Anpassar kvitton

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Du kan anpassa mallen för dina utskrivna kvitton och välja hur många kvitton du vill skriva ut som standard. Du kan inte redigera transaktionsinformationen på utskrivna kvitton.

Om du har medarbetare med POS PIN-koder kan du ta bort deras åtkomst till kvittoanpassningsinställningarna genom att välja alternativet begränsade behörigheter på inställningssidan Personal.

Denna vägledning gäller endast fysiska kvitton från kassasystemsförsäljning inom detaljhandel. Om du vill redigera dina e-post- och SMS-kvitton för kassasystemet går du till inställningarna för Meddelanden i din Shopify-admin och redigerar mallen för Kassasystem och mobila kvitton.

Du kan lägga till en logotyp till dina kvitton från kassasystemskanalen. Du kan lägga till samma logotyp till dina kvitton för alla dina kassasystemsplatser eller ladda upp en separat logotyp för varje plats.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Point of sale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar > Utskrivna kvitton.

5. Under Kvittoinställningar väljer du kassasystemsplatsen från rullgardininsmenyn som du vill lägga till en logotyp för.

6. Klicka på Ladda upp logotyp och klicka sedan på Lägg till bild för att ladda upp en bildfil med en logotyp på 400 px gånger 200 px.

7. Valfritt: Välj en logotypbredd från rullgardinsmenyn.

8. Klicka på Spara och gör sedan något av följande:

• Om du vill använda logotypen på alla kvitton för detaljhandelsplats klickar du på Spara för alla detaljhandelsplatser.
    • Om du bara vill använda logotypen för den plats du valde klickar du på Spara endast för den här platsen.

Du kan ange butiksinformation, till exempel din returpolicy eller din butiks öppettider, i huvudfoten och sidfoten på dina kvitton.

Steg för kassasystemskanal:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. På sidan Appar och försäljningskanaler, klicka på Kassasystem.
  3. Klicka på Öppna försäljningskanal.
  4. Klicka på Inställningar > Utskrivna kvitton.
  5. Gör något av följande på sidan Kvittoinställningar:

• Klicka på Sidhuvudtext för att lägga till ett anpassat sidhuvud till dina kvitton.
    • Klicka på Sidfot att lägga till en kundsidfot till dina kvitton.
  6. Ange din anpassade text och klicka sedan på Spara.

Steg i Shopify POS-app:

1. Tryck på och sedan på Inställningar i Shopify POS-appen.
  2. Tryck på Utskrivna kvitton.
  3. Gör något av följande på sidan Utskrivna kvitton:

• Tryck på Lägg till sidhuvudtext för att lägga till ett anpassat sidhuvud till dina kvitton.
    • Tryck på Lägg till sidfotstext för att lägga till en anpassad sidfot till dina kvitton.
  4. Ange din anpassade text och tryck sedan på Spara.

Lägg till anpassad information till dina kvitton

Du kan anpassa dina kvitton genom att välja den information du vill inkludera. Du kan till exempel inkludera en kvittostreckkod som när den skannas med en 1D- eller 2D-streckkodsläsare eller din enhets kamera öppnar den matchande ordern i Shopify kassasystem.

Du kan anpassa dina kvitton från din Shopify-admin i kassasystemskanalen eller från Shopifys kassasystemsapp. Om du vill göra ändringar på alla dina platser samtidigt måste du göra ändringarna från din Shopify-admin i kassasystemskanalen.

Steg för kassasystemskanal:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. På sidan Appar och försäljningskanaler, klicka på Kassasystem.
  3. Klicka på Öppna försäljningskanal.
  4. Klicka på Inställningar > Utskrivna kvitton.
  5. På sidan Kvittoinställningar klickar du på kryssrutan bredvid någon av följande uppgifter som du vill visa på dina kvitton:

• Visa en olika logotyper per plats
    • Visa platsadress
    • Visa platsens telefonnummer
    • Visa ruta för omsättning
    • Visa lagerhållningsenhet
    • Visa ordinarie pris
    • Visa rabattkod
    • Visa personal som har hanterat säljet
    • Visa personal i kassan
    • Visa orderanteckning
    • Visa kunduppgifter
    • Visa 1D- eller 2D-streckkod
    • Visa anpassad QR-kod
  6. Klicka på Spara.

Steg i Shopify POS-app:

1. Tryck på och sedan på Inställningar i Shopify POS-appen.
  2. Tryck på Utskrivna kvitton.
  3. På sidan Utskrivna kvitton, växla på någon av följande uppgifter som du vill ska ingå på dina kvitton:
    • Visa platsadress
    • Visa platsens telefonnummer
    • Visa ruta för omsättning
    • Visa lagerhållningsenhet
    • Visa ordinarie pris
    • Visa rabattkod
    • Visa personal som har hanterat säljet
    • Visa personal i kassan
    • Visa orderanteckning
    • Visa kunduppgifter
    • Visa 1D- eller 2D-streckkod
    • Visa anpassad QR-kod

Ange standardantal kvittokopior som ska skrivas ut efter en transaktion

Du kan välja att få ett standardantal kvitton utskrivna efter varje genomförd transaktion.

Steg för kassasystemskanal:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. På sidan Appar och försäljningskanaler, klicka på Kassasystem.
  3. Klicka på Öppna försäljningskanal.
  4. Klicka på Inställningar > Utskrivna kvitton.
  5. På sidan Kvittoinställningar klickar du på Antal utskrivna kvitton.
  6. Ange ditt anpassade heltal och klicka sedan på Spara.

Steg i Shopify POS-app:

1. Tryck på och sedan på Inställningar i Shopify POS-appen.
  2. Tryck på Utskrivna kvitton.
  3. På skärmen Utskrivna kvitton, under rubriken Utskriftsalternativ trycker du på Antal utskrivna kvitton.
  4. Ange ditt anpassade heltal och tryck sedan på Spara.