App-machtigingen en persoonlijke gegevens

Machtigingen bepalen welke soorten informatie uit je winkel een app mag openen of wijzigen voor de functies die de app uitvoert.

Persoonsgegevens verwijst naar alle gegevens, zelfstandig of gecombineerd, aan de hand waarvan een individu uniek kan worden geïdentificeerd. Apps die je installeert vanuit de Shopify App Store kunnen toegang hebben tot verschillende soorten persoonsgegevens wanneer de apps informatie gebruiken over je winkel, klanten, bestellingen of andere zakelijke gegevens.

Elke app die je installeert, heeft toegang tot persoonsgegevens van je Shopify-account, inclusief je contactgegevens en locatie.

Afhankelijk van de functie die de app uitvoert, kan deze extra soorten gegevens vereisen. Een app die bijvoorbeeld bestellingen beheert of uitvoert, heeft toegang nodig tot bestelgegevens van de klant, inclusief persoonsgegevens zoals adressen en andere contactgegevens.

Je kunt de toegang tot gegevens intrekken door de app te verwijderen. Er wordt dan een aanvraag naar de ontwikkelaar gestuurd (na 48 uur) om alle persoonsgegevens van klanten te wissen die in de app zijn verzameld. Als je een aanvraag indient om de persoonsgegevens van een individuele klant uit je winkel te wissen, wordt deze aanvraag verzonden naar elke app die je hebt geïnstalleerd en waarin mogelijk gegevens van de klant zijn vastgelegd. Als je wilt controleren of de gevraagde gegevens inderdaad zijn verwijderd, vraag je dit rechtstreeks aan de ontwikkelaar van de app zelf. Tijdens de installatie van een app kun je controleren welke machtigingen de app heeft en het type persoonsgegevens dat via de app wordt geraadpleegd. Daarna kun je de installatie bevestigen. Na installatie kun je de machtigingsgegevens controleren op de pagina Apps > Over.

Er zijn vier soorten persoonsgegevens die voor een app toegankelijk zijn:

• Persoonlijke gegevens van klanten, waaronder contactgegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres. Apps die zich bezighouden met bestellingen, uitvoering of verzending hebben ook toegang nodig tot locatiegegevens (zoals IP-adres en geolocatie) en informatie over gebruikersagenten (zoals browser en besturingssysteem).
  • Persoonlijke gegevens van de eigenaar van een Shopify-winkel, inclusief alle contactgegevens van de winkeleigenaar, zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en adressen van alle locaties.
  • Persoonlijke gegevens van medewerkers, die alle contactgegevens voor medewerkers bevatten, inclusief naam, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Persoonlijke gegevens van contentproviders, waaronder informatie over schrijvers van blogs of mensen die reageren op een blog (inclusief e-mailadres en IP-adres) en informatie over gebruikersagenten (zoals browser en besturingssysteem).

Wanneer je een app installeert die gegevens uit bestellingen gebruikt, kan de app toestemming vragen om toegang te krijgen tot recente bestellingen of alle bestellingen. Een app met toestemming om toegang te krijgen tot recente bestellingen, heeft alleen toegang tot gegevens van de afgelopen zestig dagen bestellingen. Een app met toestemming om toegang te krijgen tot alle bestellingen, heeft toegang tot gegevens van eerdere en toekomstige bestellingen. Shopify beoordeelt de apps die toegang vragen tot alle bestellingen om er zeker van te zijn dat de gegevens vereist zijn om de app te laten werken.

Als je informatie wilt over hoe een app gegevens benadert, gebruikt en wist, neem contact op met de app-ontwikkelaar of bekijk de app-vermelding in de Shopify App Store voor een koppeling naar het privacybeleid.