Leverera ordrar till kunder med Shopify POS

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Medan du behandlar en order i Shopify POS-appen, kanske dina kunder vill att deras order ska levereras till deras adress. Du kan göra detta genom att skicka dina kunders ordrar direkt från Shopify POS.

Skicka en order till kundens adress

Om du har aktiverat ett produktöversäljningsskydd kan du bara lägga till lagervaror i lager till kundens order. Om lagret för någon av produkterna som har lagts till i din varukorg är slut på lager kommer ett felmeddelande att nämna att varorna inte finns i lager. Detta hindrar dig från att göra ordrar som inte kan genomföras på grund av lagervaror som är slut på lager.

Observera: Känns inte Shopify POS igen? Du kanske använder Shopify POS Classic.

1. Lägg till alla varor i varukorgen.

2. Valfritt: För att lägga till din kund i varukorgen, slutför följande steg:

1. Tryck på på startskärmen och tryck sedan på Kunder.
    2. Välj din kund från kundlistan.
    3. Tryck på Lägg till i varukorgen från kundinformationssidan.
  3. Tryck på Fler åtgärder och sedan på Leverera till kund i Shopify POS-appen. Alternativt kan du trycka på Leverera till kund på startskärmen om du har lagt till en Smart Grid-panel för den här åtgärden.

4. Om du inte tidigare har lagt till din kund i varukorgen anger du kundens kontaktinformation och trycker på Spara. Om du vill hoppa över att lägga till denna information, tryck på Hoppa över.

5. I fönstret Lägg till leveransinformation anger du kundens leveransinformation och trycker på Spara.

6. Gör något av följande på sidan Välj fraktmetod:

- Klicka på önskad leveransmetod i listan över tillgängliga, för att välja mellan beräknade fraktkostnader. Priserna som visas är baserade på vikt eller pris eller är beräknade efter budoch är priser som du har ställt in i Shopify-administratören. Endast fraktkostnader som gäller för den aktuella varukorgen (baserat på de konfigurerade fraktpriserna) kommer att visas. Om du inte ser några priser finns det inga priser tillgängliga. Du kan lägga till nya priser från Frakt och leverans -inställningssidan för din Shopify-administratör. - Om du vill ange en anpassad fraktkostnad trycker du på anpassa fraktkostnad, ange fraktbeloppet och tryck på Färdigt.

1. Tryck på Betala, välj betalningsmetod och behandla betalningen.

2. Välj en metod för att tillhandahålla orderkvittot till kunden och tryck på Klar.

Ordern är inledningsvis markerad som ej distribuerad och kan inte distribueras från POS-appen. Du måste distribuera ordern i din Shopify-admin när du är redo att skicka orderartiklarna till kunden.

Lägg till en Smart Grid-panel

Om du använder åtgärden leverera till kund ofta kan du skapa en genväg till den här funktionen på startskärmen genom att lägga till en panel för den.

Steg:

1. Tryck på Lägg till panel på startskärmen i din Shopify POS-app.

2. Tryck på Åtgärd och tryck sedan på Leverera till kund.

3. Klicka på Klar.

Vanliga frågor

Markeras Leverans till kund-ordrar automatiskt som ej distribuerade?

Ja. Alla varor i en order för leverans till kund är markerade som ej distribuerade.

Kan min varukorg innehålla en blandning av varor som ska levereras och varor som upphämtas i butik?

Nej. Leveransordern skickas till kunden för alla artiklar i ordern. Om du har en kund som behöver några varor skickade och andra upphämtade i butik, måste du skapa två separata transaktioner.

Hur dras lager av vid Leverans till kund-ordrar?

Leverans till kund-ordrar minskar lager baserat på din inställda distributionsprioritet
.

Du har till exempel två platser, plats A (lager) som är topprioriterat och plats B (din detaljhandelsplats). Plats A har 1 skjorta och plats B har 2 skjortor i sina lager. Om du utför en leverans till kund-order omfattande 1 skjorta från plats B, kommer lagerförteckningen att dras från plats A eftersom det är den högst prioriterade platsen.

Leverans till kund-ordrar drar inte av lagernivåer från platser som har ställts in för att förhindra att onlinebeställningar distribueras
.

Kan jag slutföra leverans till kund-ordrar offline?

Leverans till kund-ordrar kräver en onlineanslutning. Du kan inte slutföra ordern om du förlorar internetanslutningen. Om du inte kan ansluta igen måste du avbryta transaktionen och försöka igen när du är online igen.