Skicka varukorgsinformation till kunden

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Med e-postvarukorg för Shopify POS kan du skapa en varukorg och skicka ett e-postmeddelande till din kund som låter dem slutföra sin utcheckning online. E-postmeddelandet innehåller en översikt över kundens varukorg och en länk till din butiks onlinekassa.

Efter att e-postmeddelandet har skickats sparas ordern som ett utkast i Shopify tills dess att kunden klickar på länken och slutför utcheckningen. När kunden har betalat för sin varukorg sparas utkastet som en slutförd order på order-sidan i Shopify.

När du använder e-postvarukorg för Shopify POS på en iOS-enhet kan du se försäljningstillskrivning för e-postvarukorgsordrar Försäljningen tillskrivs den anställde som är inloggad på Shopify POS när e-postmeddelandet med kundvagnen skickas. Du kan spåra anställdas försäljning med rapporten försäljning av personal.

Du kan skicka ett e-postmeddelande för en varukorg endast om du accepterar betalning för hela ordern. Du kan inte acceptera delbetalning personligen och sedan skicka ett e-postmeddelande för varukorgen för att samla in saldot.

Obs! Om du lägger till en betalningsmetod vid utcheckningen inaktiveras alternativet e-postvarukorg tills du tar bort betalningen.

Steg:

1. Från Shopify POS utcheckning, lägg till kundens val av produkter i varukorgen.

2. Valfritt: Anpassa varukorgen efter behov.

3. När du är redo att skicka e-postmeddelandet trycker du på Fler åtgärder

4. Tryck på Skicka varukorg.

5. Ange kundens e-postadress.

OBS! Om du lägger till en kund i kundvagnen, är kundens e-postadress förifylld för dig. Om du anger en annan e-postadress ändras inte kunden som är kopplad till ordern.

1. Valfritt: Ange ett meddelande som kommer att ingå i e-postmeddelandet.
  1. Tryck på Skicka.

Ordern sparas som ett orderutkast i Shopify och kunden får ett e-postmeddelande med e-postvarukorg. E-postmeddelandet innehåller en länk till en kassa där kunden kan betala för sin varukorg. När kunden betalar för sin varukorg, skapas en order i Shopify.