Aktivera ytterligare betalningsmetoder

Du kan ge dina kunder fler betalningsalternativ i kassan genom att aktivera ytterligare betalningsmetoder i din Shopify-butik.

Aktivera ytterligare betalningsmetoder

När du har aktiverat ytterligare en betalningsmetod kommer dina kunder att kunna använda den i kassan.

Appar för ytterligare betalningsmetoder

Utöver de inbyggda betalningsmetoderna så kan du även installera ytterligare betalningsleverantörer som appar från avsnittet Betalningar i din Shopify-admins Inställningar. Innan du kan använda dessa appar måste du dock konfigurera och aktivera dem.

För att hålla information synkroniserad mellan Shopify och vissa ytterligare betalningsleverantörer kan aktiviteten på ordrar som väntar på betalning vara begränsad.

Installera en app för ytterligare betalningsmetod

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Lägg till betalningsmetoder i avsnittet Betalningsmetoder som stöds.
  3. Sök och välj efter betalningsmetoder eller efter leverantör.
  4. Välj en leverantör från sökresultaten och klicka sedan på Aktivera.
  5. Klicka på Installera app för att installera appen med ytterligare betalningsmetod.

Konfigurera och aktivera din app för ytterligare betalningsmetod

Du måste konfigurera och sedan aktivera din app med ytterligare betalningsmetod innan du kan använda den. Varje app med ytterligare betalningsmetod har sina egna krav för autentisering och konfiguration, men vanligtvis blir du ombedd att logga in eller skapa ett konto hos betalningsleverantören. När du har aktiverat appen med ytterligare betalningsmetod visas betalningsmetoden i kassan.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Lägg till betalningsmetoder i avsnittet Betalningsmetoder som stöds.
  3. Sök och välj efter betalningsmetoder eller efter leverantör.
  4. Välj en leverantör från sökresultaten och klicka sedan på Aktivera.
  5. Klicka på Hantera.
  6. Du omdirigeras till betalningsleverantörens app där du kan ansluta ditt externa konto.
  7. När konfigureringen har slutförts klickar du på Aktivera.