Bonselectie door klant

Als Shop Pay is geactiveerd in je winkel, kun je Bonselectie door klant gebruiken om klantgegevens te verzamelen en klantaccounts in de winkel aan te maken met Shopify POS. Bij het checkout-proces kiezen je klanten hoe ze hun bon willen ontvangen. Als hun gegevens overeenkomen met een Shop-account, worden deze in de checkout weergegeven. Je klanten kunnen er dan voor kiezen de bon in hun Shop-app, via e-mail of sms te ontvangen of om deze te laten afdrukken. Als je klant een digitale bon accepteert, wordt een klantaccount aangemaakt.

Wanneer klanten voor het eerst bij je afrekenen, wordt gevraagd of ze prijs stellen op marketingberichten van jou voordat ze hun bon accepteren. Deze optie heeft standaard dezelfde instelling als bij je bestaande marketinginstellingen voor e-mail en sms.

Vereisten voor het gebruik van Bonselectie door klant

Als je Bonselectie door klant wilt gebruiken, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

• je gebruikt Shopify POS-app 9.4 of hoger;
  • je hebt een klantgerichte display of je kunt je POS naar je klant draaien;
  • je gebruikt Shop Pay;
  • Shopify Payments moet zijn geactiveerd voor je winkel
  • je gebruikt een Shopify-kaartlezer.

Bonselectie door klant instellen

Activeer Bonselectie door klant in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Verkoopkanalen > Point of Sale.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik in de sectie Checkout op Bonselectie door klant.
  4. Op de pagina Bonselectie door klant activeer je deze functie met de schakelaar.
  5. Optioneel: Als je Bonselectie door klant op alle nieuwe locaties wilt gebruiken, vink je de optie Pas deze instelling toe voor nieuwe locaties aan.
  6. Optioneel: Als je Bonselectie door klant op andere locaties wilt gebruiken, klik je op het pictogram voor bewerken in de sectie Locaties.
  7. Klik op Opslaan.

Klantervaring

Wanneer Bonselectie door klant is geactiveerd in Shopify POS, wordt medewerkers gevraagd het Shopify POS-apparaat naar de klant te draaien zodra de betaling is geaccepteerd. Zo kunnen zij kiezen welke soort bon ze willen krijgen. Als je POS-terminal gebruikt, hoef je het apparaat niet te draaien omdat klanten hun keuze kunnen maken op het naar hen gerichte display van POS-terminal.

Als de klant een Shop-account heeft en de gebruikte betaalmethode komt met het account overeen, dan wordt de bon-optie Verzenden naar Shop-app ook weergegeven.

Je klant kan ook Bon via e-mail verzenden, Bon via sms verzenden, Bon afdrukken of Geen bon kiezen. Als je klant een digitale bon kiest, wordt een klantaccount aangemaakt. Klanten krijgen ook de mogelijkheid om toestemming te geven voor de ontvangst van berichten van je bedrijf. Ze kunnen via de schakelaar Meld je aan om nieuws en exclusieve aanbiedingen te ontvangen aangeven dat ze prijs stellen op berichten van jou.

Zie Bonnen in de winkel naar Shop verzenden in het Shop-helpcentrum voor meer informatie over de Shop-ervaring.