Kryptovaluta

Kryptovalutor är en form av digital eller virtuell valuta som kan överföras direkt från person till person via internet. Kryptovalutor ger merchants följande fördelar:

• Snabba transaktioner
  • Låga handläggningsavgifter
  • Inga chargebacks
  • Lokala och internationella transaktioner
  • Kan växlas till alla fiatvalutor, exempelvis USD, EUR eller USD.

Kryptovalutor är mer volatila än traditionella valutor. Rådgör med din revisor om det bästa sättet att hantera betalningar med kryptovaluta.

Aktivera en eller flera av följande ytterligare betalningsmetoder från betalningssidan i avsnittet Inställningar i din Shopify-admin för att acceptera kryptovalutor:

• Solana Pay accepterar USDC och erbjuder ett inbyggt lojalitetsprogram för dina kunder. Solana Pay slutför transaktioner på mindre än en sekund. Se dessa installationsinstruktioner för hjälp.

• Crypto.com accepterar över 20 kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum, och Dogecoin. Se dessa konfigurationsinstruktioner för ytterligare hjälp.

• BitPay accepterar 14 kryptovalutor, inklusive bitcoin, bitcoin Lightning, Ethereum och Dogecoin som har avräknats i USD. Se dessa konfigureringsinstruktioner för ytterligare hjälp.

• DePay accepterar token som har liquidity på decentraliserade byten för olika blockkedjor, till exempel Solana, Ethereum, Polygon och Base. DePay är en betalnings-gateway för peer-to-peer-betalning som använder smarta kontrakt för omedelbar konvertering. Se dessa konfigureringsinstruktioner för ytterligare hjälp.

• OpenNode accepterar Bitcoin och Bitcoin Lightning som har avräknats i Bitcoin eller fiatmedel.Se dessa installationsinstruktioner för ytterligare hjälp.

• Strike godkänner Bitcoin Lightning i USD. Se Strikes instruktioner för installation för ytterligare hjälp.

• Lunu accepterar Bitcoin, Ethereum, USDT, USDC, BNB, XRP och TRX som lösts in i USD, EUR, GBP eller över 70 andra fiat-valutor.Lunu ligger i Europa.Se dessa konfigureringsinstruktioner för ytterligare hjälp.

• Bit2Me Commerce accepterar en mängd olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum, Tether med flera.Bit2Me ligger i Spanien och möjliggör omedelbar konvertering till fiat.Se dessa konfigureringsinstruktioner för ytterligare hjälp.

• IBEX Pay accepterar Bitcoin Lightning med kontor i USA, Mexico, El Salvador och Guatemala och löser in efterföljande dag i fiat.Se dessa konfigureringsinstruktioner för ytterligare hjälp.

När du har aktiverat en betalningsmetod som stöder kryptovalutor kan du acceptera alla kryptovalutor som stöds av deras tjänst.

Du kan fortfarande debiteras transaktionsavgifter från tredje part för betalningar som behandlas via dessa gateways. Se din butiks Shopify-plan för de avgifter som debiteras.

Aktivering av en ytterligare gateway påverkar inte dina befintliga gateways. Om du har problem med registrering eller betalningar för en gateway för kryptovaluta kan du kontakta supportkanalen för den kryptovaluta-gatewayen.

På grund av längre inlösningstider kan transaktioner med kryptovaluta leda till överförsäljning vid blixtreor. Använd en direktbetalningsmetod som Shopify Payments för bästa möjliga blixtrea-prestanda.

Det finns inga automatiska återbetalningar för betalningar med kryptovaluta via Shopify. Du måste återbetala betalningar manuellt via din betalnings-gateway.