Konfiguration af dine lokationer

Hvor mange lokationer du maksimalt kan have, afhænger af dit abonnement:

• Shopify Lite – 3
  • Basic Shopify – 4
  • Shopify – 5
  • Advanced Shopify – 8
  • Shopify Plus – 20 (kontakt Plus-support, hvis du har brug for mere end 20 lokationer).

Apps, som opdaterer lagerbeholdningen eller behandler ordrer for dig, opfattes som lokationer, men de tæller ikke med i disse begrænsninger. Når du føjer en sådan app til din butik, eller når du første gang aktiverer lokationer, tilføjes appen normalt som en lokation.

Oprettelse og redigering af lokationer

Fremgangsmåde:

Når du opretter en lokation, tilføjes den nederst på din liste over prioritering af behandlinger.

Angiv lokationer til behandling af ordrer

Hvis du har mere end én aktiv lokation, skal du angive, hvordan du vil behandle onlineordrer. Du kan konfigurere ordrebehandling for dine lokationer på flere måder:

• Hvis du vil behandle alle varerne i en onlineordre fra en enkelt lokation, skal du gøre denne lokation til din standardlokation og forhindre andre lokationer i at behandle onlineordrer
  • Hvis du vil behandle varer i onlineordrer fra én primær lokation med sekundær behandling fra andre lokationer, hvis produktet ikke er på lager på den primære lokation, kan du konfigurere prioriteringen af lokationer til behandling af ordrer. Sørg for, at vælge Behandl onlineordrer fra denne lokation for alle de lokationer, du vil behandle fra.
  • Hvis du vil tilpasse, hvilke lokationer der behandler ordrer, baseret på ordrens lokation og produkter, kan du aktivere levering med flere oprindelser for at anvende leveringsprofiler.
  • Hvis du bruger en app til dropshipping- eller en distributionstjeneste, behøver du ikke at foretage ændringer af dine lokationer eller din standardlokation. Standardadressen for din butik angives som din standardlokation. Din standardadresse bruges ikke af dropshippingappen eller distributionstjenesten, og den vises ikke for dine kunder.

Køb i fysiske butikker, som gennemføres ved hjælp af Shopify POS, bruger den disponible lagerbeholdning fra den lokation, hvor salget gennemføres. Hvis de afgivne ordrer skal sendes til kundens adresse, bruger de lagerbeholdning baseret på din konfiguration af onlineordrer og ikke på butikkens lokation.

Angiv lokationer for prioritering af ordrebehandling

Når ordrer afgives via en onlinesalgskanal, tildeles de en lokation, som de skal behandles fra. Denne lokation baseres på din prioritetsliste og den disponible lagerbeholdning. Hvis en enkelt lokation kan behandle hele ordren, tages lagerbeholdningen fra den pågældende lokation. Hvis der ikke er nogen lokationer, der kan behandle hele ordren, oversælges produktet af den lokation, der har den højeste prioritet. Oversalg sker, når du sælger flere af et produkt end det antal af produktet, du har på lager på den pågældende lokation.

Forestil dig f.eks., at du har to lokationer: lokation A med topprioritet og lokation B som anden prioritet. Lokation A har 1 skjorte, og lokation B har 2 skjorter. Hvis du modtager en ordre på 2 skjorter, behandle lokation B den. Hvis du modtager en ordre på 3 skjorter, vil lokation A oversælge skjorten og ende med en lagerbeholdning på 2.

Du kan ændre den lokation, du behandler fra, på siden Ordrer.

Fremgangsmåde:

Skift standardlokationen

Hvis du ikke aktiverer levering med flere oprindelser, beregnes dine leveringspriser ud fra den lokation, du angiver som Standard.

Du kan angive enhver af dine aktive lokationer som din standardlokation. Apps og deaktiverede lokationer kan ikke angives som din standardlokation.

Hvis du ændrer din Standardlokation til en lokation, hvor et transportfirma ikke understøttes, skjules priserne for det pågældende transportfirma ved betaling. Hvis du f.eks. angiver din standardlokation til en adresse i USA, vises priserne for Canada Post ikke ved betaling.

Priserne for køb af fragtlabels i Shopify-administratoren beregnes ud fra lokationen for behandling, ikke ud fra din butiks standardlokation.

Fremgangsmåde:

Sådan forhindres en lokation i at behandle onlineordrer

Nogle virksomheder har lokationer, som kun har lagerbeholdning til personligt salg, eller lokationer, der kun er opbevaringslager. Hvis onlineordrer blokeres for en eller flere lokationer, hjælper det med at forhindre, at ordrer fra salgskanaler som f.eks. Webshop, Amazon og Facebook Shop ikke bruger lagerbeholdning fra disse lokationer.

Hvis en lokation forhindres i at behandle onlineordrer, fjernes alle varer, der er tildelt til lokationen, fra et produkts onlineantal. Et produkts onlinetal vises på siden Lager, og dette tal vises til dine kunder, hvis du vælger at vise lagerniveauer i din webshop.

Hvis en lokation forhindres i at behandle onlineordrer, forhindrer det også, at Shopify POS-ordrer til levering hos kunder bruger denne lagerbeholdning fra disse lokationer.

Lokationens lagerbeholdning kan stadig bruges til at behandle ordrekladder og ordrer fra andre salgskanaler. Kontrollér salgskanalerne for at se, om de følger din butiks lagerpolitikker, når de opretter ordrer.

Fremgangsmåde:

Deaktivere og genaktivere lokationer

Du kan deaktivere en lokation midlertidigt eller permanent, hvis du ikke vil sælge, behandle eller lagerføre dine varer på denne lokation.

Når du deaktiverer en lokation, vises den ikke længere i filtre og menuer. Du kan ikke længere administrere eller overføre lagerbeholdning på lokationen, og du kan ikke bruge den som din standardlokation. Du skal altid have mindst én aktiv lokation.

Deaktiverede lokationer tæller ikke med i din lokationsgrænse.

Du kan ikke deaktivere en lokation, som er en privat app eller en tredjepartsapp. Fjern appen i stedet.

Du kan ikke deaktivere den lokation, der aktuelt er angivet som din Standardlokation. Du skal først ændre standardlokationen til en anden lokation.

Inden du deaktiverer en lokation, skal du fuldføre alle ordrer og overførsler, der er tildelt til den, og derefter skal du tildele dem til en anden lokation. Hvis du ikke gør det, vil du blive bedt om at behandle ordrerne og omfordele lagerantallene.

Hvis lokationen har POS Pro-abonnementsordningen, skal du ændre lokationens abonnement til POS Lite, før du kan deaktivere den.

Fremgangsmåde:

Hvis du vil genaktivere lokationen, skal du gennemgå de samme trin, men klikke på Genaktiver lokation.

Slet lokationer

Hvis du ikke længere ønsker at sælge fra, behandle fra eller opbevare lagerbeholdning på en lokation, kan du slette den permanent.

Historiske data gemmes til rapporteringsformål.

Du skal deaktivere en lokation, før du kan slette den.