Asiakkaan kuitinvalinta

Jos olet aktivoinut Shop Payn kaupassasi, voit käyttää asiakkaan kuitinvalintaa asiakastietojen keräämiseen ja asiakastilien luomiseen kaupassasi Shopify-myyntipisteellä. Maksamisen aikana asiakas valitsee, miten hän haluaa vastaanottaa kuittinsa. Jos asiakkaan tiedot vastaavat jonkin Shop-tilin tietoja, hänen tietonsa näkyvät kassalla, ja asiakas voi valita, haluaako hän vastaanottaa kuitin Shop-sovellukseen, sähköpostitse, tekstiviestillä vai tulosteena. Jos asiakas valitsee digitaalisen kuitin, hänelle luodaan asiakastili.

Kun asiakas maksaa kaupassasi ensimmäistä kertaa, häntä pyydetään ennen kuitin vastaanottamista valitsemaan, haluaako hän saada sinulta markkinointiviestejä. Oletusarvoisesti tämä vaihtoehto on määritetty samalla tavalla kuin nykyiset sähköposti- ja tekstiviestimarkkinoinnin asetuksesi.

Asiakkaan kuitinvalintaa koskevat vaatimukset

Jotta voit käyttää asiakkaan kuitinvalintaa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• sinun on käytettävä Shopify POS -sovelluksen versiota 9.4 tai uudempaa
  • sinulla on oltava asiakkaan suuntaan käännettävä näyttö tai valmius kääntää myyntipisteen laitteisto asiakasta kohti
  • sinun on käytettävä Shop Payta
  • Shopify Paymentsin oltava aktivoituna kaupassasi
  • sinun on käytettävä Shopify-kortinlukijaa.

Asiakkaan kuitinvalinnan määrittäminen

Sinun on aktivoitava asiakkaan kuitinvalinta Shopify adminissa.

Vaiheet:

1. Napsauta Shopify Adminissa Myyntikanavat > Point of Sale.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa Kassa-osiossa Asiakkaan kuitinvalinta.
  4. Aktivoi asiakkaan kuitinvalinta vaihtopainikkeen avulla Asiakkaan kuitinvalinta -sivulla.
  5. Valinnainen: Jos haluat, että asiakkaan kuitinvalintaa käytetään kaikissa uusissa sijainneissa, valitse Sovella tätä asetusta uusiin sijainteihin.
  6. Valinnainen: Jos haluat muuttaa sijainteja, joissa asiakkaan kuitinvalintaa käytetään, klikkaa Sijainnit-osiossa olevaa muokkauskuvaketta.
  7. Klikkaa Tallenna.

Asiakaskokemus

Kun asiakkaan kuitinvalinta on aktivoitu Shopify POS:ssä, työntekijää kehotetaan kääntämään Shopify POS -laite asiakkaan suuntaan maksun hyväksymisen jälkeen, jotta asiakas voi valita, miten hän haluaa saada kuitin. Jos käytät POS Terminal -laitetta, sinun ei tarvitse kääntää laitetta, koska kuitinvalinta tehdään POS Terminalin asiakasnäytössä.

Jos asiakkaalla on Shop-tili ja hänen käyttämänsä maksutapa vastaa tilille määritettyä maksutapaa, kuittivaihtoehtona näkyy Lähetä Shop-sovellukseen.

Asiakkaasi valittavissa ovat myös Sähköpostikuitti, Tekstiviestikuitti, Tulostettu kuitti tai Ei kuittia. Jos asiakas valitsee digitaalisen kuitin, järjestelmä luo asiakastilin. Asiakkaalta pyydetään lupaa yrityksen viestinnän lähettämistä varten. Valitsemalla Rekisteröidy saadaksesi uutisia ja ainutlaatuisia tarjouksia asiakkaat voivat antaa luvan viestinnän lähettämiselle.

Saat lisätietoja Shop-kokemuksesta Shopify Help Centerissä kohdassa Fyysisen kaupan kuittien lähettäminen Shopiin.