Een bestelling bijwerken

Je kunt notities toevoegen of klanten bijwerken voor bestaande bestellingen.

Een notitie aan je bestelling toevoegen

Opmerkingen bij bestellingen worden weergegeven in het scherm met bestelgegevens en zijn handig als je aanvullende informatie over een bestelling wilt bijvoegen. Je kunt een opmerking toevoegen aan een bestelling om de volgende redenen:

• Je hebt de bestelling terugbetaald of geannuleerd.
  • Je hebt de hele of een deel van de bestelling geruild.
  • Je klant heeft enkele aanvullende vereisten die je wilt vastleggen.
  1. Tik in de Shopify POS-app op de knop en tik vervolgens op Bestellingen.
  2. Tik op een bestelling om het gegevensscherm weer te geven en tik op Notitie toevoegen.
  3. Voer je notitie in en tik op Opslaan.

De opmerking wordt weergegeven in het scherm met bestelgegevens. Je kunt de opmerking bewerken door op Bewerken naast Opmerkingen bij bestellingen te tikken.

De klant voor een bestelling toevoegen, verwijderen of wijzigen

Je kunt de klantgegevens van een POS-bestelling aanpassen.

Als je de klant bij een bestelling wilt wijzigen, moet je de huidige klant verwijderen en vervolgens de juiste klant toevoegen.

Je kunt ook gegevens over de klant bewerken door op de naam van de klant te tikken.

Stappen

1. Tik in de Shopify POS-app op de knop en tik vervolgens op Bestellingen.
  2. Tik op een bestelling om het detailscherm te bekijken.
  3. Pas de bestelling zo nodig aan door een van de volgende dingen te doen:
    • Voeg een klant toe: Verwijder eerst een bestaande klant voor de bestelling, tik dan op Klant toevoegen en zoek een bestaande klant of Voeg nieuwe klant toe en vul de contactgegevens in.
    • Verwijder een klant: Swipe links op de naam van de klant en tik op Verwijderen.
    • Een klant bewerken : Tik op de naam van de klant, bewerk de bijbehorende gegevens en tik vervolgens op Opslaan.

Een bestelling annuleren

Als je een bestelling kunt annuleren, wordt de knop hiervoor weergegeven tot vijftien minuten nadat de bestelling is geplaatst. Na vijftien minuten worden de transacties verwerkt en de betalingen vastgelegd. Je kunt alleen bestellingen met de status Geautoriseerd annuleren. Op geannuleerde bestellingen worden geen transactiekosten in rekening gebracht.

De volgende beperkingen zijn van toepassing op het annuleren van bestellingen:

• Bestellingen annuleren is niet beschikbaar in Duitsland of Italië.
  • Bestellingen met gesplitste betalingen kun je niet annuleren.
  • Bestellingen die met de volgende betaalmethoden worden betaald, kun je niet annuleren:

Stappen:

1. Je kunt een bestelling annuleren bij de checkout of via het scherm Bestellingen:

• Tik bij de checkout op Bestelling annuleren.
    • Tik in het startscherm van de Shopify POS-app op Bestellingen, dan op de bestelling die je wilt annuleren en vervolgens op Annuleren.
  2. Optioneel: Als je een artikel niet naar je voorraad wilt retourneren, tik je op de knop Alle artikelen op deze locatie herbevoorraden en vervolgens op Niet herbevoorraden.

3. Tik op Volgende.

4. Selecteer een reden voor het annuleren van de bestelling.

5. Tik op Bevestigen en verwerken. Als je Goedkeuring manager hebt geactiveerd en niet zelf de manager bent, is het aan de manager om een pincode in te voeren en vervolgens op de pijlknop te tikken om de annulering te bevestigen.

6. Tik op Gereed.