Maksut

Markkina-asetuksiin sisältyy maksukortti, joka näyttää kelvolliset paikalliset maksutavat, sekä linkki maksuasetuksiin, joissa voit ottaa käyttöön ja mukauttaa erilaisia maksutapoja.

Shopify Payments ja muut maksuntarjoajat

Vain kaupat, joiden ensisijaisena maksuportaalina on Shopify Payments, voivat käsitellä maksuja asiakkaan paikallisessa valuutassa. Yhteensopivia monivaluuttaisia maksutapoja ovat:

• Shopify Payments -luottokorttimaksut
  • Shop Pay
  • Apple Pay ja Google Pay
  • Paypal Express

Jos asiakkaasi valitsee paikallisen valuutan ja valitsee toisen maksupalveluntarjoajan maksuvaihtoehdon, asiakkaan maksama hinta muunnetaan kauppasi valuutaksi. Tämän seurauksena asiakkaan maksama hinta voi olla suurempi kuin kauppasi valuutassa oleva tuotteen hinta.

Esimerkki: kaupan valuutta on USD, ja myyt T-paidan hintaan 10 USD. Asiakas päättää katsella kauppaasi euroissa, joissa T-paidan hinta on 8,90 EUR. Jos asiakas maksaa käyttämällä jotakin muuta maksupalveluntarjoajaa kuin Shopify Paymentsiä, T-paidan hinta muunnetaan euroista Yhdysvaltain dollareiksi, ja asiakkaasi saattaa maksaa T-paidasta enemmän kuin 10 Yhdysvaltain dollaria. Valuuttakonversiomaksuja ei peritä, kun valuutta muunnetaan Yhdysvaltain dollareista euroiksi, eikä Tilaus -sivu osoita, että tilaus on monivaluuttainen tilaus.

Jos asiakas maksaa käyttämällä yhteensopivaa palvelua, hänen maksunsa käsitellään paikallisessa valuutassaan. Esimerkiksi:

(Tuotteen hinta x valuutanmuuntokurssi) + valuutanmuuntomaksu

(10,00 USD x 0,867519) + 1,5 % = 8,81 EUR

Jos olet ottanut pyöristyssäännöt käyttöön, Shopify pyöristää kokonaissumman ja asiakkaasi maksaa yhteensä 8,90 EUR.

Paikalliset maksutavat

Kun markkinoilla on maa, joka on kelvollinen yhteen tai useampaan paikalliseen maksutapaan, markkina-asetuksissasi näkyy maksukortti, jossa ovat käytettävissä olevat paikalliset maksutavat. Sinulla voi esimerkiksi olla Euroopan-markkina, johon kuuluu vain Belgia. Tällöin maksukortissa on käytettävissä Bancontact. Jos sinulla on Euroopan-markkina, johon kuuluu sekä Belgia että Alankomaat, maksukortissa ovat käytettävissä sekä Bancontact että iDeal.

Voit ottaa maksukortista käyttöön kelvollisen paikallisen maksutavan tai poistaa sen käytöstä

Lue lisää paikallisista maksutavoista.