Shopify POS Go

Alleen beschikbaar bij Shopify

De POS Go voor Shopify POS is een alles-in-één mobiel POS-apparaat, gebouwd voor betrouwbare, snelle en eenvoudige verkoop op de vloer. Dit handheldapparaat functioneert als POS-station, barcodescanner en kaartlezer, zodat je eenvoudig transacties kunt verwerken zonder gedoe met extra hardware.

POS Go mobiel POS-apparaat voor Shopify POS

Vereisten

Het volgende is vereist om POS Go te gebruiken:

• Je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten.
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel.
  • een WPA2-wifinetwerk

Waar je de POS Go kunt kopen

De POS Go van Shopify is alleen beschikbaar voor merchants in de Verenigde Staten.

Compatibele hardware

De POS Go is compatibel met wifi- of kabel-LAN-bonprinters die beveiligd zijn met een pincode. Bluetooth wordt niet ondersteund. Bekijk de lijst met ondersteunde bonprinters hier.

De Pos Go opladen

Je kunt de POS Go opladen met de meegeleverde USB-C-kabel. Steek het kleine deel van de USB-connector in de POS Go om de lezer op te laden en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer.

Het duurt 2 tot 3 uur om de POS Go volledig op te laden met een wandadapter. Volledig opgeladen gaat de POS Go tot 80 uur mee in de stand-bymodus.

Het lampje voor de ledindicator van de POS Go heeft de volgende weergave-instellingen:

Statuslampjes op batterijniveau op de POS Go
Led groen Volledig opgeladen
Led blauw (knipperend) Opladen
Led uit 99% - 21% lading
Led geel 20% - 10% lading
Led rood 9% - 1% lading

De POS Go in- en uitschakelen

Druk op de aan/uit-knop om de POS Go in te schakelen. De statuslampjes gaan branden.

De POS Go instellen

1. Laad de POS Go op en schakel deze vervolgens in.

2. Selecteer het land waarin je de POS Go gebruikt.

3. Selecteer het wifi-netwerk. Voer het wachtwoord in, tik op Aanmelden en tik vervolgens op Verbinden. De POS Go controleert automatisch op updates en past deze toe.

Een verkoop verwerken met de POS Go

1. Voeg producten toe aan de winkelwagen van de klant.

2. Optioneel: voeg een klant toe aan de winkelwagen.

3. Tik in het scherm Winkelwagen op Checkout.

4. Laat de klant tikken, swipen of de kaart in de lezer steken.

5. Wanneer de transactie is geslaagd, kan de klant de kaart verwijderen.

6. Kies of je een bon en de bezorgmethode wilt verstrekken.

De geïntegreerde barcodescanner gebruiken

Je kunt producten, bestelbevestigingen en cadeaubonnen scannen met POS Go. Druk op de linker- of rechterscannerknop om de onboard scanner te activeren.

Producten scannen

Houd de linker- of rechterscannerknop op je apparaat ingedrukt en richt deze vervolgens op de barcode die je wilt scannen. Nadat je een barcode hebt gescand, geeft de POS-app de productinformatie weer en voegt die het artikel toe aan de winkelwagen.

Je scant meerdere eenheden van hetzelfde artikel door één barcode meermaals te scannen of door de barcode een keer te scannen en de hoeveelheid handmatig aan te passen met de knoppen + en -.

Controleer de prijs van een artikel door de barcode te scannen, de prijs te bekijken en vervolgens op Winkelwagen leegmaken te tikken om het artikel uit de winkelwagen te verwijderen en de productgegevens te wissen.

Een bestelbevestiging scannen

Scan de barcode op de bestelbevestiging om het scherm met bestellingsgegevens te zien. Je kunt ook op de zoekbalk tikken en een bestelbevestiging scannen om de gegevens te bekijken.

Een cadeaubon scannen om het saldo te controleren

Controleer het saldo van een cadeaubon door de barcode te scannen. De saldogegevenskaart verschijnt op het scherm.

Gebruik een cadeaubon bij de checkout door de betaalmethode Cadeaubon te selecteren en de aanwijzingen op het scherm te volgen.

Automatische updates voor de POS Go

POS Go start elke 24 uur automatisch opnieuw op om aan de PCI-vereisten te voldoen. Momenteel staat dat standaard ingesteld op 2.00 uur, volgens je lokale tijd.

Wanneer het apparaat automatisch of handmatig opnieuw wordt opgestart, is het nodig om een pincode voor medewerkers in te voeren om het apparaat te ontgrendelen voordat er wordt gecontroleerd op software-updates. Als er updates beschikbaar zijn, worden ze automatisch gedownload en geïnstalleerd door het apparaat. Mogelijk krijg je de optie om een update uit te stellen, maar over het algemeen raden we aan om de update te accepteren, zodat je altijd de nieuwste versie gebruikt. Sommige updates kun je uitstellen, maar het is beter om alle software-updates te accepteren zodat je de nieuwste versie hebt.

Als je batterij bijna leeg is of als het apparaat geen verbinding kan maken met je wifinetwerk, geeft POS Go een waarschuwingsscherm weer. Volg de instructies op deze schermen om de update voort te zetten.

Fabrieksinstellingen van de POS Go opnieuw instellen

Het duurt ongeveer 30 minuten om de fabrieksinstellingen volledig opnieuw in te stellen en het apparaat te installeren.

Druk tegelijk op alle drie de knoppen (aan/uit, links scannen, rechts scannen) op het apparaat om de fabrieksinstellingen van de POS Go opnieuw in te stellen en houd deze ongeveer vijf seconden ingedrukt. Er verschijnt een dialoogvenster 'Opnieuw instellen van fabrieksinstellingen bevestigen'.

Als je alle drie de knoppen ongeveer 14 seconden ingedrukt houdt, forceer je het opnieuw instellen van de fabrieksinstellingen van het apparaat.

Nadat je de fabrieksinstellingen van het apparaat opnieuw hebt ingesteld, volg je opnieuw het installatieproces. Configureer de wifiverbinding van het apparaat opnieuw, download de updates en log opnieuw in bij je winkel.

Probleemoplossing en bekende problemen

Als je problemen hebt met je apparaat, probeer je de volgende algemene stappen voor probleemoplossing. Je kunt ook een probleem melden.

POS Go gaat niet aan

Als je POS Go niet reageert wanneer je op de aan/uit-knop drukt om het apparaat uit slaapstand te halen of in te schakelen, is het waarschijnlijk dat de batterij volledig leeg is. Sluit je apparaat een paar uur aan op een stroombron om het te laten opladen. Het wordt aanbevolen om, indien mogelijk, de USB-kabel te gebruiken die samen met je POS Go werd geleverd. Normaal zie je een led oplichten net boven het scherm. Als de led rood is, geeft dit aan dat de batterij bijna leeg is en momenteel wordt opgeladen. Andere kleuren geven aan dat de batterij niet bijna leeg is en wordt opgeladen of volledig opgeladen is. Als je geen led ziet nadat je de POS Go hebt aangesloten en deze nog steeds niet reageert, probeer je een andere oplader. Als je nog steeds geen reactie krijgt, meld je het probleem voor verdere hulp.

Foutbericht 'Kan geen verbinding maken met lezer'

Als je op de aan/uit-knop drukt en je apparaat wordt vergrendeld terwijl je een betaling accepteert, zie je nadat je het apparaat hebt ontgrendeld een foutscherm met het bericht 'Kan geen verbinding maken met lezer'. Tik op Terug naar betalingsopties en selecteer vervolgens de gewenste betaalmethode om het betalingsproces te hervatten.

Foute invoer van pincode bij betaling

Als een klant een kaart met een pincode gebruikt, kan het drie (3) keer invoeren van de verkeerde pincode ertoe leiden dat je POS Go niet meer reageert. De aanbevolen oplossing is om het apparaat te herstarten. Houd de aan/uit-knop 2 tot 3 seconden ingedrukt en tik vervolgens op Herstarten om het apparaat opnieuw op te starten. Nadat je het apparaat opnieuw hebt opgestart en je pincode voor medewerkers hebt ingevoerd, kun je de checkout hervatten.

Mijn probleem is hier niet behandeld

Als met opnieuw opstarten het probleem niet is verholpen, probeer je de fabrieksinstellingen opnieuw in te stellen. Nadat je de fabrieksinstellingen opnieuw hebt ingesteld, volg je opnieuw het installatieproces.

Als je een probleem hebt dat niet kan worden opgelost door het apparaat opnieuw op te starten of de fabrieksinstellingen opnieuw in te stellen, meld je het probleem.

Problemen melden

Als je een probleem hebt met je POS Go of als je ondervindt dat je het apparaat regelmatig opnieuw moet opstarten of instellen om het terug aan de praat te krijgen, meld je het probleem bij Shopify Support.

Open het POS-menu en tik vervolgens op Ondersteuning > Een fout melden. Voeg een korte beschrijving van het probleem toe en tik op Verzenden. Mogelijk neemt Shopify Support contact op om aanvullende informatie te verzamelen.

Als je om welke reden dan ook geen foutenrapport kunt verzenden of als je een dringend probleem hebt, bel je ons op 1-844-688-4796.