Leverera ordrar till kunder med Shopify POS

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Dina kunder kanske vill att deras order ska levereras till deras adress under betalningsprocessen i Shopify kassasystem. Du kan göra det genom att skicka dina kunders ordrar direkt från Shopify kassasystem.

Skicka en order till kundens adress

Inställningen för överförsäljningsskydd i Shopify-administratören gäller inte Shopify kassasystem. Personalen kan fortsätta att sälja produkter när tillgängligt lager når noll och under. Kassasystem varnar personal innan de säljer en artikel som inte är tillgänglig. Om någon av produkterna som lagts till i varukorgen är slut i lager visas ett felmeddelande som nämner att produkten är slut i lager. Detta meddelar dig om att artikeln är slut i lager.

Steg:

1. Lägg till artiklar i varukorgen.
  2. Tryck på Skicka alla artiklar.
  3. I Kassasystem-varukorgen blippar du på Lägg till kund:

• Fyll i sidan Lägg till kund och tryck på Spara om du vill skapa en ny kund.
    • Om du vill söka efter en befintlig kund anger du namnet i fältet Sök kunder och väljer den kund som ordern gäller.
  4. I Kassasystem-varukorgen blippar du på Lägg till leveransadress:

• Om kunden har en leveransadress i sin kundprofil väljer du kundens leveransadress från listan och blippar på Spara.
    • Om kunden inte har en leveransadress i sin kundprofil trycker du på Lägg till leveransadress.
  5. I Kassasystem-varukorgen blippar du på Leveransmetod för att bekräfta eller välja vilken leveransmetod du vill använda för ordern:

• Välj fraktkostnad genom att trycka på önskad leveransmetod från listan med tillgängliga alternativ. Avgifterna som visas är viktbaserade, prisbaserade eller budberäknade avgifter som du har ställt in i Shopify-administratören. Endast fraktkostnader som gäller för den aktuella varukorgen (baserat på den konfigurerade fraktkostnaden) visas. Om inga priser visas finns det inga tillämpliga priser tillgängliga. Du kan lägga till nya fraktkostnader från inställningssidan Frakt och leverans i Shopify-administratören.
    • Om du vill ange en anpassad fraktkostnad trycker du på anpassa fraktkostnad, ange fraktbeloppet och tryck på Färdigt.
  6. Tryck på Betala, välj betalningsmetod och behandla betalningen.

7. Välj en metod för att tillhandahålla kunden orderkvittot.

8. Tryck på Klar för att slutföra ordern.

Ordern är till en början markerad som öppen och kan nu distribueras. Om du vill distribuera ordern med hjälp av Shopify kassasystem kan du använda alternativet Leverera från butik.

Lägg till en Smart Grid-panel

Om du ofta använder leveransfunktionen kan du skapa en genväg på startskärmen genom att lägga till en platta för den.

Steg:

1. Tryck på Lägg till panel på startskärmen i din Shopify POS-app.
  2. Blippa på Åtgärd och sedan på Skicka alla artiklar.
  3. Klicka på Klar.

Vanliga frågor

Markeras leveransordrar automatiskt som öppna?

Ja. Alla artiklar i en leveransorder är markerade som öppna.

Kan min varukorg innehålla en blandning av varor som ska levereras och varor som upphämtas i butik?

Nej. Leveransfunktionen skickar alla artiklar i ordern. Om du har en kund som behöver vissa artiklar levererade och vissa artiklar hämtade i butik måste du skapa två separata transaktioner.

Hur minskas lagersaldot vid leveransordrar?

När en order levereras minskas lagersaldot enligt inställd distributionsprioritet.

Om du till exempel har två platser, plats A (lager) som har högst prioritet och plats B (detaljhandelsplats). Plats A har 1 skjorta och plats B har 2 skjortor på lager. Om du utför en leverans till kund för 1 skjorta från plats B, kommer lagersaldot att minska på plats A eftersom den platsen har högst prioritet.

Leverans av ordrar minskar inte lagersaldot på platser som har ställts in för att förhindra att onlinebeställningar distribueras.

Kan jag slutföra leveransordrar offline?

För leverans av ordrar krävs internetanslutning. Du kan inte slutföra ordern om internetanslutningen bryts. Om du inte kan återansluta måste du avbryta transaktionen och försöka igen när du är online igen.