Themacode bewerken

Je kunt je themacode bewerken om gedetailleerde wijzigingen aan uw online winkel aan te brengen. De meeste bestanden die deel uitmaken van een thema bevatten Liquid, de sjabloontaal van Shopify. Themabestanden bevatten ook HTML, CSS en JavaScript. Bewerk de code voor een thema alleen als u HTML en CSS kent en een basiskennis hebt van Liquid.

Voordat je het thema aanpast

Voordat u het thema aanpast, is het een goed idee om de volgende taken uit te voeren:

De themacode bewerken

Je kunt de code voor uw thema bewerken.

Stappen:

1. Klik op Acties > Code bewerken.

De code-editor toont een map met themabestanden aan de linkerkant en een ruimte om de bestanden te bekijken en te bewerken aan de rechterkant:

De code-editorpagina

Je kunt de code-editor uitvouwen om het scherm te vullen door op het pictogram voor uitvouwen te klikken:

Het pictogram voor uitvouwen

Je kunt de pagina weer normaal weergeven door op het pictogram voor samenvouwen te klikken:

Het pictogram voor samenvouwen

Wanneer u op een bestand in de map aan de linkerkant klikt, wordt dit in de code-editor geopend. Je kunt meerdere bestanden tegelijk openen en bewerken. Alle bestanden die u wijzigt, hebben een paarse stip naast de bestandsnaam:

De map met themabestanden met een paarse stip naast de bestanden die zijn gewijzigd

Dit kan je helpen bij te houden waar je wijzigingen hebt aangebracht.

Als u wijzigingen in een bestand wilt terugdraaien nadat u op Opslaan hebt geklikt, opent u het bestand en klikt u op Oudere versies. Een vervolgkeuzemenu toont de datum en tijd voor iedere keer dat u hebt opgeslagen. Selecteer de versie die u wilt herstellen, en klik op Opslaan.

Het vervolgkeuzemenu Oudere versies

Wanneer de code-editor is uitgebreid tot volledig scherm, kunt u het editor-kleurenschema veranderen van Licht naar Donker en omgekeerd door op de knoppen onder aan de pagina te klikken:

De code-editor die wordt weergegeven met het donkere kleurenschema

Zie The Power of the Dark Side: Dark User Interfaces op de Shopify Partners Blog voor informatie over de voordelen van het gebruik van de donkere editor.

Zelfstudies voor het aanpassen van themacode

Met de zelfstudies voor het aanpassen van themacode leert je hoe je wijzigingen in je online winkel aanbrengt. De zelfstudies zijn geordend op basis van het type pagina of functie dat wordt gewijzigd.

Hulp bij aanpassingen

Als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van uw thema, kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar van uw thema voor ondersteuning.

Zie Aanvullende bronnen voor ondersteuning van thema's om te zien welke andere bronnen beschikbaar zijn om je te helpen bij het aanpassen van thema's.