Valg av kundekvittering

Hvis du har Shop Pay aktivert i butikken, kan du bruke valg av kundekvittering til å innhente kundeopplysninger og opprette kundekontoer i butikken med Shopify POS. Kunden velger hvordan de vil motta kvitteringen under betalingsprosessen. Hvis informasjonen deres samsvarer med en Shop-konto, vises den i kassen, og kunden kan velge å motta kvitteringen i Shop-appen, på e-post, på SMS eller som en kvitteringsutskrift. Hvis kunden godtar å motta en digital kvittering, opprettes en kundekonto for kunden.

Når en kunde betaler hos deg for første gang, blir de bedt om å velge hvorvidt de ønsker å motta markedsføringskommunikasjon fra deg før de godtar kvitteringen. Som standard er dette alternativet innstilt likt som eksisterende innstillinger for e-post- og SMS-markedsføring.

Krav for bruk av valg av kundekvittering

For å kunne bruke valg av kundekvittering, må du oppfylle følgende krav:

• Du må bruke Shopify POS-appen i versjon 9.4 eller nyere
  • Du må ha en kunderettet skjerm, eller kunne vende POS-systemet mot kunden
  • Du må bruke Shop Pay
  • Shopify Payments må være aktivert i butikken
  • Du må bruke en Shopify-kortleser

Konfigurer valg av kundekvittering

Du må aktivere valg av kundekvittering i Shopify-administrator.

Trinn:

1. Klikk på Salgskanaler > Point of Sale fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Valg av kundekvittering i seksjonen Kasse.
  4. Bruk vekslebryteren for å aktivere valg av kundekvittering på siden for kundekvitteringsvalg.
  5. Valgfritt: Hvis du ønsker at valg av kundekvittering skal brukes ved alle nye lokalisasjoner, velger du Bruk denne innstillingen for nye lokalisasjoner.
  6. Valgfritt: Hvis du ønsker å endre lokalisasjonene valg av kundekvittering brukes ved, kan du klikke på redigeringsikonet i seksjonen Lokalisasjoner.
  7. Klikk på Lagre.

Kundeopplevelse

Når valg av kundekvittering er aktivert i Shopify POS, blir personalet bedt om å vende Shopify POS-enheten mot kunden etter at betalingen er godtatt, slik at de kan velge hvordan de ønsker å motta kvitteringen. Hvis du bruker POS Terminal, trenger du ikke å snu enheten, fordi kvitteringsvalget skjer på den kunderettede skjermen på POS Terminal.

Hvis kunden har en Shop-konto, og betalingsmåten som brukes samsvarer med kontoen deres, vises Send til Shop-appen som et kvitteringsalternativ.

Kunden kan også velge E-postkvittering, Kvittering som tekstmelding, Kvitteringsutskrift eller Ingen kvittering. Hvis kunden velger et digitalt kvitteringsalternativ, opprettes det en kundekonto. Kunden får også muligheten til å registrere seg for å motta kommunikasjon fra virksomheten din. Kundene kan bruke vekslebryteren Registrer deg for å motta nyheter og eksklusive tilbud for å godta kommunikasjon fra deg.

Hvis du vil ha mer informasjon om Shop-opplevelsen, kan du se Send kvitteringer i butikken til Shop i Shop Help Center.