Av Order markerad som Ej distribuerad

Ange distributionsstatus manuellt

I vissa fall kan du åsidosätta inställningarna för distribution och ställa in statusen för en order som Distribuerad manuellt. Du kan inte ändra statusen för en order till Ej distribuerad manuellt efter att ordern har gjords. Så om du vill registrera en order som Ej distribuerad måste du stänga av Markera som distribuerad i dina inställningar innan du behandlar transaktionen, även om varan finns i lager.

Markera en order som distribuerad

Du kan inte markera en order som distribuerad i Shopify POS-appen om en slutförd Shopify POS-order är markerad som Inte distribuera på din ordersida. Du måste logga in på din Shopify-admin för att distribuera ordern.

Du kan markera en order som distribuerad medan den fortfarande finns i varukorgen.

Steg:

1. Från startskärmen i appen Shopify POS trycker du på Fler åtgärder.

2. Aktivera Markera som slutförd under Kundvagn.

3. Tryck på Stäng och fortsätt sedan med ordern.

Obs! Om du skickar en order till en kundadress kommer ordern alltid att markeras som Ej distribuerad, oavsett inställningen för distribution. Du måste manuellt markera ordrar som skickas till kund som Distribuerad från Shopify-admin när du är redo att skicka dem.