Workflows beheren in Shopify Flow

Workflows kunnen worden gekopieerd, geïmporteerd, verwijderd of geëxporteerd om met andere merchants te delen of om een back-up te maken.

Een workflow kopiëren

Workflows kunnen in je winkel worden gekopieerd om een back-up te maken of om een bestaande workflow te bewerken.

Stappen:

  1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op ... naast de workflow die je wilt kopiëren.
  3. Klik op Workflow kopiëren.
  4. Voer een nieuwe naam in voor de kopie.
  5. Klik op Workflow kopiëren.

Een workflow exporteren

Workflows kunnen worden geëxporteerd om met andere merchants te delen of om een back-up te maken. Voordat je een workflow exporteert om met anderen te delen, zorg je ervoor dat je identificerende of gevoelige gegevens, zoals e-mailadressen of andere contactgegevens, verwijdert. De workflow wordt geëxporteerd als een .flow via je browser.

Stappen:

  1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Selecteer de workflows die je wilt exporteren.
  3. Klik op Workflows exporteren.

Een workflow importeren

Workflows kunnen worden geïmporteerd van andere merchants of uit een back-upkopie. Voordat je een workflow inschakelt die niet door je organisatie is aangemaakt, controleer je het volgende:

  • E-mail- en berichtenadressen hebben nu de juiste bestemmingen gekregen.
  • Berichttekst komt overeen met de stijl en stijl van je bedrijf.
  • Acties die berichtenservices gebruiken die niet door je organisatie worden gebruikt, worden vervangen door acties die een e-mail verzenden.

Stappen:

  1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op Importeren.
  3. Klik op Bestanden toevoegen of sleep een .flow van je desktop naar het vak Workflow importeren.
  4. Optioneel: klik op Voorbeeld van workflows bekijken om workflows te bekijken voordat je ze importeert.
  5. Klik op Importeren.

Een workflow verwijderen

Workflows die je niet meer nodig hebt, kun je verwijderen. Eenmaal verwijderde workflows kun je niet meer terughalen. Als je denkt in de toekomst misschien een kopie van een workflow nodig te hebben, exporteer je een kopievan de workflow voordat je deze verwijdert.

Alleen inactieve workflows kunnen worden verwijderd. Als je een actieve workflow wilt verwijderen, deactiveer je deze eerst door op de workflow te klikken en vervolgens op Uitschakelen te klikken.

Stappen:

  1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Selecteer de workflows die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Workflows verwijderen.

Klaar om te beginnen met verkopen met Shopify?

Probeer het gratis