Val av kundkvitto

Om du har Shop Pay aktiverat i din butik så kan du använda Val av kundkvitto för att samla in kundinformation och skapa kundkonton i butiken med Shopify kassasystem. Under betalningsprocessen väljer din kund metod för att acceptera kvittot. Om kundens information matchar ett Shop-konto så visas informationen i kassan och kunden kan välja att acceptera sitt kvitto i Shop-appen, via e-post, via SMS eller att få det utskrivet. Om din kund accepterar ett digitalt kvitto så skapas ett kundkonto för kunden.

När en kund betalar hos dig för första gången så uppmanas han eller hon att acceptera eller avvisa att få marknadsföringskommunikation från dig innan kvittot accepteras. Det här alternativet är som standard inställt på samma sätt som dina befintliga inställningar för e-post och SMS-marknadsföring.

Krav för användning av Val av kundkvitto

Du måste uppfylla följande krav för att kunna använda Val av kundkvitto:

• Du måste använda Shopify kassasystemsapp 9.4 eller senare
  • Du måste ha en kundvänd display eller kunna vända ditt kassasystem mot din kund
  • Du måste använda Shop Pay
  • Shopify Payments måste vara aktiverat i din butik
  • Du måste använda en Shopify-kortläsare

Konfigurera Val av kundkvitto

Du måste aktivera Val av kundkvitto i din Shopify-admin.

Steg:

1. Klicka på Försäljningskanaler > Kassasystem från Shopify-admin.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. I avsnittet Kassa klickar du på Val av kundkvitto.
  4. På sidan Val av kundkvitto använder du växlingsknappen för att aktivera Val av kundkvitto.
  5. Valfritt: Om du vill att Val av kundkvitto ska användas på alla nya platser så väljer du Tillämpa den här inställningen för nya platser.
  6. Valfritt: Om du vill ändra de platser som Val av kundkvitto används på så klickar du på redigera-ikonen i avsnittet Platser.
  7. Klicka på Spara.

Kundupplevelse

När Val av kundkvitto aktiveras i Shopify kassasystem uppmanas personalen att vända Shopifys kassasystemsenhet mot kunden efter att betalningen har accepterats, så att kunden kan välja metod för att få kvittot. Om du använder kassasystemsterminalen behöver du inte vända enheten eftersom kvittovalet sker på kassasystemsterminalens kunddisplay.

Om kunden har ett Shop-konto och betalningsmetoden som används matchar kundens konto så visas Skicka till Shop-appen som ett kvittoalternativ.

Din kund kan också välja E-postkvitto, SMS-kvitto, Skriv ut kvitto eller Inget kvitto. Om din kund väljer ett digitalt kvittoalternativ så skapas ett kundkonto. Kunder får också möjlighet att välja att ta emot kommunikation från ditt företag. Kunder kan använda växlingsknappen Registrera dig för att få nyheter och exklusiva erbjudanden för att acceptera kommunikation från dig.

Se Skicka kvitton i butiken till Shop i Shop-hjälpcentret om du vill ha mer information om Shop-upplevelsen.