Amazon Pay activeren met Shopify Payments

Amazon Pay met Shopify Payments is een snelle, gemakkelijke en vertrouwde manier voor je klanten om aankopen te doen in je webshop door de betalings- en verzendgegevens te gebruiken die in hun Amazon-accounts zijn opgeslagen.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Amazon Pay met Shopify Payments en je kunt bestellingen die met Amazon Pay zijn gedaan beheren via het Shopify-beheercentrum. Hier vind je meer informatie over beveiligde checkouts van Amazon Pay.

Geschiktheid

Als je Amazon Pay met Shopify Payments wilt gebruiken, moet je in de Verenigde Staten zijn gevestigd, in USD verkopen en Shopify Payments hebben geactiveerd. Zie klantovereenkomst en het beleid van Amazon voor meer informatie over de vereisten.

Amazon Pay activeren met Shopify Payments

Als je Amazon Pay wilt gaan gebruiken, kun je het activeren via Shopify Payments. Voor het gebruik van Amazon Pay met Shopify Payments gelden de volgende criteria voor je winkel:

• Je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten.
  • Je verkoopt in USD.
  • Je hebt Shopify Payments geactiveerd.
  • Je winkel voldoet aan en houdt zich aan de klantovereenkomst en het beleid van Amazon.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. Selecteer Amazon Pay in de sectie Wallets.
  4. Klik op Opslaan.

Nadat je akkoord bent gegaan om je Shopify-winkel toegang te geven tot je Amazon Payments-merchantaccount, verschijnt Amazon Pay als een actieve betalingsprovider in de sectie Shopify Payments.

Je hoeft je Amazon Pay-merchantaccount in Amazon Seller Central niet te gebruiken om nieuwe transacties en rapporten te beheren. Alle nieuwe transacties en verslagen voor Amazon Pay met Shopify Payments worden namelijk beheerd in het Shopify-beheercentrum en vallen onder je Shopify Payments-prijsstelling. Hier vind je meer informatie over Amazon Pay met Shopify Payments.

Amazon Pay-integratie van een externe partij

De Amazon Pay-integratie van een externe partij wordt niet meer ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd als je bedrijf in de Verenigde Staten is gevestigd.

Als je winkel niet in de Verenigde Staten is gevestigd, dan kun je de integratie van Amazon Pay van een externe partij installeren.

Afhankelijk van het Shopify-abonnement van je winkel en je regio, geldt dat wanneer je de Amazon Pay-integratie van een externe partij gebruikt, er voor transacties die via Amazon Pay worden verwerkt transactiekosten van een externe partij in rekening kunnen worden gebracht. Buy with Prime is niet compatibel met de Amazon Pay-integratie van een externe partij.

Wanneer je de integratie van een externe partij gebruikt, word je betaald door Amazon en niet via Shopify Payments.

Lees meer over transactiekosten van externe partijen en hoe je wordt betaald. In het Amazon Pay-helpcentrum kun je terecht voor ondersteuning door Amazon.

Amazon Pay deactiveren met Shopify Payments

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. In de sectie Wallets vink je Amazon Pay uit.
  4. Klik in het dialoogvenster Amazon Pay deactiveren op Deactiveren.
  5. Klik op Opslaan.

Betaald worden

Wanneer je Amazon Pay met Shopify Payments activeert, worden je uitbetalingen voor Amazon Pay-transacties betaald via Shopify Payments. Je krijgt geen uitbetalings- of transactiegegevens meer van Amazon.

Nadat je de betaling hebt vastgelegd voor een bestelling die met Amazon Pay is geplaatst, krijg je de betaling voor je bestelling bij de volgende Shopify Payments-uitbetaling. Je kunt een specifieke uitbetaling bekijken om details van elke transactie te vinden die bij de uitbetaling is inbegrepen. Lees meer over het ontvangen van betalingen via Shopify Payouts.

Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > > Betalingen voor meer informatie over de verwerkingskosten van Amazon Pay die je moet betalen.

Prijzen

Nadat je Amazon Pay met Shopify Payments hebt geactiveerd, zijn je bestaande prijsafspraken met Amazon Pay niet meer van toepassing. Alle Amazon Pay-transacties vallen voortaan onder je Shopify Payments-prijsovereenkomst. Er zijn geen extra kosten voor Amazon Pay-transacties.

Klantervaring

Nadat je Amazon Pay hebt geactiveerd, kunnen in aanmerking komende klanten Amazon Pay gebruiken tijdens de checkout. Het betalingsproces is standaard ingesloten in de checkoutpagina, zodat je klanten hun bestellingen kunnen voltooien zonder je webshop te hoeven verlaten.

Klanten die Amazon Pay selecteren, kunnen het bezorgadres en de betaalgegevens gebruiken die zijn opgeslagen in hun Amazon-account om hun aankoop sneller te laten verlopen. Hun factuur- en bezorgadres worden met Shopify gedeeld. Lees meer over versnelde checkouts.

Claims afhandelen

Claims op Amazon Pay-aankopen die zijn gedaan in het kader van de A-to-z-garantie worden afgehandeld door Amazon. Als je een e-mail over een geschil van Amazon ontvangt, heb je zeven dagen de tijd om direct op de e-mail te reageren of om het verhaalformulier in Amazon Seller Central in te vullen met bewijsmateriaal of vereiste informatie. Je kunt inloggen bij je Amazon Seller-account om informatie over het geschil in te zien.