Testkörningar av funktion

Med testkörningar av funktioner kan du aktivera kommande Shopify-funktioner i specifika butiker i din organisation innan funktionen släpps till alla Shopify-butiker. Detta gör att du kan testa och uppdatera alla arbetsflöden och API-integrationer som kan behöva justeras på grund av den nya funktionen, så att du är redo när funktionen släpps till alla dina butiker.

Klicka på Inställningar och sedan på Testkörningar av funktion i avsnittet Organisation för att komma åt testkörningar av funktion i din Shopify-admin.

En lista över funktioner visas med tidslinjer över automatisk lansering och antalet butiker som funktionen är aktiv på.

Tillstånd

Det är som standard organisationsägaren som har behörighet till testkörningar av funktion. Organisationsägaren kan tilldela personal i organisationen behörighet till testkörningar av funktion.

Läs mer om hur du hanterar användare i organisationsinställningarna.

Aviseringar

När en funktion släpps till testkörningar av funktion så får du ett e-postmeddelande med information om funktionen. Du kan hantera vilka butiker du vill aktivera funktionen för.

Om det är problem med att aktivera funktioner i dina butiker så får du ett e-postmeddelande.

Aktivera funktioner

Du kan aktivera funktioner för alla butiker samtidigt eller i enskilda butiker efter behov.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Testkörningar av funktioner i avsnittet Organisation.
  3. Bredvid funktionen som du vill aktivera så klickar du på Aktivera funktion i butiker.
  4. I dialogrutan visas en lista över dina butiker. Du kan filtrera efter utvecklings- eller produktionsbutiker. Du kan slutföra följande åtgärder:

• Växla Aktivera automatiskt i alla framtida butiker till att automatiskt aktivera funktionen i alla dina nya butiker.
    • Markera kryssrutan Butiker för att välja alla butiker i den aktuella vyn eller i hela organisationen.
    • Markera en kryssruta intill ett butiksnamn för att välja de enskilda butikerna. Du kan välja hur många butiker du vill.
  5. Klicka på Spara.

Inaktivera funktioner

Du kan inaktivera funktioner för dina butiker.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Testkörningar av funktioner i avsnittet Organisation.
  3. Klicka på Hantera bredvid funktionen som du vill inaktivera.
  4. Avmarkera butiker för att inaktivera funktionen.
  5. Klicka på Spara.

Hantera lanseringsdatum

Varje funktion kommer att släppas senast ett specifikt datum, men du har viss flexibilitet före det datumet. Du kan redigera tidslinjen för automatisk lansering till vilken tidpunkt som helst före det datum då funktionen måste släppas.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Testkörningar av funktioner i avsnittet Organisation.
  3. Klicka på pennikonen i funktionens tidslinjeavsnitt.
  4. Välj ett nytt datum från kalenderväljaren.