Socket Mobile 1D Barcode Scanner

Du kan använda socket Mobile S700 eller CHS 7Ci-streckkodsläsare för att skanna både digitala och tryckta 1D-streckkoder.

Shopify POS - Socket Mobile Barcode Scanner

Socket Mobile S700 och CHS 7Ci är lätta, bärbara streckkodsläsare som ansluts trådlöst till Shopify POS.

Vem är 1D-streckkodsläsaren till för?

Du bör använda streckkodsläsaren Socket Mobile S700 eller CHS 7Ci 1D om du vill lägga till produkter i Shopify POS-varukorgen snabbt utan att bläddra i din katalog för att hitta dem. Du kan även skanna 1D-streckkoden på ett kundkvitto för att snabbt hitta den order som är kopplad till försäljningen.

Läsaren ansluts trådlöst till Shopify POS med Bluetooth, så du kan använda den på marknader, mässor, popup-platser eller i en fysisk butik. Den laddas upp med den medföljande laddningskabeln eller laddningshållaren som båda måste anslutas till ett eluttag. När det är fulladdat kommer läsarens batteri att hålla i upp till 14 timmar (cirka 15 000 skanningar).

Krav

För att kunna använda den här maskinvaran med din Shopify-butik måste du uppfylla följande krav:

• Shopify POS-appen
  • en kompatibel iPad som kör iOS 15 eller högre, en iPhone som kör iOS 15 eller högre, eller en kompatibel Android-enhet som kör version 10 eller högre Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:
Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 15 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller senare
Android Telefon eller surfplatta med officiell Android-version 10.0 eller senare

Shopify kassasystem-appen är bara tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Den är inte tillgänglig för stationära datorer.

Obs! Shopify kassasystem-appen stöder inte beta-operativsystem. Av säkerhetsskäl stöds inte Shopify kassasystem av operativsystem som ändrats genom ”jailbraking”, ”rotning” eller andra liknande tekniker. Vi uppmuntrar starkt alla användare att hålla sina operativsystem uppdaterade för att säkerställa bästa säkerhet för dina data.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller senare och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopify-appen.

Så här aktiverar du Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Köpställen för Socket Mobile 1D-streckkodsläsare

Du kan köpa Socket Mobile 1D streckkodsläsare från Shopifys maskinvaruaffär i länder som stödjer detta.

Parkoppla och anslut din 1D-streckkodsläsare med din iPad eller iPhone

Steg:

1. Gå till dina iPad- eller iPhoneinställningar (inte appinställningarna) och se till att Bluetooth är på.
  2. Slå på streckkodsläsaren genom att hålla ner strömknappen tills skannern piper.
  3. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.
  4. Tryck på Konfigurera maskinvara > Streckkodsläsare.
  5. När dialogrutan Aktivera parkopplingsläge visas kan du skanna streckkoden. Streckkodsläsare piper tre gånger när parkopplingsläget har aktiverats.
  6. Tryck på Visa tillgängliga enheter.
  7. Klicka på streckkodsläsaren när den visas i dialogrutan Välj ett tillbehör (du kanske måste vänta några ögonblick) för att synkronisera och ansluta den.

Om konfigureringen inte lyckas kan du koppla bort streckkodsläsaren och försöka igen.

Så länge streckkodsläsaren fortfarande är synkroniserad med iPad ansluts den automatiskt när den är inom räckvidd.

Synkronisera med en annan iPad, iPhone eller en annan Bluetooth-enhet

Du kan synkronisera din streckkodsläsare med en annan iPad, iPhone eller Bluetooth-enhet.

Steg:

1. Koppla bort streckkodsläsaren.
  2. Synkronisera din streckkodsläsare med en annan iPad eller läs tillverkarens anvisningar för att synkronisera den med en annan Bluetooth-enhet.

Koppla från din streckkodsläsare

Som standard försöker streckkodsläsaren ansluta till den senast synkroniserade enheten. Om du vill använda din streckkodsläsare med en annan Bluetooth-enhet måste du först koppla bort streckkodsläsaren och iPad.

Steg:

1. Slå på streckkodsläsaren.
  2. Tryck och håll in skanningsknappen. Tryck samtidigt på strömbrytaren och håll den intryckt. Släpp båda knapparna när du hör tre ljudsignaler. Din streckkodsläsare stängs av.
  3. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.
  4. Tryck på Hantera ansluten maskinvara.
  5. Tryck på den anslutna streckkodsläsares namn.
  6. Tryck på Glöm skanner.
  7. Gå till inställningarna för din iPad (inte appinställningarna).
  8. Tryck på Bluetooth.
  9. Under Mina enheter trycker du på knappen bredvid Socket-streckkodsläsaren.
  10. Tryck på Glöm den här enheten.
  11. Tryck på Glöm enhet.

Felsökning av 1D-streckkodsläsare

Om du har problem med att skanna streckkoder med Shopify POS och streckkodsläsaren Socket Mobile S700 och eller CHS 7Ci, prova dessa felsökningssteg för att åtgärda problemet:

Kontrollera din skannerkonfiguration

• Använder du rätt streckkodsläsare? De enda 1D-streckkodsläsarna som Shopify POS stöder är Socket Mobile S700 och CHS 7Ci.
  • Är skannern laddad och inom räckvidd för iPad? Kontrollera att skannern är fulladdad och inom räckvidd (100 meter eller mindre).
  • Vilken typ av streckkod skannar du? Den här skannern fungerar bara med 1D-streckkoder. Se till att du använder en streckkodstyp som stöds.

Kontrollera att skannern och din iPad är korrekt synkroniserade

• Visas streckkodsläsaren som Ansluten på skärmen Maskinvaruinställningar för Shopify POS när skannern är påslagen och inom räckvidd? Annars går du till Bluetooth-inställningarna för din iPad och glömmer streckkodsläsaren och synkroniserar den med din iPad igen.
  • Visas streckkodsläsaren i din iPads Bluetooth-inställningar? Se till att din iPads Bluetooth är aktiverad och att streckkodsläsaren visas som Ansluten.
  • När du synkroniserade streckkodsläsaren och iPad, skannade du rätt streckkod i Shopify POS? 2D-streckkoden ställer in streckkodsläsaren på iOS-läge för att fungera med din iPad. Om du inte hörde de tre ljudsignalerna när du skannade streckkoden, eller om du av misstag skannade 2D-streckkoden, är streckkodsläsaren inte i iOS-läge. Koppla bort den och iPad och synkronisera dem sedan igen. Se till att du skannar 2D-streckkoden i Shopify POS och hör de tre ljudsignalerna innan du går vidare till nästa steg.
  • Var streckkodsläsaren synkroniserad med en annan iPad? Streckkodsläsaren kan bara synkroniseras med en iPad åt gången. Koppla bort streckkodsläsaren och den andra iPad och synkronisera sedan skannern med den nya iPad.
  • Har du en dålig Bluetooth-anslutning? Läs Apples råd om hur du minskar Bluetooth-störningar.

Kontrollera dina produkters streckkoder

• Känner streckkodsläsaren igen alla streckkoder? Försök skanna streckkoden på ett närliggande föremål som inte är en av din butiks produkter. Du bör se felmeddelandet Streckkoden kändes inte igen i Shopify kassasystem om streckkodsläsaren är parkopplad korrekt. Om det här felmeddelandet visas kan du fortsätta till nästa steg. Om du inte ser ett felmeddelande kan du koppla bort streckkodsläsaren och din iPad, och sedan parkoppla dem igen.
  • Finns produkten tillgänglig i Shopify kassasystem? Om produkten är dold i Shopify kassasystem fungerar det inte att skanna streckkoden eftersom appen inte läste in produkten. Om felmeddelandet Streckkoden kändes inte igen visas kan du kontrollera produktens tillgänglighetsinställningar i din Shopify-admin.
  • Stämmer streckkodnumret på etiketten överens med produktens streckkodnummer i din Shopify-admin? Om det finns extra nollor i början eller slutet av numret, ta bort dem och försök igen.

Försöker du skanna in lager med streckkodsläsaren?

Du kan inte skanna i lager med Shopify POS. Streckkodsläsaren är till för att snabbt lägga till produkter i varukorgen före kassan.

Streckkodstyper som stöds

Streckkodsläsarna Socket Mobile S700 och CHS 7Ci stöder följande 1D-streckkodstyper:

• Bookland EAN
  • Chinese 2 of 5
  • Codabar (inklusive ISBT 128 bitars sammanlänkning)
  • Code 11, Code 128
  • Code 39
  • Trioptic Code 39
  • Code 39 Full ASCII
  • Code 93
  • Discrete 2 of 5
  • GS1 DataBar (RSS)
  • GS1-128 (UCC-128/EAN-128)
  • ISBN
  • ISBT 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF-14)
  • MSI
  • Standard 2 of 5
  • Telepen
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, UPC-E1, EAN-13, EAN-8, UCC/EAN-128)
  • VIN

Fabriksåterställning

Om felsökningsstegen inte fungerar och du fortfarande har problem med Socket Mobile S700 kan du försöka återställa streckkodsläsaren till dess fabriksinställningar.

Steg:

1. Se till att streckkodsläsaren och iPad inte är synkroniserade.
  2. Slå på streckkodsläsaren igen.
  3. Skanna streckkoden för fabriksåterställning från tillverkarens bruksanvisning.
  4. Synkronisera streckkodsläsaren och iPad igen.