Klantmetavelden in Shopify POS

Je kunt klantmetavelden in het Shopify-beheercentrum maken en daarna toevoegen of verwijderen in je Shopify POS. In de Shopify POS-app worden alleen gepinde klantmetavelden weergegeven en deze zijn alleen beschikbaar op POS Pro-locaties.

Klantmetavelden kunnen worden gebruikt om klantspecificaties en andere klantgegevens op te slaan. Dit geeft jou en je medewerkers één referentie voor al je klantgegevens.

Metavelden kunnen worden aangepast aan de behoeften van je winkel. Als je bijvoorbeeld kortingen geeft op de verjaardagen van je klanten, kun je een Birthday-metaveld maken, zodat medewerkers weten wanneer ze kortingen moeten geven. Als je een gedifferentieerd loyaliteitsprogramma hebt, kun je het metaveld Loyalty status van je loyaliteitsplatform pinnen om te kunnen volgen op welk niveau je klant zich bevindt.

Aandachtspunten bij het gebruik van metavelden van klanten in Shopify POS

Lees de volgende aandachtspunten voordat je klantmetavelden in Shopify POS gaat gebruiken:

• Er worden maximaal 20 gepinde klantmetavelden weergegeven op de pagina met klantgegevens.
  • Apps van derden hebben lees- of schrijftoegang nodig om metavelden in de Shopify POS-app weer te geven.
  • Voor het bekijken en bewerken van metavelden hebben je medewerkers de machtigingen Klant toevoegen en Klant beheren in het Shopify POS-kanaal in het Shopify-beheercentrum nodig.

De volgende metaveldtypen worden niet weergegeven in Shopify POS:

• JSON
  • Tekst met opmaak
  • Pagina
  • Gemengde verwijzingen
  • Collecties
  • Metaobjecten

Klantmetavelden bekijken

Je kunt metavelden bekijken in de Shopify POS-app. Hiervoor heb je een internetverbinding nodig.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Klanten in de navigatiebalk.
  2. Als je de klant wil zoeken voor wie je metavelden wil bekijken, tik je op het vergrootglaspictogram en typ je de gewenste naam in de zoekbalk. Je kunt ook zoeken in de lijst Alle klanten.
  3. Tik naast de klantnaam op het i-pictogram om het scherm met klantgegevens te bekijken.
  4. Tik naast de kop Klantmetavelden op Alles bekijken.

Klantmetavelden toevoegen

Je kunt klantmetavelden toevoegen aan bestaande en nieuwe klantprofielen in de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Klanten in de navigatiebalk.
  2. Voeg klantmetavelden toe aan een bestaand of nieuw klantprofiel:

• Als je metavelden aan een bestaand klantprofiel wil toevoegen, typ je de naam of het e-mailadres van de klant in de zoekbalk en tik je op de klant.
    • Als je metavelden aan een nieuw klantprofiel wil toevoegen, tik je op het pictogram '+' en voeg je de gegevens van de klant toe.
  3. Tik in de sectie Metavelden op Alles bekijken.

4. Tik op het metaveld om de lijst met metaveldopties te openen. Als je metaveld cijfers vereist, zoals een verjaardag of een btw-nummer, wordt een cijfertoetsenblok weergegeven.

5. Tik op Opslaan.

Klantmetavelden verwijderen

Je kunt klantmetavelden verwijderen uit klantprofielen in de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Klanten in de navigatiebalk.
  2. Typ in de zoekbalk de naam van de klant van wie je de klantmetavelden wil verwijderen.
  3. Tik in de zoekresultaten op de klant.
  4. Tik in de sectie Metavelden op Alles bekijken.
  5. Tik op het metaveld dat je wil verwijderen en tik daarna op de backspace op je toetsenbord totdat het tekstveld leeg is.
  6. Tik op Opslaan.
Zat het antwoord dat je zocht er niet bij? Wij helpen je graag verder.