Om Shopifys affiliateprogram

Shopifys affiliateprogram omfattar entreprenörer, utbildare, influencers och innehållsskapare som inspirerar och undervisar publiken om entreprenörskap med Shopify. Det inkluderar även andra som hänvisar sin entreprenörsgrupp till Shopify. Programmet är gratis att gå med hjälper dig att göra förtjänst via dina målgrupper och få provision från varje ny Shopify handlar-hänvisning. Som en affiliate kan du få provision för varje användare som registrerar sig för en betald plan med din unika affiliate-spårningslänk.

För att ansöka om Shopifys Affiliate Program måste du uppfylla följande krav:

• Du äger och driver en aktiv webbplats
  • Du har en etablerad publik
  • Du skapar originalinnehåll, som onlinekurser, blogginlägg, videoklipp eller guider
  • Du har erfarenhet av handel, entreprenörskap, Shopify eller andra e-handelsplattformar
  • Du har läst villkoren för Shopifys marknadsföringsprogram för affiliates

Vad är Impact?

Impact är den betrodda tredjepartsplattformen för affiliatespårning som är värd för Shopifys affiliateprogram. Impact ger Shopify-affiliates spårning från tredje part, rapportering i realtid och månatliga provisioner.

Jag har redan godkänts för Shopifys affiliateprogram via mitt Shopify partnerkonto. Behöver jag ansöka igen genom Impact?

Ja, migreringen kommer inte att ske automatiskt eftersom det här är ett helt nytt affiliateprogram. Du måste aktivt registrera dig för Impact och byta alla befintliga hänvisningslänkar innan den 30 juni 2022 för att fortsätta tjäna pengar via Shopifys Affiliate-program. För mer information och för att gå igenom några vanliga frågor, se vägledningen Introduktion till Impact.

Hur vet jag om min ansökan godkänns?

Shopify granskar din ansökan noggrant. Om din ansökan godkänns får du ett e-postmeddelande som bekräftar ditt godkännande och nästa steg för hur du kommer igång. I de flesta fall behandlas ansökningar till Shopifys Affiliate Program inom fem arbetsdagar.

På grund av den stora mängden inlämningar kan vi inte ge feedback på ansökningar som avslås.

Hur spåras hänvisningar?

När du har accepterats i Shopifys Affiliate-program blir du ombedd att logga in på Impact och skapa din hänvisningslänk. Använd din hänvisningslänk för att dirigera din målgrupp till en Shopify-landningssida och för att få en provision för varje kvalificerad hänvisning.

Hur mycket kan jag tjäna som en affiliate?

En Shopify Affiliate tjänar pengar baserat på hänvisningar. Intäkterna varierar beroende på var de handlare du hänvisar befinner sig. Se Shopify Affiliate-intäkter för mer information.

Hur får jag betalt?

Shopifys affiliateprogram använder Impact för att utfärda betalningar. Det krävs ett saldo på minst 10 USD (eller den ungefärliga motsvarigheten i din lokala valuta) innan du kan ta ut ditt kontosaldo. Så snart du har nått det minimala saldobeloppet kan du ta ut ditt kontosaldo och skicka det till ditt bankkonto eller PayPal-konto. Affiliates kan välja att få betalt när saldot når ett visst belopp eller varannan vecka.

Vilken information kan jag spåra om de handlare jag hänvisar till?

Impact möjliggör för partners att spåra sina resultat baserat på en rad olika datapunkter. Om du vill visa alla tillgängliga rapporter loggar du in på ditt Impact-konto och väljer Rapporter från navigeringsfältet högst upp och klickar sedan på Alla rapporter.

Vilka är Shopifys varumärkesriktlinjer?

Kolla in Shopifys varumärkesriktlinjer och se till att du använder varumärkesriktlinjerna korrekt. Genom att använda våra varumärkestillgångar anger du att du har accepterat Shopifys riktlinjer för varumärkesanvändning och att du är införstådd med att en överträdelse av riktlinjerna leder till att ditt avtal med Shopify avslutas, genom ditt Impact-konto.